Topptipset Speltips Måndag 15/8

Publicerad på 15 Aug 2022 - 09:52

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Aug 2022 - 09:52

Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan dominerar måndagens Topptips med totalt fem drabbningar. IFK Göteborg - Hammarby och Djurgården - Linköping är båda godbitar som sedan kombineras av fighter från Premier League, Serie A och La Liga. Vi kör igång direkt!

Spelstopp: 18:591. IFK Göteborg - Hammarby 2
Vi inleder äventyret på Gamla Ullevi där IFK Göteborg jagar revansch på Hammarby efter den totala utskåpningen på Tele2 Arena. Blåvitt jagade då skuggor på konstgräset och även om det blir något annat att beträda den egna gräsmattan får Stahres gäng finna sig i att slå ur underläge. Bajen städade av Sundsvall utan några större bekymmer i den senaste omgången och Cifuentes gynnas av att ha matchvinnare som Ludwigson och Berisha i truppen om spelet skulle låsa sig. Tvåan är onekligen en vettig utgång om den stannar under 50 procent. Krysset ackompanjerar på större system.

2. Häcken - Mjällby X
Häcken klamrade sig fast i toppstriden via 5-0 mot Helsingborg efter att dessförinnan stått noterade för två raka utan seger. Det ska dock inte dras för stora växlar på en seger mot en betydligt svagare opponent. Defensiven ser fortfarande skakig ut och Getingarna var i långa stunder utspelade senast de gick i klinch med Mjällby. Det blir en annan femma när gästerna beträder Bravida Arenas konstgräs, men Brännström är en skicklig taktiker som vet hur Häcken ska bemötas. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå på Hisingen.

3. Liverpool - Crystal Palace 1
Liverpool fick bara 2-2 i premiären mot Fulham där Thiago gick sönder. Mittfältarens frånvaro kommer att påverka Liverpools offensiv i negativ bemärkelse så länge inte Keïta kan hitta upp på en nivå som han hittills inte visat i röd tröja. Crystal Palace är en uppgift som värdarna normalt ska lösa ändå, men vi vill slå ett slag för att “Örnarna” trivs med den förväntade matchbilden. Zaha och övriga kommer att hugga som kobror när det vankas omställningar och när ettan målas upp runt 90 procent är det läge att dra öronen åt sig. Åtminstone krysset ska följa med på Anfield.

4. Juventus - Sassuolo X
Juventus har försökt värva sig ett par steg närmare Scudetton då spelare som Di María, Kostic och Pogba hämtats in. Den sistnämnda är dock borta en längre tid och utan fransmannen saknar “Den gamla damen” välbehövlig kreativitet på mittfältet. Det gör däremot inte Sassuolo som trivs med tillvaron under Dionisis ledning. Berardi och Pinamonti är bara några av herrarna som kan såra Juve på fler än ett vis och här benämner vi de svartvita som en favorit i fara. Måla tvärs över och jobba in X2 som rensar friskt.

5. Getafe - Atlético Madrid 1
Över till La Liga och Madrid där det vankas derby på Coliseum Alfonso Pérez. Getafe höjde sig rejält under Sánchez Flores i fjol där framför allt defensiven var av yppersta mått. Enes Ünal hade dessutom en praktsäsong då han kamperade i toppen av skytteligan. Kan anfallaren leva upp till samma mått denna säsong är mycket vunnet och redan i premiären höjer vi ett varningens finger för de hemmahörande. Atlético Madrid har inte åstadkommit särskilt mycket på transfermarknaden och Simeones hattande mellan olika spelstilar och formationer gynnade inte direkt gästerna i fjol. 1X är en fräck väg att gå.

6. Djurgården - Linköping 2
Tillbaka till Sverige men denna gång vänds blickarna mot Damallsvenskan där Djurgården går i klinch med Linköping. De sistnämnda finns fortfarande med i guldstriden efter makalösa 12-1 (!) på de tre senaste matcherna. Danskan Vangsgaard gör mål i parti och minut och anfallaren kan mycket väl bli tungan på vågen även i Stockholm. Djurgården torskade det vändande mötet med 1-2 men är det någonstans värdinnorna ska kunna mäta sig med LFC är det på egen plast. Detta till trots är gästerna numret större och tvåan är en fin spik till smaskig procent.

7. Brage - Landskrona 1
Brage visade prov på fin moral när de två gånger om hämtade upp underläge till delad pott mot Norrby. 2-2 var en missräkning i toppstriden, men kan masarna fortsätta på fin inslagen väg ska de kunna knipa nya poäng när ett för dagen svagt Landskrona BoIS gästar Domnarvsvallen. Skåningarna gick på pumpen senast mot Östersund och sitter inte alls ihop som lag just nu. Kommer Brage upp i ansenlig nivå är detta en på förhand gynnsam uppgift. 1X är ett lås.

8. Brommapojkarna - AFC Eskilstuna 1
AFC Eskilstuna sålde troligen hoppet om allsvenskt spel när de släppte Muhsin till Helsingborg. Anfallarens närvaro kommer att saknas enormt mycket i de offensiva leden och kan Brommapojkarna bara hålla Alsanati i styr är väldigt mycket vunnet. De rödsvarta värdarna besitter oerhörd spets i de offensiva leden där Cosic, Leach Holm och Vasic är spelare som kan sänka AFC på egen hand. Ettan ser dessutom att streckas förmånligt och då är det ingen idé att fundera på garderingar. Singlad etta på Grimsta.

Kupongens kassaskåp
Brommapojkarna
Brommapojkarna är urstarka hemma på Grimsta och mot ett AFC som tappat målkungen Muhsin ska de rödsvarta hållas klart högst. Ettan står stadigt allena.

Varningens finger!
Mjällby
Mjällby var bättre än Häcken i det vändande mötet och kommer att vara ruskigt taggade inför chansen till revansch på Bravida Arena. Högersidan får inte missas till låg procent.

144 rader
1. Göteborg - Hammarby x2
2. Häcken - Mjällby 1x2
3. Liverpool - Crystal Palace 1x
4. Juventus - Sassuolo 1x2
5. Getafe - Atlético Madrid 1x
6. Djurgården - Linköping 2
7. Brage - Landskrona 1x
8. BP - AFC Eskilstuna 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto