Topptipset Tips Fredag 13/5

Publicerad på 12 Maj 2022 - 16:04

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Maj 2022 - 16:04

Otursdagens Topptips inleds av två fighter där fyra lag med siktet inställt på respektive finrum gör upp i England och Italien. Botten mot toppen i Segunda División och skotskt kval fortsätter sedan äventyret innan det är irländska Premier Division för hela slanten. Med gott om spelvärde att skörda dyker vi ner i kupongen!


TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!


Spelstopp: 20:291. Luton - Huddersfield 1

Vägen mot “miljardmatchen” på Wembley står för dörren i The Championship. Luton överträffade alla förväntningar under säsongens gång där Nathan Jones mannar imponerade spelmässigt. Cornick och Adebayo är två spelare som fått ett ordentligt lyft under sin taktiskt skickliga tränare. Hattmakarna löste bara en poäng av sex möjliga mot Huddersfield, men trots det ger vi värdarna god chans att lösa ett bra resultat inför returen. Hudds överpresterade de underliggande siffrorna och kan Luton bara hävda sig mot gästernas vassa omställningsspel är mycket vunnet. 1X känns som ett tryggt val.

2. Ascoli - Benevento 1

Benevento avslutade säsongen hädiskt och går in i kvalet mot Serie A med sargat självförtroende. Fyra förluster på de fem senaste vittnar om detta och gästerna behöver onekligen repa mod då denna playoff-semi avgörs som ett enkelmöte. Ascoli stod i sin tur för en inspirerande avslutning där värdarna plockade 13 poäng på de fem sista matcherna. Benevento tappade poäng i elva av 19 bortamatcher och ska vara nöjda om de löser ett oavgjort resultat efter 90 minuter på Cino e Lillo Del Duca. 1X räcker för grön bock.

3. Real Sociedad B - Almería 1

Den sista omgången av Segunda División står för dörren och för Real Sociedad B är det vinna eller försvinna som gäller. Baskerna har två poäng upp till säker mark och vi kan räkna med att Xabi Alonso har funderat ut en plan som ska göra värdarna slagkraftiga denna afton. Det kommer onekligen behövas då det är Almería som kommer på besök. Serieledarna är redan klara för La Liga och har således ingenting att spela för, men med tre raka segrar mot noll visar andalusierna ingen tendens att slå av på takten. Den lågt streckade ettan är av yppersta vikt, tvåan ackompanjerar på större system.

4. Arbroath - Inverness 1

Även i Skottland ska det kvalas mot finrummet. Arbroath och Inverness delade på äran i det vändande mötet (0-0) det lär bli en rejäl holmgång på Gayfield Park denna fredag. Arbroath torskade bara en batalj på egen mark under grundserien och det kommer att krävas något alldeles extra av Inverness för att stå upp mot The Red Lichties denna afton. Michael McKenna är en spelare som kan avgöra detta på egen hand för de hemmahörande. När värdet landar solklart längst ut till vänster är ettan en ytterst motiverad spik.

5. Shelbourne - Drogheda 1

Från Skottland till Irland där Premier Division hunnit bli drygt 15 omgångar gammal. Drogheda United stod för en fin säsong i egenskap av nykomlingar i fjol och kommer troligtvis att tillhöra mittenskiktet även denna säsong. Shelbourne är i sin tur nykomlingar från andraligan den här säsongen och värdarna har inlett piggt. Poängplock i hälften av fighterna är ett kvitto på detta och här ska Shels kunna förbättra sin hittills dystra statistik på eget gräs. Strecka från vänster på Tolka Park.

6. Shamrock Rovers - Derry City X

Tidig seriefinal från Tallaght Stadium där regerande mästarna Shamrock Rovers och Derry City drabbar samman. Shamrock var fullkomligen överlägsna i fjol när de vann ligan med hela 16 (!) poäng, men hittills har fredagens kombattanter visat att de vill vara med och bråka om ädla valörer. Derry City har bara förlorat en av de 15 inledande matcherna och besitter ligans främsta offensiv med sina 29 gjorda mål. McGonigle och Patching är två spelare som värdföreningen får se upp med. Till smått vänstervridna streck rekommenderas hela spannet redan på mindre systembyggen.

7. Dundalk - Bohemians 1

Både Dundalk och Bohemians hade dystra fjolårssäsonger. Missat Europaspel är inte godkänt från något håll, men hittills har åtminstone Dundalk visat att de vill vara med och slåss i toppen den här säsongen. 5-7-2 är en resultatrad som vittnar om detta och hemma på Oriel Park trivs värdarna normalt som fisken i vattnet. Bohemians torskade sitt senaste besök på denna arena med 1-2 och vi tror att gästerna får en tuff fredag framför sig. Håller sig ettan runt 45-50 procent är det en klart vettig spik att luta sig mot.

8. Finn Harps - UC Dublin X

Tidig jumbofinal från Finn Park där Finn Harps får alldeles för stort förtroende. Värdarna har bara två segrar på 14 försök och är sannerligen ingen favorit att hålla i handen när ettan är uppe och snurrar runt 70 procent. UC Dublin ska trots sin usla start kunna stå upp mot en opponent som inte trivs i spelförande kostym. Huvudstadslaget kommer av mycket att döma åka ur lika fort som de tog sig upp, men här finns betydligt större skrälläge än vad tipparna tycks tro. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

Kupongens kassaskåp

Dundalk

Dundalk har hittills varit ramstarka hemma på Oriel Park och ska kunna vara numret större än Bohemians under fredagen. Gästerna trivs normalt inte på resande tass och kammar noll i County Louth.

Varningens finger!

UC Dublin

Nykomlingarna UC Dublin har som väntat fått det tufft i finrummet, men här blir streckningen alldeles för vänstervriden. Finn Harps är ingen favorit att hålla i handen och X2 är av yppersta vikt.144 rader
1. Luton - Huddersfield 1x
2. Ascoli - Benevento 1x
3. Sociedad B - Almería 12
4. Arbroath - Inverness 1
5. Shelbourne - Drogheda 1x
6. Shamrock - Derry City 1x2
7. Dundalk - Bohemians 1
8. Finn Harps - UC Dublin 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto