Topptipset Tips Fredag 18/2

Publicerad på 18 Feb 2022 - 10:02

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Feb 2022 - 10:02

En resa genom sju olika länder och åtta ligor gäller under fredagen. Ett Topptips med hög svårighetsgrad men samtidigt rejält belönande för den som kan pricka in åttan. Vi öppnar med att spika Juventus i derbyt mot Torino för att därefter hitta in med flera fina garderingar av större favoriter i jakten på fullträffen. Allt är klappat och klart, nu åker vi!

Spelstopp: 19:59

TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!






1. Juventus - Torino 1
Turin-derbyt från Allianz Stadium klingar givetvis lite extra. Den gamla damen har fått upp ångan under vintern och varit väldigt stabila över tid. Vi får backa bandet till slutet av november för att skönja en ligatorsk vad gäller Massimiliano Allegris mannar. Torino å sin sida har sett bleka ut på slutet med förluster mot både Udinese och Venezia samt ett 1-1-möte dessförinnan mot Sassuolo. Positivt för gästerna är såklart att Andrea Belotti kunde matchas in försiktigt i förra kampen. På det stora hela är det dock inte denna typ av matcher som Torino ska vinna även om en derbyskalp mot storebror klingar gott. Ettan är svår att ifrågasätta trots hård streckning.

2. Mainz - Bayer Leverkusen 2
Det brinner om Bayer Leverkusen för tillfället där gästernas anfallsspel är fullkomligt lysande. Bortalaget har på tre matcher mäktat med otroliga 14 mål (!) framåt och givetvis vunnit dessa duster mot Stuttgart, Dortmund och Augsburg. Diaby, Schick och Wirtz är bara ett par av frontfigurerna som uträttat offensiva stordåd. Mainz kommer däremot inte ge sig utan kamp. Hemmalagets trend på egen gräsplätt är finfin och sedan tredje oktober har värdklubben inte förlorat en match här i alla typer av tävlingar. Även om tvåan öppnar är det åtminstone ett kryss som ska komplettera ögonaböj.

3. Elche - Rayo Vallecano X
Nykomlingen Rayo har tappat lite fart på slutet. Gästerna har med sig den mindre roliga raden 0-1-4 på de fem senaste i ligan. Det stora bekymret är att ingen verkar kunna göra mål för Vallecano för tillfället och då blir det svårt att vinna matcher. Elche befinner sig ett par placeringar nedanför Andoni Iraolas manskap. Trenden är dock uppåtgående och spelmässigt har det sett bra ut. Ett gigantiskt minus är dock att Lucas Boye fortsatt verkar sitta vid sidan med en muskelskada vilket gör hemmalagets offensiv mer begränsad. Inget bör lämnas åt slumpen och 1X2 är en bra väg att vandra.

4. Lille - Metz 2
I en galet jämn bottenstrid är Metz ett av lagen som för tillfället huserar på nedflyttningsplats. Gästerna föll med 1-2 mot Marseille i förra omgången men gjorde ändå en stabil insats med ett par chanser för ytterligare mål via bland annat Delaine och Nguette. Lille har varit ytterst mediokra den senaste månaden och även om det blev seger mot Montpellier (1-0) i förra omgången har LOSC torskat 1-5 mot PSG, 0-2 mot Brest samt åkt ur Franska cupen mot Lens. Ett desperat bortalag kan inte räknas bort på Stade Pierre Mauroy. Kladda på med 1X2 och jobba in knallen från öst.

5. Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam 2
I botten av Eredivisie hittas dessa båda herrskap. Sparta hade inte vunnit en fotbollsmatch sedan början av november då Willem II besegrades i förra omgången med 1-0. Nyförvärvet Younes Namli blev stor hjälte med sitt första mål i Rotterdam-dressen och här kan gästerna fortsätta få rida på vågen. Fortuna Sittard har inte rosat någon marknad på hela säsongen och hemmaspelet är inget vidare. När lagen möttes i höstas löste besökarna en 3-1-seger. X2 är en solid lösning på Offermans Joosten Stadion.

6. Boavista - Benfica 2
Benfica kommer inte lösa någon ligatitel hemma i Portugal. Tio poäng upp till Porto i topp är inte görbart även om det är väldigt många matcher kvar att spela. Rivalen Sporting finns inom räckhåll däremot och inför matchen mot Boavista är också Darwin Núnez i utomjordisk form. Uruguayanen har pressat in 18 mål på lika många matcher och varit en helt avgörande faktor för lagets framgångar på slutet. Boavista hittas i mitten av serien. Klubben har haft svårt att vinna matcher under året men positivt för Armando Teixeiras mannar är att laget också är svårslagna och kryssat sig fram i merparten av alla ligamatcher. På hemmagräs finns dessutom endast en ynka torsk noterad i alla tävlingsmatcher sedan april 2021! Ett lågt streckat kryss är givet som stödhjul till favorittvåan därmed.

7. Bournemouth - Nottingham 1
Toppmöte från The Championship härnäst. Bournemouth har fått skön luft ner till jagande lag strax under strecket efter att Körsbären löst nio poäng på tre matcher den senaste tiden. Truppen är byggd för att ta steget upp och med gubbar som Solanke, Anthony, Lerma med många flera är det lätt att fatta varför. Den sistnämnda colombianen är dock avstängd här och även en viktig pjäs som Stanislas finns vid sidan, skadad. Nottingham ligger och smyger med strax bakom topp 6-klubbarna och har varit riktigt bra under den andra delen av säsongen som hittills passerat. Forest är också starka på resande fot och ska därför inte räknas bort helt. Ett kryss känns tämligen givet att komplettera favoritettan med.

8. Rotherham - Wigan 1
Vi stannar kvar i England men tar oss ett pinnhål ner i seriepyramiden. Seriefinal är det som gäller då Rotherham gästas av Wigan. Gästerna har en riktigt härlig frontlinje med rutinerade spelare som Will Keane. Charlie Wyke har inte funnits med den senaste tiden efter att ha kollapsat på träning. Det är givetvis varken bra för den tidigare målkungen men även Wigan lider av att inte ha med en kille av denna kaliber. Rotherham är genomgående ligans bästa lag. Värdarna ramlade ur The Championship i fjol och kommer ta sig tillbaka direkt om inget onaturligt inträffar. Värdarna har inte bara sex raka vinster i ligaspelet utan också nollan intakt bakåt på alla dessa matcher. Liten fördel Rotherham och med välmående streck till vänster testas spiken.



Kupongens kassaskåp
Juventus
Juve är i riktigt bra slag och har flera månader med antingen poäng eller segrar in på kontot. Ettan klarar sig gott allena.

Varningens finger!
Metz
Lille svajar i sina prestationer samtidigt som Metz slåss för allt vad laget är värda i den jämna botten. Motivation kan absolut slå klass. Kul högersida.

144 rader
1. Juventus - Torino 1
2. Mainz - Leverkusen x2
3. Elche - Vallecano 1x2
4. Lille - Metz 1x2
5. Sittard - Sparta R. x2
6. Boavista - Benfica x2
7. Bournem. - Nottingh. 1x
8. Rotherham - Wigan 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto