Stryktipset Tips Lördag 3/9

Publicerad på 1 Sep 2022 - 14:47

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Sep 2022 - 14:47

Det är synd att klaga på lördagens Stryktips. 13 härliga jackpot-miljoner står till vårt förfogande på en kupong som inleds av inte mindre än sju matcher från Premier League. Sex stycken från The Championship tar oss i mål. Ta del av våra bästa drag i analysen nedan!

Spelstopp: 15:591. Aston Villa - Manchester City 2

Det är bara att applådera dagens Manchester City. Inledningen på Premier League har varit makalöst stark och Erling Haaland är så här långt sommarens tveklöst mäktigaste värvning. Huruvida norrmannen startar mot Aston Villa återstår att se, men just nu ser Guardiolas mannar så starka ut att det inte ska spela någon större roll. Steven Gerrard och hans Aston Villa ska vara glada som lämnade Emirates med bara 1-2 i brakan mot Arsenal. Det kunde nämligen varit betydligt större siffror än så. Engelsmannen har fortfarande inte hittat sin starkaste elva och när Diego Carlos gick sönder stod det klart att värdarnas defensiv inte är att lita på så länge den inte förstärks ytterligare. Spikad tvåa i Birmingham.

2. Brentford - Leeds 1

Brentford kämpade sig till en sen poäng mot Crystal Palace och sett till matchbilden borde The Bees kanske fått med sig hela kakan. Thomas Frank gör ett gediget hantverk med de rödvita och även om Ivan Toney inte gjort mål på 180 minuter ser anfallaren precis lika het som i inledningen. Vi blir inte förvånade om han sänker ett svajigt Leeds på egen hand. The Peacocks hade svårt att tränga igenom Evertons försvarsmur i tisdags och när glödhete Rodrigo tvingades lämna planen med en axelskada finns frågetecken för anfallsleden denna lördag. Bortaspelet är heller inget som normalt är gästernas signum. Vi gillar ettan i London och spikar densamma till smarrig procent.

3. Chelsea - West Ham X

Kupongens första Londonderby hittas på Stamford Bridge där Chelsea och West Ham ska mäta svärd. De förstnämndas insats mot Southampton var inte mycket att hurra över och bortsett prestationen mot Tottenham har Tuchel inte lyckats få ut särskilt mycket av sitt manskap. Mot lågt sittande försvar tenderar värdarna att bli statiska och West Ham ska inte räknas bort från poäng i ytterligare ett Londonderby. I onsdags tog gästerna just en sådan hemma mot Tottenham och med handen på hjärtat hade det inte varit orättvist om de fått med sig hela kakan. När ettan sticker iväg väljer vi att helgardera i hopp om en knall.

4. Tottenham - Fulham X

Kupongens andra Londonderby stundar i huvudstadens norra delar där Tottenham haft spelmässiga problem så här långt. Trots det står Contes gäng noterade för elva poäng av 15 möjliga, men fortsätter det på samma väg ligger säsongens första nederlag i luften förr snarare än senare. Fulham har inlett med besked och kommer närmast från en meriterande trepoängare mot Brighton. Dessförinnan höll Mitrovic och company jämna steg med Arsenal och vi vill definitivt inte blunda för högersidan när den skapar korsdrag bland kuponghögarna. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!

5. Newcastle - Crystal Palace 1

Newcastle var bara en hårsmån från att få med sig poäng från Anfield. Alexander Isak gav “Skatorna” ledningen med ett vackert mål och svensken såg ut att ha acklimatiserat sig fort i Howes gäng trots kort tid på träningsplanen. Hemma på St James’ Park har de svartvita sett starka ut så här långt och det blir inte lätt för Crystal Palace att få med sig några poäng denna lördag. “Örnarna” levde farligt mot Brentford och har faktiskt förlorat xG-statistiken mot samtliga lag förutom ett håglöst Aston Villa. Ett varningens finger ska höjas för Newcastles truppläge, men i kraft av hemmaplan är det ändå åt vänster vi lutar. Strecka från västerled.

6. Nottingham - Bournemouth X

Nykomlingsmöte från City Ground där den eventuella segraren kan kickstarta sin säsong. Bournemouth har 0-16 (!) på sina fyra senaste matcher och veckans 0-0 mot Wolverhampton var en poäng som “Körsbären” ska vara tacksamma för. Spelet lovade inte särskilt mycket och här får gästerna finna sig i att slå ur underläge innan avspark. Nottingham har med det sagt också visat defensiva tillkortakommanden och när ettan närmar sig 60 procent är det läge att dra öronen åt sig. I en matchbild där båda lagen kan komma att bli desperata efter tre poäng är det inte fel att täcka upp och få med X2 till fin procent.

7. Wolverhampton - Southampton 1

Wolverhampton har bara gjort två mål på sina fem första matcher. För att råda bot på detta har “Vargarna” hämtat in Kalajdzic från Stuttgart, en spelare som kommer att ge välbehövlig konkurrens åt Jiménez som inte varit sig själv sedan den svåra skadan. Spelmässigt ser dock värdarna habila ut och den taktiskt skicklige Bruno Lage ska kunna utmanövrera Ralph Hassenhüttl denna lördag. Österrikarens gäng stod för en fin insats när de vände 0-1 till 2-1 hemma mot Chelsea, men det är just på egen matta som The Saints trivs allra bäst. På resande fot är de rödvita inte alls samma herrskap och här gillar vi den sunt streckade ettan skarpt. Spik!

8. Blackburn - Bristol City 1

Vidare ner i The Championship där Jon Dahl Tomasson och dennes Blackburn lyckades bryta en negativ trend i derbysegern mot Blackpool. Notoriske målskytten Brereton Díaz stod för matchens enda mål och chilenaren är en möjlig gubben i lådan även mot Bristol City. Nigel Pearsons gäng har med det sagt fått en fin start på säsongen och kommer närmast från 2-0 mot Huddersfield. Den underliggande statistiken visade dock att The Robins i vanlig ordning blandade och gav och det skulle inte förvåna om detta blir en böljande historia. “Gubben” (etta-tvåa) är därför ett vettigt val.

9. Luton - Wigan 1

Efter en tidigare motig period har Luton hittat in på rätt väg den senaste tiden. Sju poäng på de tre senaste vittnar om detta och The Hatters var förtjänta av 2-1-segern senast borta mot Cardiff. Formstarke Luke Freeman var en av målskyttarna och tillsammans med Morris och Adebayo ska mittfältaren kunna såra Wigan hemma på Kenilworth Road. Nykomlingarna spelade i veckan 1-1 mot West Bromwich där avsaknaden av en pålitlig målskytt återigen gjorde sig påmind. Här slår The Latics ur underläge, men även om ettan streckas hårt är det ett tecken vi är beredda att lämna allena. Luton vinner igen!

10. Millwall - Cardiff 2

Det vill sig inte för Millwall. Fyra raka utan seger är svaga papper och skrapar vi på ytan uppenbaras underliggande statistik som är allt annat än vacker. “Lejonen” fick brallorna neddragna av Burnley i veckan och här vill vi benämna de hemmahörande som en favorit i fara. Cardiff rosar heller inte marknaden men i en match som bör präglas av kamp och bollar i luften ska walesarna kunna bjuda upp till tango i London. När ettan valsar över 50 procent vänder vi på klacken och spelar X2 där smygvärde finns.

11. Preston - Birmingham 1

Preston har stått för en minst sagt anmärkningsvärd inledning på The Championship. Freddie Woodman har fullständigt murat igen mellan stolparna och ska Birmingham hitta nätet behöver de först bila upp betongklossen på andra sidan. Preston har ännu inte släppt in något mål, men blott 2-0 (!) på de sju (!) inledande matcherna skvallrar samtidigt om var värdarnas problem finns. The Lilywhites kommer att föra matchbilden mot en förmodat lågt sittande opponent och när “Blånäsorna” inte spås få låna bollen känner vi oss bekväma med att lämna tvåan därhän. 1X är värdesäkrat.

12. Rotherham - Watford 2

Watford reste sig snabbt efter derbyförlusten mot QPR när de slog tillbaka Middlesbrough med 2-1. Trots att Rod Edwards gäng inte kommit upp i någon vidare nivå befinner de sig likväl i toppstriden vilket får sägas vara en styrka. Sarr och Pedro är spetsspelare som på egen hand kan sänka Rotherham, men nykomlingarna skojas inte bort hur som helst i egen borg. Här har The Millers stått för flertalet ansenliga insatser och denna lördag kommer motivationen per automatik. Krysset får gärna sällskapa utgångstvåan på större system.

13. Swansea - QPR 1

Swansea har haft en motig inledning på säsongen då Joël Piroes förväntade målskytte så gott som uteblivit. “Svanarna” har därför haft problem att omsätta deras stora bollinnehav i nätrassel, men i veckans 1-1-match mot Stoke hittade anfallaren äntligen rätt igen. Stoke kvitterade Piroes ledningsmål på tilläggstid, men ett gäng revanschsugna walesare ska kunna ta tag i taktpinnen mot ett QPR som blandar och ger. The Hoops var i veckan klart bättre än Hull och förtjänade således 3-1-segern, men gästerna har samtidigt en tendens att blanda och ge under 90 minuter. Hittar Swansea upp i närheten av sin högstanivå gillas deras segerchans. Spiketta, om än med viss darr på ribban.

Kupongens kassaskåp

Manchester City

Manchester City ser kusligt starka ut inledningsvis, något som inte går att säga om Aston Villa. Av bara farten tar Peps gäng tre poäng på Villa Park.

Varningens finger!

West Ham

West Ham tog en välförtjänt poäng av Tottenham och ska inte underskattas mot ett Chelsea med stora problem just nu. X2 ska finnas med i jakten på storkovan.144 rader
1. Aston Villa - Man City 2
2. Brentford - Leeds 1
3. Chelsea - West Ham 1x2
4. Tottenham - Fulham 1x
5. Newcastle - Crystal P 1
6. Nottingham - Bournem. 1x2
7. Wolves - Southampton 1
8. Blackburn - Bristol City 12
9. Luton - Wigan 1
10. Millwall - Cardiff x2
11. Preston - Birmingham 1x
12. Rotherham - Watford 2
13. Swansea - QPR 1

864 rader
1. Aston Villa - Man City 2
2. Brentford - Leeds 1
3. Chelsea - West Ham 1x2
4. Tottenham - Fulham 1x2
5. Newcastle - Crystal P 1x
6. Nottingham - Bournem. 1x2
7. Wolves - Southampton 1
8. Blackburn - Bristol City 12
9. Luton - Wigan 1
10. Millwall - Cardiff x2
11. Preston - Birmingham 1x
12. Rotherham - Watford x2
13. Swansea - QPR 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto