Stryktipset Tips Lördag 6/8

Publicerad på 4 Aug 2022 - 17:44

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Aug 2022 - 17:44

Lördagens Stryktips fullkomligen bubblar av förväntan då Premier League äntligen är tillbaka! Kupongen är kryddad med en jackpot på 13 miljoner och inleds av inte mindre än fem matcher från det engelska finrummet. Därefter är det The Championship som gäller i sedvanlig ordning. Låt oss ta oss an detta äventyr!Spelstopp: 15:59

1. Everton - Chelsea 2

Härligheten inleds på Goodison Park där Everton fört en anonym tillvaro under sommarens transferfönster. Tarkowski och McNeil är spelare som kommer att ta en plats i The Toffees startelva, men Lampards gäng ser med det sagt inte märkbart förbättrade ut jämfört med det dystra fjolåret. Frågetecken finns runt Calvert-Lewins medverkan och Chelsea är onekligen en opponent som ska rankas flera snäpp högre. Gästerna ståtar med nyförvärv som Sterling och Koulibaly och sägs dessutom vara på jakt efter ännu fler klasspelare. Trots att försäsongen inte rosat marknaden tar The Blues en tämligen bekväm trepoängare i Merseyside. Spikad tvåa.

2. Tottenham - Southampton 1

Antonio Conte har dirigerat Tottenhams transferfönster med en pekpinne där italienaren fått i princip varenda pjäs han pekat på. Spurs hissas upp som tämligen klar favorit till tredjeplatsen av såväl tyckare som oddsmakare, men premiären mot Southampton blir knappast så enkel som streckningen vittnar om. The Saints spelade skjortan av värdarna i fjolårets motsvarande möte och Hassenhüttls mannar kan mycket väl bjuda upp till dans om de har sin dag. Spurs är bättre än i fjol men till över 70 procent är det läge att dra öronen åt sig. Krysset sällskapar utgångsettan.

3. Newcastle - Nottingham 1

Nottingham står med en i princip helt ny trupp jämfört med i fjol, något som var välbehövligt då Forest byggdes på flertalet lån i The Championship. Steve Cooper finns dock kvar och den taktiskt skicklige walesaren kan mycket väl få sina adepter att hänga kvar i Premier League. Newcastle har vässat sina bakre led med bland andra Botman och Pope, men offensivt ser de svartvita inte ut att vara ett herrskap för den övre halvan. Trots det blir favorittrycket stort på “Skatorna” som enligt oss är en favorit i fara. Börja till vänster men var inte blyg för att gardera hela vägen.

4. Leeds - Wolverhampton 1

Leeds går en oviss säsong till mötes efter att ha tappat både Phillips och Raphinha till större klubbar. The Peacocks har dock varit väldigt aktiva i sin jakt på ersättare då Jesse Marsch bland annat återförenats med tidigare adepter som Kristensen, Aaronson och Adams. Wolverhampton står av mycket att döma kvar och stampar på samma ruta som i fjol och känslan är inte att Bruno Lage får sitt gäng att överprestera ännu en säsong. Jiménez missar premiären på grund av skada och det är ett tapp som får vågskålen att vikta åt vänster. Ettan är en vettig spik till runt 45 procent.

5. Bournemouth - Aston Villa 2

Med bara en dryg vecka kvar till premiären vädrade Scott Parker sitt missnöje med Bournemouths trupp i media. Backlinjen håller på pappret duglig nivå i The Championship, men i finrummet riskerar “Körsbären” att bli straffade om inga förstärkningar ansluter innan fönstret stänger. Aston Villa har i sin tur värvat klokt och kan Steven Gerrard höja kontinuiteten i gästernas prestationer kan de mycket väl vara med och bråka om Europaplatser. Både spets och bredd talar för Villa som spikas så länge tvåan inte rusar över 50 procent.

6. Bristol City - Sunderland 2

Andreas Weimann räddade i princip kontraktet på egen hand i fjol och österrikaren satte också Bristol City i pole position i premiären. Hull åt sig dock in i matchen och lyckades vända 0-1 till 2-1. För stora växlar ska inte dras av bara en förlust, men redan i fjol var The Robins ett gäng som borde varit indragna i bottenstriden. Sunderland såg i sin tur ut att inleda comebacken i The Championship med tre poäng mot Coventry innan Viktor Gyökeres ville annat. 1-1 var dock inget att skämmas över och kan The Black Cats visa samma fina tendenser på Ashton Gate sitter strecken skevt. Värdemässigt fina X2 är ett spännande val.

7. Burnley - Luton 1

Burnley sparkade igång ligaspelet i fredags och det gick knappt att tro sina ögon när Kompanys gäng beträdde John Smith’s Stadium. The Clarets spelade ut Huddersfield efter noter och på bara 45 minuter sydde värdarna ihop fler passningar än jämfört med 36 av 38 omgångar i fjol. Förvandlingen var remarkabel och även om Luton blir en tuffare opponent får Burnley bära ett tydligt favoritskap. The Hatters fick nöja sig med 0-0 mot Birmingham efter en jämn tillställning och ska vara glada om de lämnar Turf Moor med samma skörd. Strecka från vänster.

8. Preston - Hull 1

Preston klarade 0-0 borta mot nykomlingen Wigan trots att värdarna fick avsluta premiären med en man mindre på banan. Ched Evans är avstängd när Hull gästar Deepdale, men trots det gillar vi The Lilywhites segerchans. Framför de egna supportrarna trivs Lowes mannar utmärkt och firma Riis/Parrott är en duo som kan sänka lördagens kombattanter på egen hand. Hull visade moral när de vände 0-1 till 2-1 mot Bristol City, men här väntar en betydligt mer väloljat motstånd. “Tigrarnas” defensiv imponerade inte förra helgen, något som Preston utnyttjar. Ettan singlas upp till 55 procent.

9. QPR - Middlesbrough 2

Middlesbrough kontrollerade händelserna i det förväntade toppmötet med West Bromwich (1-1). Trots avsaknaden av Tavernier – nyligen skrivit på för Bournemouth – imponerade Wilders gäng och efter värvningen av Marcus Forss har Boro löst anfallsfrågan. Finnen är en möjlig gubben i lådan mot ett Queens Park Rangers som inte fick iväg ett enda skott på mål mot Blackburn. 0-1 i nacken var rättvist sett till matchbilden och The Hoops skulle må bra av ytterligare offensiv förstärkning. Till vad som ser ut att bli jämna streck gillar vi att ta ställning – tvåan spikas!

10. Reading - Cardiff X

Reading stod för en insats värd minst en poäng i premiären mot Blackpool. 0-1 visade dock resultattavlan efter 90 minuter och ska Lucas Joao besväras av skador även denna säsong har The Royals problem. Härnäst väntar Cardiff som stod för The Championships kanske mest uppseendeväckande resultat när de betvingade huvudfavoriten Norwich med 1-0. Walesarna vek inte en tum i närkamperna vilket bland annat resulterade i ett rött kort för Perry Ng. Mittbacken saknas således här men trots det ska The Bluebirds kunna nå minst en poäng. Smygvärdet i österled lockar mest. X2!

11. Swansea - Blackburn X

Swansea tillät knappt Rotherham låna bollen på egen mark – över 70 procent bollinnehav vittnar om detta – men lyckades ändå bara få med sig 1-1. Hemma på Liberty Stadium ska “Svanarna” kunna ta sig till fler högkaratiga lägen, men ettan streckas också därefter. Jon Dahl Tomasson och dennes Blackburn inledde The Championship på segrande vis efter 1-0 mot QPR, ett rättvist resultat sett till matchbilden. Här blir det tuffare emot men utan chans står inte danskens gäng. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och injobb av minst en bortapinne.

12. Sheffield United - Millwall X

Sheffield United förlorade en typisk 0-0-match mot Watford med 0-1 efter en väl genomförd omställning av The Hornets. Spelmässigt var The Blades väl så bra som nykomlingarna från Premier League, men det rättfärdigar inte överdriven procent när Millwall gästar Bramall Lane. “Lejonen” klädde relativt enkelt av Stoke med 2-0 trots att de rödvita hade det mesta av bollinnehavet och här väntas ungefär samma matchbild. Då väljer vi att dra öronen åt oss när ettan ser ut att sticka upp i trakter omkring 60 procent. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

13. Stoke - Blackpool 1

Stoke söker med ljus och lykta efter en målgörare på topp, något som blev extra tydligt i premiären mot Millwall. 0-2 i nacken var en lavett då The Potters stundtals dominerade matchbilden. Större poängchans finns hemma mot Blackpool, men det gäller att hålla i hatten när ettan sticker iväg. Michael Appletons mannar inledde säsongen med att lägga Reading på rygg och The Seasiders trivs normalt bäst i akter likt den som väntas i Stoke-on-Trent. Lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner ska de kunna såra lördagens opponenter via omställningar. Gubben (etta-tvåa) ramar in detta väl.

Kupongens kassaskåp

Chelsea

Chelseas dystra försäsong till trots är de ett klart bättre lag än Everton som dessutom har frågetecken för Calvert-Lewin. Tuchels mannar gör inga misstag på Goodison Park.

Varningens finger!

Millwall

Millwall visade redan i premiären mot Stoke att de menar allvar den här säsongen. “Lejonen” trivdes bra mot Sheffield United i fjol och ska inte känna sig chanslösa på Bramall Lane. X2 är tecken som inte får missas.144 rader
1. Everton - Chelsea 2
2. Tottenham - Southamp. 1x
3. Newcastle - Nottingham 1x2
4. Leeds - Wolverhampton 1
5. Bournemouth - Aston V 2
6. Bristol C - Sunderland x2
7. Burnley - Luton 1
8. Preston - Hull 1
9. QPR - Middlesbrough 2
10. Reading - Cardiff x
11. Swansea - Blackburn x2
12. Sheffield U - Millwall 1x2
13. Stoke - Blackpool 12

864 rader
1. Everton - Chelsea 2
2. Tottenham - Southamp. 1x
3. Newcastle - Nottingham 1x2
4. Leeds - Wolverhampton 1
5. Bournemouth - Aston V 2
6. Bristol C - Sunderland x2
7. Burnley - Luton 1x
8. Preston - Hull 1
9. QPR - Middlesbrough 2
10. Reading - Cardiff x2
11. Swansea - Blackburn 1x2
12. Sheffield U - Millwall 1x2
13. Stoke - Blackpool 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto