Stryktipset Tips Lördag 7/5

Publicerad på 5 Maj 2022 - 17:07

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Maj 2022 - 17:07

När lördagens Stryktips serveras med en jackpot innehållandes 14 miljoner är det sannerligen inte läge att klaga. Kupongen inleds av sex matcher från Premier League och fortsätter sedan med två toppmatcher från League Two. Därefter avrundar vi i sann Europatips-anda med Allsvenskan, Serie A, La Liga och finalen i Coupe de France!

TV: Full pott sist - vi går för det igen med 14 miljoner i jackpot!Spelstopp: 15:591. Liverpool - Tottenham X

Liverpool stod för deras 45 kanske sämsta minuter för säsongen mot Villarreal. I den andra halvleken kom dock The Reds ut som ett nytt lag och körde över Den gula ubåten. Díaz inhopp var magnifikt och tillsammans med Mané och Salah bildar colombianen världens just nu bästa fronttrio. Här får värdarna samtidigt kort vila i benen och mot ett Tottenham som kämpar om fjärdeplatsen får de rödklädda ingenting gratis. Son, Kane och Kulusevski sänkte på egen hand Leicester i förra omgången och har trion en afton likt den mot Manchester City (3-2) ska de kunna störa ett förmodat slitet Liverpool. Alla tecken och skrälljobb är en spännande väg att gå på Anfield.


2. Chelsea - Wolverhampton 1

Två formsvaga aktörer drabbar samman på Stamford Bridge. Chelsea har gått kallt under våren och med bara en seger på de fyra senaste har både Arsenal och Tottenham närmat sig tredjeplatsen. Tre poäng skiljer ner till de rödvita och kan Tuchels mannar bara ta sig samman är bronspengen i hamn. Att bryta ner ett förmodat lågt sittande Wolverhampton är med det sagt inte det lättaste. Vargarna har fortfarande en Europaplats att kämpa för och trots tre raka förluster vill vi inte räkna bort gästerna när ettan streckas skyhögt. Åtminstone krysset agerar sällskap.


3. Brighton - Manchester United 2

Brighton har fortfarande en minimal chans att nå Europaspel samtidigt som Manchester United fortfarande kan nå fjärdeplatsen. Det kommer dock att krävas mer än mirakel för att endera ska gå vägen. Fiskmåsarna har ryckt upp sig mot slutet och kommer närmast från en utskåpning av Wolverhampton (3-0). Lyckas Potter lotsa sina adepter till en liknande insats här går inte Manchester United säkra. Gästerna var i sin tur numret större än Brentford i måndags där inte minst Cristiano Ronaldo var på spelhumör. Har portugisen en bra dag sänker han Brighton på egen hand. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val i en förmodat målrik tillställning.


4. Burnley - Aston Villa X

Burnley vann sexpoängsmatchen mot Watford och går nu ett trehästars-race med Everton och Leeds om att undvika nedflyttning. I rådande slag ser The Clarets ut att greja kontraktet och värdarna har verkligen fått effekt på tränarbytet. Tre raka segrar vittnar om detta och mot ett formsvagt Aston Villa ska Burnley inte känna sig slagna på förhand. Gerrards mannar kommer närmast från 2-0 mot Norwich, men här blir det tuffare emot för Villa. Gästerna förlorade sitt senaste besök på denna arena och vi tror att historien upprepar sig denna lördag. Krysset går först, ettan åker med på större bongar.


5. Brentford - Southampton 1

Inget av lagen på Brentford Community Stadium är klara för nytt kontrakt, men det ska samtidigt väldigt mycket till för att Brentford eller Southampton ska trilla ur. The Bees har trots förlusten mot Manchester United stått för en stark vår och på sin hemmabana agerar nykomlingen alltid disciplinerat. Southampton har däremot stått för en usel vår och radar upp förluster på löpande band. Något trendbrott väntas inte när Helgonen reser till London, men med rådande förutsättningar är det inte dumt att låta krysset sällskapa utgångsettan.


6. Crystal Palace - Watford 1

Crystal Palace behöver ett par poäng till för att säkra nytt kontrakt. Segern senast mot Southampton var ett rejält steg på vägen och när Zahas avgörande föll sent fick moralen sig en ordentlig skjuts i rätt riktning. Under lördagen ställs Örnarna mot sin gamla bas – Roy Hodgson – och lite tragikomiskt tror vi att de rödblå blir laget som skickar Watford ner i The Championship. I teorin är gästerna ännu inte uträknade, men det är samtidigt bara en tidsfråga innan degraderingen blir ett faktum. The Hornets har inte räckt till i Premier League och räcker inte heller till på Selhurst Park. Ettan spikas trots överstreckning.


7. Exeter - Port Vale X

Den sista omgången av League Two går av stapeln denna lördag och tabellettan Exeter har redan säkrat uppflyttning till League One. Värdarna har således ingenting att spela för mer än att behålla förstaplatsen. Port Vale säkrar å sin sida playoff mot League One vid händelse av en poäng och med detta i åtanke tror vi att en försiktig matchbild är att vänta på Saint James Park. Gästerna från Stoke-on-Trent har tagit poäng i 16 av 22 bortamatcher och här bättrar de på den skörden. Spikkrysset är den vågades lösning till rådande förutsättningar.


8. Mansfield - Forest Green 1

Forest Green Rovers storsatsade inför säsongen och det har onekligen burit frukt då gästerna redan är klara för League One. En liten morot för de klimatmedvetna är att de fortfarande kan nå förstaplatsen, men när det kommer till motivation finns den största portionen hos Mansfield. Värdarna är en poäng från den sista direktplatsen till tredjeligan och kommer således att komma taggade till tänderna denna lördag. Formen är god med sju poäng på de tre senaste och till vad som ser ut att bli sund procent lockas vi av hemmalaget på Field Mill. Ettan singlas!


9. Malmö FF - Mjällby X

Innan vi beger oss till Europas södra delar ska vi göra ett besök på hemmaplan i Skåne. Malmö FF åkte till Stockholm och vände hem med en poäng efter att ha neutraliserat Hammarby på ett effektivt sätt. Offensivt fanns det dock mer att önska och Milojevic jublade knappast över det faktum att Berget gick av skadad. Norrmannen, Christiansen, Birmancevic och Kiese Thelin dras alla med frågetecken samtidigt som Rakip är avstängd mot Mjällby. Då går det verkligen att ifrågasätta MFF:s favoritskap. Mjällby står inför årets mest inspirerande bortamatch och i fjol vann gästerna som bekant på Eleda Stadion. Andreas Brännström har på kort tid gjort ett kanonjobb med gästerna som inte ska räknas bort i Skåne. Alla tecken och skrälljobb är tveklöst rätt väg att gå.


10. Lazio - Sampdoria 1

Efter den tunga förlusten mot Milan svarade Lazio upp på bästa sätt när de slog Spezia med 4-3. Örnarna är därmed uppe på samma antal poäng som ärkerivalen Roma och att gå förbi Giallorossi i tabellen är en enorm morot för värdklubben. Ciro Immobile jagar också skytteligatiteln och kan på egen hand sänka ett svagt Sampdoria. Gästerna har inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt, men räkna inte med att Samp går ut och jagar tre poäng i Rom. En poäng är fullt godkänt och med rådande förutsättningar i åtanke är 1X ett lås.


11. Real Betis - Barcelona 1

Viktiga poäng står på spel i Andalusien där framför allt Real Betis är i behov av en triumf om de ska nå Champions League till hösten. De grönvita hade svårt att komma upp i nivå mot Getafe, men mot ett framtungt Barcelona ska Pellegrinis mannar kunna få större ytor att operera på. Katalanerna har en mörk vår bakom sig och såg inte särskilt imponerande ut i 2-1-segern mot Mallorca. Barca torskade dessutom det vändande mötet och kan mycket väl få nya problem med Betis denna afton. Många mål är att vänta vilket gör att vi vänder oss mot gubben (etta-tvåa).


12. Cádiz - Elche 1

La Liga avrundas med en kamp från bottenstriden där framför allt Cádiz är i desperat behov av poäng. Den gula ubåten har bara en poäng ner till giljotinen, men vårens insatser har med det sagt varit tillräckligt bra för att det ska gå vägen. 1-1 mot Sevilla var ett styrkebesked och kommer värdarna upp i samma nivå mot Elche är mycket vunnet. Gästerna parkerar i sin tur in åtta poäng ovanför nedflyttningsstrecket, detta tack vare sju poäng på de tre senaste. Här tror vi dock att formtåget tar slut. Cádiz är det klart mer motiverade laget och stannar ettan runt 50-55 procent är det en kanonspik.


13. Nice - Nantes 1

Kupongen går i mål på neutral mark på Stade de France där det vankas final i Coupe de France! Koumbouaré basar över Nantes och tränaren har faktiskt en titel i denna turnering från sin tid i PSG. Mängder av beröm ska tillfalla Koumbouaré som lyft Kanariefåglarna från fjolårets bottenstrid, men här får de finna sig i att slå ur underläge. Nice har ett klart starkare spelarmaterial att luta sig mot och Christophe Galtier är en taktiker som heter duga. Lyckas han få ut det mesta av lirare som Gouiri och Delort är detta de rödsvartas final att förlora. Nice har inte släppt in något mål i deras två senaste ligamatcher och vinner detta vid en ansenlig prestation. Ettan spikas!


Kupongens kassaskåp

Crystal Palace

Watford kommer att bjuda på mängder av ytor då de desperat måste jaga tre poäng samtidigt som andra resultat går gästernas väg. Det utnyttjar ett disciplinerat och kontringsstarkt Crystal Palace. Stark etta på Selhurst Park.


Varningens finger!

Mjällby

Mjällby vann på Stadion i fjol och när Malmö FF dras med mängder av skadebekymmer ska gästerna inte räknas bort denna gång heller. Missa inte högersidan!144 rader
1. Liverpool - Tottenham 1x2
2. Chelsea - Wolves 1x
3. Brighton - Man United 12
4. Burnley - Aston Villa x
5. Brentford - Southampton 1
6. Crystal P - Watford 1
7. Exeter - Port Vale x
8. Mansfield - Forest Green 1
9. Malmö FF - Mjällby 1x2
10. Lazio - Sampdoria 1x
11. Real Betis - Barcelona 12
12. Cádiz - Elche 1
13. Nice - Nantes 1


864 rader
1. Liverpool - Tottenham 1x2
2. Chelsea - Wolves 1x
3. Brighton - Man United 12
4. Burnley - Aston Villa 1x
5. Brentford - Southampton 1x
6. Crystal P - Watford 1
7. Exeter - Port Vale x
8. Mansfield - Forest Green 1
9. Malmö FF - Mjällby 1x2
10. Lazio - Sampdoria 1x
11. Real Betis - Barcelona 1x2
12. Cádiz - Elche 1
13. Nice - Nantes 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto