Topptipset Speltips Måndag

Publicerad på 24 Okt 2022 - 10:46

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Okt 2022 - 10:46

Måndag och flera tunga allsvenska fajter att skåda. Bland annat vankas klassikermöte i Göteborg och nere i söder ska ett pressat Varberg gå i klinch med Mjällby. Superettan, Premier League, Serie A och La Liga är övriga ligor som får vara med på ett hörn. Dags att kicka igång!

Spelstopp: 18:591. IFK Göteborg - AIK 2
Efter Bajens förlust i Borås under gårdagen så är AIK i allra högsta grad med i racet om topp 3. Gnaget ställs också mot IFK Göteborg i ett bra skede av säsongen. Blåvitt är ur form vilket inte minst fem förluster över de sex senaste ligamatcherna visar. Att Mackan Berg dessutom klev av skadad i förlustmötet mot Degerfors häromsistens och missar matchen mot AIK gör knappast saker och ting bättre för IFK. Tvåan ser ut att stanna strax söder om 50 procent vilket bullar upp för ett trevligt spikförslag.

2. Sirius - Kalmar FF X
Kalmar FF är med och nosar på Europaplatser men efter åtta raka i ligan utan förlust så traskade Mjällby av Guldfågeln Arena med tre pinnar och Rydströms bataljon fick molokna lämna sitt hemmagräs poänglösa. Tufft återigen för smålänningarna. Sirius har på sistone nypt poäng eller segrar mot bland annat AIK, Hammarby och Norrköping. KFF har dessutom haft svårt att vinna i Uppsala under en lång period. Helgardera denna dust men framförallt är det värdet på 1X som lockar.

3. Värnamo - IFK Norrköping 2
Värnamo har gjort en jättefin höst. Nykomlingarna är sett till de tio senaste omgångarna ett lag för topp 4. Antonsson har briljerat i framkant men framförallt är det ett hårt jobbande kollektiv som gått i bräschen. IFK Norrköping har å sin sida underpresterat. Peking besitter hög kvalité i truppen men ligger farligt nära en negativ kvalplats. Motivationen hos östgötarna bör hursomhelst vara hög där poäng är av vikt för att kunna trampa iväg en aning från jagande sällskap. X2 blir därför valet på Finnvedsvallen.

4. Mjällby - Varberg 1
Varberg kunde inte störa Elfsborg hemma i förra omgången och föll med klara 0-3. Det innebär att Jocke Persson och hans Boisare ramlat ner under kvalstrecket. Unge Alfonsi är dessutom avstängd på Listerlandet. MAIF skumpar runt i ingenmansland. De gulklädda lyckades besegra Kalmar FF borta och bröt där och då en sex matcher lång segerlös svit. Herman Johansson synade gult på Guldfågeln och missar därför måndagens match. Även Amir Al-Ammari är avstängd för tredje matchen i följd. Hallänningarna kommer givetvis försöka gå framåt vilket kommer öppna upp ytor för ett snabbt hemmalag. Gubben, etta-tvåa, är ett jättebra val på Strandvallen.

5. Jönköpings Södra - Norrby 2
Efter två raka kryss så har J-Södra tappat lite av sitt momentum i den fortsatta kampen runt kvalstrecket. Som om det inte vore nog är hemmalaget sämst i klassen när det kommer till spelet på eget gräs. Fyra pinnar bakom huserar Norrby. Ett gäng från Borås som inte alls kunnat leva upp till fjolårets hype och risken för de blåvita att ramla ur utan kval är tämligen stor. Gästerna var dock det något bättre laget när klubbarna möttes i somras och båda fajterna inbördes i fjol slutade med Norrby-seger. Med en tvåa runt 25 procent är det därför givet att starta därifrån.

6. West Ham - Bournemouth X
West Ham gjorde en kanonmatch borta mot Liverpool men föll till slut med 0-1. The Hammers skapade tillräckligt för att både pressa in ett och två mål på Anfield. Bournemouth hemma i London härnäst. Ett bortalag som gjort en magnifik resa från september och framåt. Körsbären agerar med pondus bakåt och har även fått fart på bland annat danske Billing framåt som målat i tre av lagets fem senaste matcher. En skenande etta är ett tidigt fall för garderingspennan. Hela upp!

7. Sassuolo - Hellas Verona 1
Verona är inne i en hemsk fas. Fem raka nollor finns på kontot och anfallsspelet klickar inte. Hemma mot Milan i förra omgången fanns ändå viss energi i fören och herrar som Günter och Faraoni skapade tillräckligt för att pressa in mer än den boll som nu gick i nät (1-2-förlust). Sassuolo traskar ut med två raka torsk i gumpen. 1-2-förluster mot Inter och Atalanta är inte mycket att säga om men sett till underliggande nuffror kunde dessa bataljer slutat betydligt värre. En tungt spelad etta får därmed tidigt hjälp av krysset.

8. Celta Vigo - Getafe 1
Två klubbar som också famlar efter att finna formen är Celta och Getafe. Gästerna har ingen seger sett över sina fyra senaste framträdanden och som bitter krydda på moset så har Munir El Haddadi fått ytterligare bakslag då han åter ser ut att finnas utanför laget. Duktige Carles Alená är därtill avstängd. Värdarna hittas bara en ynka pinne före i tabellen men har i Vigo kunnat slå både Real Betis och Cádiz. Bra läge för en ny Celta-skalp. Ettan till fin procent spikar vi av på Municipal de Balaidos.Kupongens kassaskåp
Celta Vigo
Eduardo Coudets mannar är tämligen stabila på egen matta och möter ett Getafe i sämre slag. Bra spikförslag i Galicien.

Varningens finger!
Norrby
En tvekamp fullproppad med nerver. J-Södra har genomgående varit tveksamma på hemmaplan och Norrby har fina chanser att överraska.

144 rader
1. Göteborg - AIK 2
2. Sirius - Kalmar 1x2
3. Värnamo - Norrköping x2
4. Mjällby - Varberg 12
5. Jönköping - Norrby x2
6. West Ham - Bournem. 1x2
7. Sassuolo - H.Verona 1x
8. Celta Vigo - Getafe 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto