Stryktipset Tips Lördag 29/10

Publicerad på 27 Okt 2022 - 15:44

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Okt 2022 - 15:44

Det är Premier League-underhållning hela lördagen lång denna helg. Fulham - Everton är den klassiska kvällsmatchen som sedan följs åt av Liverpool - Leeds på bästa sändningstid. Sex matcher från The Championship tar sedan kupongen i mål. Vi ger oss ut på detta spännande äventyr!

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool - Leeds 1

Samtidigt som det är dags att byta om till pyjamas vankas det underhållning på Anfield. Liverpool är glada i hågen efter veckans seger mot Ajax där slutspelsplatsen i Champions League säkrades. Truppläget är fortfarande besvärligt, men med en anfallstrio bestående av Firmino, Salah och Núnez ska de rödklädda ändå kunna få hål på ett läckande Leeds. “Påfåglarna” har stora problem för tillfället och Jesse Marschs oförmåga att råda bot på det defensiva läckaget kan mycket väl kosta honom jobbet om det fortsätter i samma takt. I Merseyside blir det inga poäng för de tillresta. Ettan spikas.

2. Fulham - Everton 1

Efter en tidigare mörk period har Fulham sju poäng på de tre senaste. Marco Silvas intensiva fotboll har gett väldigt bra betalt och även om The Cottagers tagit fler poäng än de varit förtjänta av är Londonlaget väldigt svåra att tas med i medvind. Everton fick proppen ur mot Crystal Palace där Calvert-Lewin var tillbaka i båda startelvan och målprotokollet. Lampards gäng börjar vakna till liv efter en svag inledning, men på resande tass har The Toffees hittills haft svårt att övertyga. I en förmodat böljande matchbild tror vi att hemmaplansfördelen samt spets i firma Mitrovic/Pereira fäller avgörandet för värdarna. Ettan lämnas på egna ben.

3. Brighton - Chelsea X

Graham Potter vänder under lördagen hem till gamla jaktmarker. Veckans 2-1-seger mot Salzburg var viktig för engelsmannens Chelsea som onekligen sett ramstarka ut sedan Potter tog över. Med det sagt har marginalerna varit på gästernas sida mot slutet och Brighton kommer inte att visa sin gamla bas någon större respekt på sydkusten. Trots 1-3 i nacken mot Manchester City var prestation gedigen från “Fiskmåsarna” som mycket väl kan bjuda upp till dans även här. Målskyttet är ett problem för de blåvita men utan poängchans står de sannerligen inte. Krysset först, ettan sedan, tvåan inte alls.

4. Newcastle - Aston Villa X

Newcastles imponerande formtåg fick ytterligare fart när Tottenham lades på rygg i London. Eddie Howe förtjänar beröm för sin egen utveckling och effekten han haft på “Skatorna” går inte att ta miste på. Det är också uppenbart att svenska folket gillar vad de ser av värdarna. När ettan springer upp över 65 procent är det läge att dra öronen åt sig. Aston Villa fick ketchupeffekt mot Brentford där ett närmast elektriskt Birmingham-lag körde över The Bees med hela 4-0. Bailey och Ings agerade som skjutna ur en kanon och här anser vi att gästerna får alldeles för klent förtroende av tipparna. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

5. Bournemouth - Tottenham X

Tottenham fick in ett sent segermål mot Sporting som dessvärre dömdes bort av VAR. Eufori byttes på ett ögonblick bort mot djupa suckar och det står utom alla tvivel att Antonio Conte och hans mannar har stora problem just nu. Spelet hackar betänkligt och lyckas Bournemouth hålla Harry Kane i schack har gästerna väldigt lite att komma med. “Körsbären” kämpade sig, trots underläget, tillbaka in i matchen mot West Ham och var i slutet närmare 1-1 än ytterligare baklängesmål. Solankes skadekänning är ett aber men hemma på Vitality Stadium ska nykomlingarna ändå kunna stå emot ett Spurs utan självförtroende. Måla tvärs över och jobba in den rensande vänstersidan.

6. Crystal Palace - Southampton 1

Crystal Palace stod för säsongens kanske sämsta insats när de förra helgen förlorade stort mot Everton. Patrick Vieiras mannar agerade naivt och blev rättvist straffade när alltför stora luckor blottades i de bakre leden. På sin hemmabana agerar “Örnarna” oftast mer disciplinerat men stensäker är inte ettan när Southampton står på andra sidan. The Saints bör ha fått en boost av både insatsen och pinnen mot Arsenal där den andra halvleken var något att ta med sig in i fortsättningen. Elyounoussi, Adams och Ward-Prowse är några av lirarna som kan såra Palace på egen hand. Tvåan sällskapar utgångsettan på större system.

7. Brentford - Wolverhampton 1

Brentford kom inte upp i nivå mot Aston Villa där 0-4 var rättvisa siffror. Redan efter en kvart var underläget 0-3 och för The Bees gäller det bara att bryta ihop och komma igen. Vi ger värdföreningen god chans att studsa tillbaka på vinnande väg i hemmaborgen när Wolverhampton kommer på visit. Wolves åkte på samma siffror i nacken mot Leicester och även om dessa inte motsvarade matchbilden – Wolves vann xG klart – har gästerna enorma problem med målskyttet. Borta mot en normalt hemmastark opponent tror vi inte på något trendbrott. Vettig spiketta trots halvtaskigt värde.

8. Coventry - Blackpool 1

Coventrys svit på tre raka segrar bröts när de i veckan spelade 2-2 mot Rotherham. Prestationen hade sina ljusglimtar och även om delad ära mot ett förmodat bottenlag inte är önskvärt gavs värdarna ändå positiva vibbar efter Gyökeres sena kvittering. Kan de ta med sig samma inställning in i matchen mot Blackpool är mycket vunnet. Gästerna vann Lancashire-derbyt mot Preston med 4-2 efter att skickliga duon Yates/Patino haft stor uppvisning. Det är två spelade som kan ställa till problem även här, men ett förbättrat Coventry blir samtidigt svårt att bryta ned i Midlands. Strecka från vänster.

9. Cardiff - Rotherham 1

Det som lovade gott i början på oktober har övergått till en mardröm för Cardiff. Tre raka förluster och lika många matcher utan att göra mål är oroande siffror för walesarna. Ledningen behöver bestämma sig för vem som ska leda laget snarast om det inte ska bli bottenstrid under hela säsongen. Rotherham har poängmässigt övertygat i egenskap av nykomlingar, men det ska raskt påpekas att The Millers fått med sig mer än vad de förtjänat. Trenden är nedåtgående och på främmande gräs i draklandet flaggar vi för nederlag för de tillresta. Ettan är en tänkbar spik.

10. Hull - Blackburn 1

Två lag som överpresterat drabbar samman på MKM Stadium. Verkligheten har kommit ikapp Hull som snabbt behöver hitta stabiliteten för att inte dras in i kampen runt giljotinen under hela säsongen. Två raka segrar vittnar om att “Tigrarna” är på rätt väg efter tränarbytet och hemma mot ett kolossalt överpresterande Blackburn lockas vi av att ta ställning. Jon Dahl Tomassons gäng placerar sig inför helgen som tabelltvåa, men sett till underliggande siffror borde The Rovers snarare campa på den undre halvan. Blackburns spring är ohållbart och i en på förhand helt öppen tillställning lockar ettan rejält. Fräck chansspik!

11. Luton - Sunderland X

Efter en längre tids starka prestationer kom Luton ner på jorden mot Watford. 0-4 i nacken var rättvisa siffror men är det någon som omgående kan få The Hatters på rätt köl är det Nathan Jones. Den erkänt skicklige taktikern och hans mannar blir dock väl betrodda av tipparna när Sunderland står på andra sidan. The Black Cats stod för en enormt stark första halvlek senast mot Burnley, men i den andra tappade de rödvita 2-0 till 2-4. Stewarts skadeproblem plågar gästerna men vi är ändå inne på att detta är en matchbild som kan passa de tillresta. Till vänstervridna streck föreslås garderingar. Om råd alla tecken.

12. Preston - Middlesbrough 2

Middlesbrough gjorde i veckan klart med Michael Carrick som tränare. Den före detta mittfältaren gjorde det bra den korta period han fick chansen på Manchester Uniteds tränarbänk och det är inte alls omöjligt att Carrick får Boro att leva upp till deras vansinnigt fina underliggande siffror. Preston dansade under inledningen men mot slutet har The Lilywhites snubblat på egna ben. Tre förluster på de fyra senaste skvallrar om detta där derbytorsken senast mot Blackpool (2-4) var blytung. När spelvärdet landar till höger är X2 kupongens finaste drag.

13. Wigan - Watford 2

Det har varit lite si och så med Watfords prestationer under Slaven Bilic. Förra helgen manifesterades dock en rejäl styrkedemonstration när Luton kördes över med 4-0. Siffrorna var i paritet med matchbilden där lirare som Sarr, Davis och Pedro alla utmärkte sig. Trion tillhör seriens bästa och det är inte omöjligt att dessa herrar blir övermäktiga även för Wigan. Nykomlingarna är ur gängorna efter fem förluster på de sex senaste och ska vara nöjda om de löser en pinne i egen borg. Strecka från höger.

Kupongens kassaskåp

Liverpool

Den övertygande segern mot Ajax gjorde gott för Liverpool som ska kunna spinna vidare på inslagen väg mot ett Leeds i spillror. Ettan är urstark på Anfield.

Varningens finger!

Bournemouth

Tottenham är fragila just nu och det tuffa matchandet gör att Spurs får svårt att ladda om mot Bournemouth. Vänstersidan är ett kul rensardrag.

144 rader
1. Liverpool - Leeds 1
2. Fulham - Everton 1
3. Brighton - Chelsea 1x
4. Newcastle - Aston Villa 1x2
5. Bournem. - Tottenham 1x2
6. Crystal P - Southamp. 1
7. Brentford - Wolves 1
8. Coventry - Blackpool 1x
9. Cardiff - Rotherham 1
10. Hull - Blackburn 1
11. Luton - Sunderland 1x
12. Preston - Mboro x2
13. Wigan - Watford 2

864 rader
1. Liverpool - Leeds 1
2. Fulham - Everton 1
3. Brighton - Chelsea 1x
4. Newcastle - Aston Villa 1x2
5. Bournem. - Tottenham 1x2
6. Crystal P - Southamp. 12
7. Brentford - Wolves 1
8. Coventry - Blackpool 1x
9. Cardiff - Rotherham 1
10. Hull - Blackburn 1
11. Luton - Sunderland 1x2
12. Preston - Mboro x2
13. Wigan - Watford x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto