Topptipset Speltips Tisdag 16/8

Publicerad på 16 Aug 2022 - 00:32

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Aug 2022 - 00:32

Det är en kvarts mille extra i prispotten på tisdagens Topptips! Det är kvalet till Champions League och engelska Championship som står på programmet. Så gott som samtliga matcher ser vidöppna ut vilket gör att en noggrannare analys krävs. Här nedan kan ni ta del av en matig genomgång. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:44



1. Rangers - PSV Eindhoven 1
Rangers var illa ute i den förra omgången. Skottarna torskade bortamötet mot Royale Union SG med 0-2 men i returen på hemma Ibrox lyckades The Gers vända på steken. Den före detta MFF-strikern Antonio Colak gjorde ett av målen och kroaten har nu nätat i tre raka matcher. Hemma i Glasgow är Rangers svåra att tas med där de alltid har ett enormt publikstöd, något vi fick bevittna i fjol då britterna gick till final i Europa League. Truppmässigt ser PSV minst lika starka ut men på skotsk mark kan vi nog räkna med att Ruud van Nistelrooys män blir lite mer defensivt inriktade. Med skapligt spelvärde på Rangers känns det sunt att börja med ettan.

2. FC Köpenhamn - Trabzonspor X
Tufft motstånd väntar för FC Köpenhamn på Parken. De regerande turkiska mästarna, Trabzonspor, har inlett säsongen fint med två raka vinster i Süper Lig utan något insläppt mål. Truppen håller i grunden hög klass där bland annat välmeriterade spelare som Bakasetas, Trézéguet samt danskarna Stryger Larsen och Cornelius finns att tillgå. Årets upplaga av FCK ser även slagkraftig ut, dock ska det sägas att danskarna torskat mot både Randers och Horsens under inledningen av Superligaen. Det här känns mer öppet än vad på odds och procent gör gällande. Samtliga tecken är att föredra.

3. Bodö/Glimt - Dinamo Zagreb 2
Den norska maskinen har verkligen rullat igång. Bodö/Glimt gjorde slarvsylta av Zalgiris som slog ut Malmö FF i omgången dessförinnan. Glimt har även krossat motståndet på slutet i Eliteserien. Hela 7-0 slutade den senaste hemmamatchen mot Odds BK. Med det sagt ska inte de gulsvarta ses som någon storfavorit här. Dinamo Zagreb har enormt med rutin från dessa sammanhang och är alltjämt obesegrade i kvalet. Så sent som i fjol besegrade kroaterna lag som Sevilla och West Ham i Europa League. Med magiskt spelvärde på gästerna är X2 av högsta prio!

4. Birmingham - Watford X
Watford har haft en otroligt bra utdelning. Trots att Ken Sema och hans lagkamrater har mött tre förmodade toppkonkurrenter står The Hornets på sju poäng. Detta ska till stor del tillskrivas keepern Daniel Bachmann som varit strålande mellan stolparna. Att Bachmann ska stå på huvudet match efter match är dock såklart långsökt. Poängmässigt har även Birmingham fått en okej start, dock ska det sägas att insatsen i förlusten senast mot Cardiff var riktigt usel. Ska The Blues plocka poäng av Watford kommer en klart bättre prestation att krävas. X2 borde räcka för grön bock.

5. Bristol City - Luton 2
Bristol City kan mycket väl leva farligt den här säsongen. Spelet såg bitvis riktigt uselt ut i fjol och inledningen på denna säsong har varit allt annat än lyckad för Nigel Pearsons gäng. The Robins har släppt till väldigt mycket chanser och står på blott en pinne efter tre omgångar. Luton är också vinstlösa men något fel på prestationerna har det inte varit. The Hatters har haft högre expected goals än motståndarna i samtliga tre matcher och känslan är att det bara ska vara en tidsfråga innan Luton får lite retroaktiv utdelning. Fräck chanstvåa!

6. Swansea - Millwall 1
Den unge tränaren Russell Martin har någonting spännande på gång med sitt Swansea. Walesarna har ägt otroligt mycket boll i de inledande matcherna och i helgen fick “Svanarna” utdelning då de vann med 1-0 mot Blackpool. Hemma mot ett lag som Millwall ska Martins mannar kunna dominera spelet så länge de håller bollen längs backen. Gästerna från London är ett fysiskt starkt gäng som alltid är svårspelade hemma på The Den. Millwall har vunnit de två hemmamatcherna men på walesisk mark slår de dock helt klart från underläge. Till runt 40 procent är ettan en spännande spik.

7. Preston - Rotherham X
Preston North End har fortsatt på inslagen väg från i våras. Ryan Lowes män har sett stabila ut under inledningen, framförallt den nya målvakten Frederick Woodman som fortfarande har nollan intakt. Däremot har målskyttet varit ett bekymmer vilket målskillnaden 1-0 efter tre omgångar vittnar om. Samma kapacitet finns det inte hos nykomlingen Rotherham United. Helgens insats mot Reading (4-0) var dock ett stort styrkebesked där The Millers punkterade matchen redan efter 18 minuter. Preston ska gälla som favoriter men inte så stora som strecken indikerar. Garderingar välkomnas därför från start.

8. QPR - Blackpool X
Queens Park Rangers hade det jobbigt i våras och lite talar för att Londonlaget ska kunna vara med och utmana om topp 6 den här säsongen. Spelet har inte övertygat inledningsvis även fast The Hoops skrapat ihop fyra poäng. I helgen stod QPR för en helt sanslös vändning mot Sunderland där målvakten(!) Seny Dieng knoppade in kvitteringen på tilläggstid. Blackpool är ett jämbördigt gäng. The Seasiders är försvarsstarkt och ska kunna neutralisera QPR:s offensiv. En jämn och målsnål match är att vänta, den överstreckade ettan lockar således föga. X2.



Kupongens kassaskåp
Swansea
Millwall övertygar sällan på bortagräs och hemmaplansfördelen väger helt klart tungt i Wales. Swansea har ägt mycket boll under inledningen och ska kunna föra spelet från start till mål mot ett lag som Millwall. Spännande etta till skapligt procent.

Varningens finger!
Dinamo Zagreb
Bodö/Glimt uppe på konstgräset norr om polcirkeln är sannerligen ingen enkel bortamatch. När magiskt spelvärde dukas upp på ett erfaret Dinamo Zagreb är det dock läge att sätta sig i den kroatiska båten.

144 rader
1. Rangers - PSV Eindhoven 1x
2. Köpenhamn - Trabzonspor 1x2
3. Bodö/Glimt - Din.Zagreb x2
4. Birmingham - Watford x2
5. Bristol City - Luton 2
6. Swansea - Millwall 1
7. Preston - Rotherham 1x2
8. QPR - Blackpool x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto