Topptipset Tips Fredag 18/11

Publicerad på 17 Nov 2022 - 16:04

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Nov 2022 - 16:04

Det är läge att spänna fast sig rejält inför berg och dalbanan på fredagens Topptips. Ligacupen i Portugal och den schweiziska andraligan bjuder på vars två bidrag. Singlar hittas sedan i England, Spanien, Polen och Nederländerna för att göra kupongen komplett. Vi guidar er på rätt väg i analysen!

Spelstopp: 18:59

1. Portsmouth - Derby 2

Högkaratig batalj från League One där två aktörer med siktet inställt på The Championship ska mäta svärd. Portsmouth är tillsammans med toppduon ensamma om att bara ha förlorat två matcher på 16 försök men det ska påpekas att Pompey har två fighter färre spelade än nästan samtliga aktörer. Derby är tredjeligans bästa lag i defensiv riktning och även om Fratton Park är ett svårintaget fort ska The Rams kunna stå för en gedigen insats denna fredag. Viktige Morrell fattas värdarna och vi är inte blyga för att lämna den betrodda ettan därhän. All in på värdet i österled – X2!

2. Granada - Albacete X

Granada fick som bekant ta klivet ned i Segunda División förra säsongen. Andalusierna räckte inte till i La Liga och även om starten på sejouren i andraligan varit godkänd blir de hemmahörande vansinnigt hårt streckade av svenska folket mot en annan nykomling. Trots att Albacete tog sig upp i Segunda inför denna säsong har de omgående visat att de håller måttet på denna nivå. Gästerna höll jämna steg med topplaget Levante i den senaste omgången och vi finner ingen anledning att betvivla de tillresta på Estadio Nuevo Los Cármenes. Vänstervriden streckning innebär utrullning av heltäckningsmatta.

3. Lechia Gdánsk - Górnik Zabrze 2

Henrik Castegren valde inför säsongen att testa lyckan i Lechia Gdánsk. Om svensken får ångra sitt val återstår att se. Värdföreningen återfinns nämligen under giljotinen i Ekstraklasa och med två raka förluster pekar formkurvan nedåt. Kunnandet är större än vad tabellen visar men när ettan förvånansvärt nog övervärderas är det läge att dra öronen åt sig. Górnik Zabrze förfogar över en av ligans mest spännande spelare, Wlodarczyk, som kan bli nästa export till en europeisk toppliga. Anfallaren vet var målet är beläget och han kan mycket väl bli tungan på vågen i Gdánsk. Den lågt streckade tvåan först, ettan sedan.

4. Helmond Sport - De Graafschap X

De Graafschap är ett herrskap som normalt hör hemma i toppen av Eerste Divisie. Den här säsongen har dock blivit allt annat än vad “Superbönderna” kalkylerat med. Blott fem segrar på 15 försök är svala siffror och även om det blåvita kunnandet är stort är Helmond Sport ett gäng som inte skojas bort hur som helst. I modern nutid har värdarna lagt både Den Haag och Roda på rygg, segrar som skvallrar om att streckningen sitter skevt i Eerste Divisie. 1X ska prioriteras och inte förrän på större system kan den betrodda tvåan övervägas.

5. Arouca - Feirense 1

Premiäromgången av Ligacupen står för dörren i Portugal där Arouca är ett av lagen som inte gärna går på uppehåll. De senaste prestationerna i Primeira Liga har varit övertygande där inte minst 1-0-segern hemma mot Sporting sticker ut från mängden. Försvarsinsatsen i den fighten var minst sagt gedigen och kan de hålla lika tätt framför egen kasse denna fredag blir det oerhört svårt för Feirense att hitta nätet. Gästerna för till vardags en anonym tillvaro i Segunda Liga och att det skiljer en nivå mellan aktörerna ska Arouca kunna bevisa framför den egna publiken. Ettan står stadigt allena på Estádio Municipal de Arouca.

6. Belenenses - Boavista 2

Belenenses har under flera säsonger flirtat med nedflyttning från Primeira Liga och i fjol inträffade det oundvikliga. Pågarna från huvudstaden tycks inte ha hämtat sig från degraderingen då de befinner sig i botten även i Segunda Liga. Risk finns således för att Ligacupen prioriteras bort, något som i sin tur talar för gästande Boavista. De tillresta saknar både Bozeník och Cannon men ska trots det kunna få med sig minst en poäng om korten sköts på rätt sätt i Lissabon. Vi känner oss bekväma med att låsa in denna strid till höger. X2.

7. Neuchatel Xamax - FC Wil 1

Den schweiziska andraligan, Challenge League, påminner i mångt och mycket om de flesta andraligor. Alla slår alla och inte sällan är läget med bäst offensiv det som tar sig uppåt i hierarkin. Neuchatel Xamax har haft en tuff start på säsongen men trots bottning av tabellen har den senaste tidens resultat gått värdarnas väg. Efter fyra raka delade äror kom en efterlängtad trepoängare senast mot Lausanne Ouchy och när tipparna stirrar sig blinda på tabellen är den undervärderade ettan en fin utgång. FC Wil befinner sig i ligatopp tack vare en stark offensiv men på resande tass har gästerna inte rosat marknaden. Den vågade spikar ettan, den försiktige plockar med krysset på större systembyggen. Avslag på tvåan.

8. Bellinzona - FC Thun 2

Malmö FF:s klassiska banemän, FC Thun, har så här långt inte kommit ur startgroparna i Challenge League. De anrika gästerna saknar denna fredag Ahmed som är iväg på landslagsuppdrag, men vasse målskytten Kyeremateng är samtidigt en spelare som kan sänka nykomlingen Bellinzona på eget manér. Värdföreningen blixtrar till titt som tätt men trots fördelen av eget gräs vill vi hävda att det råder viss klasskillnad i Schweiz södra delar. Håller sig tvåan under 45 procent är det en utmärkt spik att runda av kupongen med.

Kupongens kassaskåp

FC Thun

Thun bröt en negativ trend mot Schaffhausen och det kan vara precis vad gästerna behöver för att närma sig toppstriden i Challenge League. Den sunt streckade tvåan är en fin spik mot ett inte märkvärdigt Bellinzona.

Varningens finger!

Helmond Sport

Helmond Sport har två ytterst meriterande trepoängare på de två senaste och ska inte räknas bort mot ett De Graafschap som inte får det att stämma. 1X är tecken som ska finnas med på samtliga kuponger.

144 rader
1. Portsmouth - Derby x2
2. Granada - Albacete 1x2
3. Lechia - Górnik Zabrze 12
4. Helmond - De Graafschap 1x2
5. Arouca - Feirense 1
6. Belenenses - Boavista x2
7. Neuchatel - FC Wil 1x
8. Bellinzona - FC Thun 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto