Topptipset Tips Fredag 2/9

Publicerad på 1 Sep 2022 - 18:11

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Sep 2022 - 18:11

Det finns många godbitar att suga i sig ur fredagens godispåse. Topptipset inleds med besök i La Liga och Bundesliga och följs sedan åt av en spänstig batalj från The Championship och ett derby i Jupiler League. Därefter ska bland andra drakar som Trabzonspor och Sporting in i leken. Vi kör igång!

Spelstopp: 19:591. Celta Vigo - Cádiz 1

Celta Vigo tog säsongens första trepoängare när de slog nykomlingen Girona i den senaste omgången. Iago Aspas var föga förvånande tungan på vågen och anfallaren kan mycket väl axla samma mantel när Cádiz gästar Galicien denna fredagsafton. “Den gula ubåten” har inlett med tre raka förluster och det förmodade bottenlaget har heller inte gjort ett enda mål på 270 minuter. Säsongen ser ut att bli lång för gästerna som ska vara väldigt nöjda om de lämnar Balaídos med en poäng. 1X är värdesäkrat.

2. Dortmund - Hoffenheim X

Efter det hemska tappet från 2-0 till 2-3 mot Werder Bremen var Borussia Dortmunds hållna nolla senast mot Hertha Berlin välkommen. Edin Terzic har med det sagt mycket att skruva på innan hans manskap blir ett lag för den absoluta toppstriden. Prestationerna tenderar att svaja under 90 minuter och Hoffenheim är ett herrskap med tillräckligt hög högstanivå för att kunna såra de hemmahörande. Kramaric, Rutter och Baumgartner är spelare som kommer att trivas med ytorna på Signal Iduna Park där vi benämner Dortmund som en favorit i fara. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. West Bromwich - Burnley 1

Spännande möte mellan två förmodade topplag från The Championship. Burnley spåddes få det tufft efter flertalet tunga spelartapp, men Vincent Kompany har minst sagt revolutionerat The Clarets sätt att spela fotboll på. Det är inte alls otänkbart att Burnley styr matchbilden på The Hawthorns, men de behöver se upp med West Bromwichs omställningar. Grant, Wallace och Swift är alla spelare som trivs med stora ytor och vi tror att vi får se en vinnare i Birmingham. “Gubben” (etta-tvåa) blir därmed valet.

4. Club Brugge - Cercle Brugge X

Stadsderby från Brygge där Club Brugge i vanlig ordning får axla ett stort favoritskap. I fjol lyckades värdarna dock inte leva upp till detta och efter en svajig inledning på säsongen är vi inte beredda att hoppa ner i den blåsvarta båten till över 80 procent. Cercle Brugge står inför en av säsongens mest inspirerande uppgifter och då aktörerna delar arena råder ingen nackdel trots att “gästerna” står som bortalag. Cercle har bland annat slagit Anderlecht sedan säsongen drog igång och här väljer vi att jaga skrällen i österled. Alla tecken ska med!

5. Fortuna Sittard - Utrecht 2

Förmodat målglatt möte från Eredivisie mellan två lag som inlett svagt. Fortuna Sittard bottnar tabellen med noll poäng och tolv insläppta mål på fyra försök. Det är ett facit som omgående behöver förbättras om värdarna inte ska dras in i bottenstriden över jul och nyår. Utrecht har högre målsättning än så, men efter bara två inspelade poäng av tolv möjliga är även gästernas inledning en mörk sådan. Bägge herrskapen kommer se fredagen som en lämplig uppgift att studsa tillbaka på rätt väg. I vad som bör bli en svängig matchbild lutar vi oss således mot “gubben” (etta-tvåa).

6. Ümraniyespor - Trabzonspor 2

Trabzonspor är som bekant regerande mästare i Turkiet men har inlett den här säsongen halvdant. Dubbelspelandet i kvalet mot Champions League satte käppar i hjulen för de rödblå, men nu har gästerna givits tillräcklig vila för att kunna hitta upp i ansenlig nivå i Süper Lig. Nykomlingen Ümraniyespor ska ses som en ytterst lämpligt uppgift trots nackdelen av främmande gräs. Värdarna besitter inte alls den spets som de regerande mästarna gör där bland andra Cornelius är en möjlig matchvinnare. Spikad tvåa till vettig procent.

7. Estoril - Sporting 2

Sporting har inlett Primeira Liga på allt annat än godkänt vis. Bara en seger på fyra försök innebär att de grönvita redan är en bra bit efter ärkerivalen Benfica i topp, men denna fredag ska Amorims manskap kunna studsa tillbaka på vinnande väg. Edwards, Santos och Paulinho är bara några av huvudstadslagets potentiella matchvinnare mot ett inte märkvärdigt Estoril. Värdföreningen har inlett inspirerat med sju poäng av tolv möjliga, men i grunden skiljer det minst två hack i ren klasskillnad mellan aktörerna i Cascais. Tvåan singlas.

8. Leganés - Eibar 1

Eibar föll på målsnöret i jakten på La Liga i fjol. Den här säsongen hoppas gästerna kunna ta sig direkt upp till finrummet, men fredagens resa till utkanterna av Madrid blir inte så enkel som tipparna tycks tro. Leganés hade ingen vidare säsong i fjol men det ska raskt påpekas att värdarna i grunden är ett herrskap för åtminstone den övre halvan. 0-1 i nacken senast mot Lugo var inte siffror i paritet med matchbilden och här vill vi ta betalt för den undervärderade vänstersidan. Tvåan är ett fräckt avslag.

Kupongens kassaskåp

Sporting

Sportings inledning har varit sval vilket vi hoppas innebär sund streckning borta mot Estoril. De grönvita gästerna är normalt flera hack starkare än opponenterna och vinner detta vid en ansenlig insats.

Varningens finger!

Hoffenheim

Borussia Dortmund är inte att lita på under 90 minuter. Hoffenheim besitter en skyhög högstanivå som inte ska underskattas på Signal Iduna Park. X2 räknas tidigt.144 rader
1. Celta Vigo - Cádiz 1x
2. Dortmund - Hoffenheim 1x2
3. West Brom - Burnley 12
4. Club Brugge - Cercle Brugge 1x2
5. Fortuna Sittard - Utrecht 12
6. Ümraniyespor - Trabzonspor 2
7. Estoril - Sporting 2
8. Leganés - Eibar 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto