Topptipset Tips Fredag 10/6

Publicerad på 9 Jun 2022 - 17:12

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jun 2022 - 17:12

Fredagens Topptips inleds av fyra fighter från Nations League där Danmark - Kroatien och Österrike - Frankrike är munsbitar som sticker ut. Därefter tar vi en svängom i Argentina innan irländsk fotboll tar kupongen i mål. Med tungan rätt i mun ska åtta rätt nås. Häng med i analysen!

TV: Riktigt fin jackpot på Stryktipset - här är våra experters bästa tips!Spelstopp: 20:441. Danmark - Kroatien 1

Fredagen inleds med en smällkaramell från Parken där fullpoängarna Danmark ska ta sig an Kroatien. Kasper Hjulmand prisas inte nog för jobbet han gjort med danskarna som ståtar med två raka 2-1-segrar mot Frankrike och Österrike. Cornelius och Eriksen utmärker sig i offensiven, men det är framför allt i defensiven som värdarna imponerat under denna samling. Nelsson, Andersen och Vestergaard har på ett fint sätt fyllt luckorna efter Kjaer och Christensen och ska kunna klara av att stå emot ett Kroatien som saknar fart i de främre leden. Med bollen är gästerna oerhört skickliga men det spelar nästan ingen roll då djupledsspelet är så gott som obefintligt. Ett taggat Danmark tar tredje raka framför de egna fansen. Spikad etta!

2. Österrike - Frankrike X

Ralf Rangnick firade inga större triumfer i Manchester United, men i det österrikiska landslaget har farbrorn på kort tid fått alplandet att spela fin fotboll. 3-0-segern mot Kroatien var urstark och Österrike var värda minst en pinne mot Danmark (1-2) sett till matchbilden. Kan de komma upp i samma nivå mot ett överskattat Frankrike är mycket vunnet. Den individuella kvaliteten hos Les Bleus är slående, men som lag har gästerna svårt att få ihop pusslet. Benzema, Mbappé och Kanté dras alla med frågetecken och tvåan är definitivt en favorit i fara. Måla tvärs över och jobba in 1X som rensar friskt.

3. Albanien - Israel 2

Ryssland har som bekant stängts av från B-divisionens Grupp 2 som istället blir ett getingbo bestående av Albanien, Israel och Island. De förstnämnda grejade senast en pinne borta mot de sistnämnda och det är framför allt matcherna på hemmaplan som blir av yppersta vikt vad gäller hopp om avancemang. Israel är ingen omöjlig nöt att knäcka hemma i Tirana – särskilt då Zahavi inte finns med – men när ettan sticker upp mot 50 procent är det läge att dra öronen åt sig. Dabbur, Weissman och Solomon är skickliga lirare hos de tillresta som kan åstadkomma mycket på egen hand. I en förmodat svängig matchbild gillas gubben (etta-tvåa) extra mycket.

4. Andorra - Liechtenstein 1

Nations League när vägs ände i D-divisionens Grupp 1 där Andorra och Liechtenstein gör upp om att undvika jumboplatsen. Trots att Andorra spelade hela den andra halvleken med en man mer på banan lyckades de aldrig få hål på Moldavien, något som säger mycket om den uddlösa offensiven. En pinne var dock ett resultatmässigt kliv i rätt riktning och kan värdarna slipa på avsluten mot Liechtenstein är mycket vunnet. Gästerna är tämligen beskedliga på resande tass och läcker som ett såll i de bakre leden. Offensiven är heller inte sprudlande och här gillas ettan till fin procent. Spik!

5. Gimnasia - Patronato 1

Landslagsfotbollen lämnas därhän och istället tar vi en avstickare till Argentina där den andra omgången av Liga Profesional står för dörren. Gimnasia La Plata och Patronato Parana inledde båda sina premiärer med delad pott och med handen på hjärtat finns viss kryssrisk även över denna kamp. Det ska dock påpekas att hemmaplan är av yppersta vikt i Sydamerika och Gimnasia inspireras dessutom av braksegern (6-0) i det senaste inbördes mötet. Kommer värdföreningen upp i samma nivå här får Patronato en svettig afton framför sig. 1X räcker för grön bock.

6. Wexford - Treaty United 1

Raskt lämnar vi Argentina bakom oss och riktar istället fokus mot den gröna ön och First Division. Treaty United är segerlösa i sina sju senaste ligamatcher och den tidigare trygga playoff-platsen mot finrummet är nu i allra högsta grad hotad. Wexford är närmaste aktör i tabellen och även om värdarna heller inte visar någon vidare form motiveras de enormt av möjligheten att kunna gå upp på samma poäng som fredagens kombattanter vid händelse av tre poäng. Den lågt streckade ettan är således ett givet tecken, men på större system får gärna tvåan följa med.

7. Longford - Bray Wanderers X

Longford trillade som bekant ur Premier Division med buller och brak i fjol. Siktet är inställt på att omgående ta sig tillbaka till finrummet, men värdarna har haft problem med kontinuiteten mot slutet. Bara en seger på de tre senaste vittnar om detta och poängtapp i hälften av matcherna visar att Longford inte är en övervärderad favorit att hålla i handen. Bray Wanderers vände en negativ trend när de slog Athlone med 3-0 senast och här ska gästerna inte underskattas på det sätt de görs av tipparna. Till vänstervridna streck är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

8. Athlone - Cobh Ramblers 2

Bottenmöte från Lissywollen där andraligans två överlägset sämsta lag drabbar samman. Athlone Town är hemmahörandes på arenan och blott två inspelade poäng under hela säsongens skvallrar om att jumboplatsen är vigd åt värdarna. Cobh Ramblers håller heller ingen vidare nivå – bara nio poäng på kontot är usla siffror – men har samtidigt ett större offensivt kunnande än sina bottenkonkurrenter. Det bör kunna räcka långt och mycket ska till för att besökarna ska torska denna fight. Vi känner oss trygga med X2.

Kupongens kassaskåp

Danmark

Danmark har imponerat stort så här långt och är erkänt svåra att tas med på Parken. Kroatien saknar speed och får finna sig i att slå ur underläge i Köpenhamn. Stark etta.

Varningens finger!

Österrike

Ralf Rangnick har på kort tid fått med sig spelargruppen i Österrike som förtjänade åtminstone en poäng mot Danmark. Så chanslösa som streckningen visar är inte alplandet mot de regerande världsmästarna.144 rader
1. Danmark - Kroatien 1
2. Österrike - Frankrike 1x2
3. Albanien - Israel 12
4. Andorra - Liechtenstein 1
5. Gimnasia - Patronato 1x
6. Wexford - Treaty United 12
7. Longford - Bray Wanderers 1x2
8. Athlone - Cobh Ramblers x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto