Stryktipset Tips Lördag 24/9

Publicerad på 22 Sep 2022 - 16:47

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Sep 2022 - 16:47

Nations League dominerar lördagens Stryktips som också kombineras med svensk Division Ett-fotboll. Serbien - Sverige och Slovenien - Norge är fighter som står i fokus när Janne Andersson och company ska försöka säkra fortsatt spel i B-divisionen. Vi ger er kött på benen i jakten på 13 rätt!

Spelstopp: 15:591. Serbien - Sverige 1

Kupongen inleds i Belgrad där Serbien och Sverige drabbar samman på Rajko Mitic. De förstnämnda gör upp med Norge om gruppsegern och sett till endast motivation råder fördel serberna. Rent spelmässigt har värdarna också de flesta fördelarna på sin sida. Dragan Stojkovic förfogar över klasspelare som Mitrovic, Vlahovic och Milinkovic-Savic som alla är kapabla att sänka Sverige på egen hand. Janne Anderssons formationsbyte är anpassat för att gynna de offensiva spelarna i Blågult, men hittills har vi inte blivit bortskämda med någon propagandafotboll. Även om det inte är det viktigaste har vi svårt att se gästerna få med sig ett gångbart resultat. Serbien är bättre och vinner detta. Spikad etta.

2. Slovenien - Norge 2

Norge har gruppsegern i egna händer efter bland annat dubbla segrar mot Sverige i föregående samling. Vid seger även mot Slovenien räcker en poäng i kommande gruppfinal mot Serbien, men vi vill inte hålla Haaland och Ödegaard med flera i handen till överdriven procent. Slovenien kan mer än vad de hittills visat och är det någonstans värdarna ska lägga Norge på rygg är det hemma i Ljubljana. Kurtic, Verbic och Sesko är alla lirare som kan såra baggarna på eget manér. Tvåan går först, ettan hänger med på större system.

3. Spanien - Schweiz X

Ettan mot jumbon i Grupp A2 som toppas av Spanien. Luis Enriques gäng spelar en bländande fotboll i sina bästa stunder, men inför denna samling finns frågetecken för defensiven. Ramos är alltjämt petad ur truppen och när Laporte går skadad behöver Enrique troligtvis förlita sig till Torres och García som mittlås. Det är försvarare som bör få svårt att tampas med fysiska herrar som Embolo, Xhaka och Seferovic. Trion betyder mycket för Schweiz offensiv och när alplandet spelar för sin överlevnad i A-divisionen gillar vi skrälläget i Andalusien. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

4. Tjeckien - Portugal 2

Portugal avslutade föregående samling mörkt när de föll med 0-1 mot Schweiz. Nederlaget innebar att Spanien toppar gruppen med en poäng, men här ska Santos mannar åtminstone kunna bibehålla samma avstånd. Gästernas trupp är överlägsen Tjeckiens på samtliga positioner och även om hemmaplan är en faktor att ta i beaktande anser vi klasskillnaden vara för stor för att värdarna ska kunna bjuda upp till dans. Håller Portugal Schick i schack är mycket vunnet och tvåan spikas upp till minst 55 procent.

5. Skottland - Irland 1

Det dröjde till en bit in i den andra halvleken, men till slut var Skottland övermäktiga Ukraina. Publiken bar fram sina krigare på Hampden Park och vi kan lugnt räkna med att fansen låter än mer när Irland kommer på besök. Skottarna har revansch att utkräva från förlusten i det vändande mötet och vi skriver under på att ettan ligger närmast till hands. Irland är med det sagt inga duvungar. Gästerna kommer att trivas med den förmodade matchbilden och har dessutom utvilade ben till skillnad från aftonens kombattanter. Med de fysiska förutsättningarna i åtanke är det inte fel att ta med krysset på större system.

6. Israel - Albanien X

Svårsiad fight från Tel Aviv där ett offensivt viktat Israel tar emot ett normalt defensivt skickligt Albanien. Värdnationen toppar gruppen på sina fem poäng och vid händelse av seger denna afton är förstaplatsen säkrad. Ettan streckas dock för hårt för att spikas, särskilt då israelerna får klara sig utan Solomon och Zahavi. Albanien gynnas givetvis av detta och för gästerna är det bara seger som gäller. Vid händelse av tre poäng här samt i den sista matchen mot Island är det helt plötsligt Albanien som tar sig upp i hierarkin. Måla tvärs över och håll en tumme för den lågt streckade tvåan.

7. Nordirland - Kosovo 1

Nordirland ligger pyrt på det i Grupp C2 där blott två inspelade poäng innebär att värdnationen bottnar tabellen. Seger mot Kosovo är i princip ett måste och hemma på Windsor Park är “Norn Iron” väldigt svåra att tas med. Kosovo vann det vändande mötet med 3-2, men när det skiljer sex poäng upp till Grekland står det klart att gästerna inte har särskilt mycket att spela för. Ett kryss är inte omöjligt med tanke på Nordirlands normalt bleka offensiv, men mer än så får de tillresta inte med sig. 1X ramar in detta väl.

8. Cypern - Grekland X

Grekland har tagit stora kliv i rätt riktning den senaste tiden och toppar välförtjänt Grupp C2. Tolv poäng av lika många möjliga är starka papper, men det innebär också att motivationen kan tryta borta mot Cypern. Värdarna kommer i sin tur taggade till tänderna i detta ö-derby. Cyprioterna står noterade för samma antal poäng som jumbon Nordirland och poängplock i denna strid hade smakat mumma för både självförtroende och återstoden av gruppspelet. När tvåan skenar iväg drar vi öronen åt oss och helgarderar i hopp om en skräll.

9. Oddevold - Åtvidaberg 1

Från landslagsfotbollen till Division Ett-fotbollen i Sverige som närmar sig målgång. Oddevold har bara två poäng upp till Falkenberg på andraplatsen i Söderettan och denna lördag står värdföreningen – som är nykomlingar i serien – inför en vettig uppgift. Bottenlaget Åtvidaberg kommer på visit och en stor anledning till gästernas svaga placering är spelet på resande fot. Bara en seger på elva bortamatcher är usla siffror och här slår den anrika klubben ur underläge. Ettan streckas hårt men bättre skrällägen finns på annat håll. Oddevold vinner!

10. Olympic - Trollhättan 1

Toppmöte från Lindängen där seriens just nu bästa försvar tar emot det som fram till förra omgången var säsongens bästa dito. Trollhättan stod dock för en sämre insats mot Ljungskile (3-3) och skärper gästerna inte till sig kan det bli åka av i Malmö. Olympic har tappat offensiv slagstyrka sedan skyttekungen Bohman lämnat för Varberg, men det har den taktiskt skicklige Mesut Meral vägt upp genom att stänga igen de bakre leden. Kotto och Bjurnemark är avbräck i försvarsleden på grund avstängningar, men dessa till trots ska Olympic kunna lösa minst en poäng. 1X räcker för grön bock.

11. Oskarshamn - Ängelholm 1

Ängelholm rivstartade Ettan Södra i egenskap av nykomlingar. I takt med att matcherna fortlöpt har dock verkligheten hunnit ikapp Roar Hansens gäng som tappat mark i tabellen. När endast en transportsträcka återstår blickar vi istället mot ett motiverat Oskarshamn. Värdföreningen är inte alls på samma höga nivå som i fjol, men fyra poäng på de två senaste vittnar om att formen är på väg åt rätt håll. Tre poäng distanserar Oskarshamn från bottenstriden och vi gillar ettan i Småland. Spik till fin procent!

12. Sandviken - Haninge 1

Sandviken brände uppflyttning till Superettan i fjol och den senaste tidens berg och dalbana-åkning gör att norrlänningarna riskerar att gå samma öde till mötes den här säsongen. Vinster varvas för jämna med nederlag och vi är inte beredda att hålla ettan i handen till överdriven procent. Haninge bröt en negativ trend när de besegrade Umeå med 1-0 och större under har skett än att gästerna lämnar Jernvallens Arena med en poäng. Ettan inleder, krysset följer med på större system.

13. Forward - Täby FK 2

Bottenmöte från Ettan Norra där kolossalt viktiga poäng står på spel. Bortsett ärkejumbon Team TG är Forward seriens sämsta lag i båda riktningar av planen och vi har svårt att köpa svenska folkets förkärlek till ettan. Närkingarnas form är avvikande och när Täbys går åt andra hållet riktar vi blickarna österut. Två raka segrar och nio gjorda mål är starka papper för de tillresta som förtjänat mer än vad de hittills fått med sig. Kommer stockholmarna upp i ansenlig nivå är den lågt streckade tvåan ett superfynd. Häftig värdespik!

Kupongens kassaskåp

Serbien

När det handlar om Stryktips är det läge att lägga hjärtat åt sidan. Serbien ser vrålstarka ut för dagen och mot ett Sverige vars spel hackar betänkligt gillas den sunt streckade ettan skarpt i Belgrad.

Varningens finger!

Cypern

Grekland har i princip säkrat gruppsegern och är således en favorit vi inte vill hålla i handen. Cypern kan en hel del hemma på ön där 1X inte får missas.144 rader
1. Serbien - Sverige 1
2. Slovenien - Norge 2
3. Spanien - Schweiz 1x
4. Tjeckien - Portugal 2
5. Skottland - Irland 1x
6. Israel - Albanien 1x2
7. Nordirland - Kosovo 1x
8. Cypern - Grekland 1x2
9. Oddevold - Åtvidaberg 1
10. Olympic - Trollhättan 1x
11. Oskarsh. - Ängelholm 1
12. Sandviken - Haninge 1
13. Forward - Täby 2

864 rader
1. Serbien - Sverige 1
2. Slovenien - Norge 12
3. Spanien - Schweiz 1x2
4. Tjeckien - Portugal 2
5. Skottland - Irland 1x
6. Israel - Albanien 1x2
7. Nordirland - Kosovo 1x
8. Cypern - Grekland 1x2
9. Oddevold - Åtvidaberg 1
10. Olympic - Trollhättan 1x
11. Oskarsh. - Ängelholm 1
12. Sandviken - Haninge 1x
13. Forward - Täby 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto