Topptipset Tips Fredag 20/1

Publicerad på 19 Jan 2023 - 11:00

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jan 2023 - 11:00

Fredagens Topptips ser otroligt spännande ut. Bundesliga ska dra igång igen efter ett evighetslångt uppehåll och direkt väntar ett supermöte mellan RB Leipzig och Bayern München. Överhuvudtaget är det ligaspel över hela linjen på denna kupong med ett lysande undantag då Marseille och Rennes drabbar samman i Coupe de France. Det finns inget att vänta på, vi kör igång direkt!

Spelstopp: 20:29

1. RB Leipzig - Bayern München 2
Bayern München startar om Bundesliga som serieledare och det allra mesta pekar mot att Die Roten kommer vara kvar högst upp resten av säsongen. Visst har de en del skador som stör, inte minst på Mané, Neuer och Hernández, men med spelare som Gnabry, Müller, Musiala, Kimmich och Coman redo att starta är det svårt att se vilket lag som ska stoppa Bayern. RB Leipzig får klara sig utan Christopher Nkunku och även om Tjurarna också har en bred trupp är det ett värre avbräck för dem än vad Mané är för Bayern. Dessa lag möttes två gånger under 2022 och Bayern nätade åtta gånger på dessa fajter. Gästerna rivstartar igen och vinner relativt komfortabelt. Ettan singlas.

2. Mallorca - Celta Vigo 2
Celta Vigo kämpar i botten av La Liga, men det finns gott om tecken på att de är på rätt väg. Fyra raka omgångar utan förlust finns i bagaget och senast mot Villarreal var Celta klart bättre i en match som slutade 1-1. Iago Aspas är fortfarande given på topp och då finns det alltid hot i detta ljusblåa gäng. Med Tapia, Aidoo och Mingueza längre bak finns det också en ryggrad i Celta Vigo som inte går av för hackor. Mallorca kan inte uppbåda samma starka spelarmaterial, men då de är svåra att tas med hemma på sin ö ska tvåan ändå garderas med krysset redan från start.

3. Burnley - West Bromwich X
Vilken match det är som väntar i The Championship under fredagen. Sett till de 15 senaste omgångarna är det de två bästa lagen i serien som möts och Burnley tronar också på förstaplatsen. Kompany har gjort underverk med laget som spelar riktigt fin fotboll. Dessutom finns det gott om spelare som tagit stora kliv i sin utveckling. Det väntar dock ett tufft test på Turf Moor nu. West Bromwich visade styrka när de vände 0-2 till 3-2 mot Luton i lördags och har en offensiv som inte går av för hackor med målmaskinen Dike längst fram. The Baggies har alla nycklar som krävs för att ge Burnley en match och när ettan streckas hårt åker helgarderingen fram redan från start där högersidan rensar fint.

4. Sheffield United - Hull 2
Sheffield United har gjort ett litet ryck tillsammans med Burnley i toppen av The Championship. 19 inspelade poäng på de sju senaste omgångarna imponerar stort och även när spelet inte fungerar fullt ut får The Blades med sig poängen. Känslan är dock att The Blades har sprungit lite väl bra mot slutet och att en motgång ligger och lurar runt hörnet. Hull är ett tufft motstånd som underskattas av tipparna. Spelare som Estupinan, Seri och Greaves har mycket att ge och kan mycket väl ge United en match denna fredag. Ettan streckas stenhårt och då lockar skrällen till höger mest. Vi gör det dock enkelt för oss och plockar med alla tecken med en extra hållen tumme för knallen.

5. Marseille - Rennes 1
Marseille har vunnit sina sju senaste tävlingsmatcher och går som tåget. Nu väntar en cupmatch hemma mot Rennes och då nästa ligamatch är åtta dagar bort lär vi få se en stark hemmaelva här med spelare som Tavares, Guendouzi, Sánchez och nye Malinovsky från start. Då blir det åka av på Velodromen. Rennes kommer närmast från en hemmaseger mot PSG och är med i kampen om Europaplatserna i Ligue 1. Det är dock på Roazhon Park de tar lejonparten av sina poäng och detta blir en tuff uppgift för de rödsvarta besökarna. 1X räcker gott och väl.

6. Eupen - Genk 2
Genks segertåg fortsätter, men serieledarna spelar inte längre med samma självklarhet som de gjorde innan uppehållet. 1-0 mot Zulte Waregem och 3-2 mot Westerlo är inga resultat som skrämmer slag på motståndarna direkt. Det bör däremot duon Paintsil och Onuachu göra. Med de lirarna på topp är Genk alltid svåra att tas med. Eupen slåss i botten av tabellen, men vann motsvarande möte i fjol och har allt att vinna här. Smail Prevljak är en skicklig anfallare som Genks försvar får se upp med. När tvåan sticker upp till himlen bör krysset tidigt plockas med som komplement.

7. Las Palmas - Mirandés 1
Las Palmas visade klassen när de vände 0-1 till 2-1 borta mot Ibiza och nu är ö-laget uppe på direktuppflyttning. Las Palmas har inte varit helt omutliga på hemmaplan, men poäng i nio av elva fajter på det egna gräset är ändå en imponerande siffra. Loiodice är nu avstängd, men de gulklädda ser stabila ut ändå med spelare som Ramírez, Viera och Pejino. Mirandés har visat stark form en längre period, men har bara en enda seger på elva bortamatcher och det är svårt att se gästerna fördubbla den siffran under fredagen. Ettan lämnas ensam.

8. Palermo - Bari 1
Sakta men säkert klättrar Palermo i Serie B-tabellen. Sex raka omgångar utan förlust hjälper såklart till med den saken. Närmast kommer de från 3-3 borta mot Perugia där Brunori kvitterade i matchens slutskede. En riktigt vass anfallare som mycket väl kan bli tungan på vågen i denna batalj. Bari har minst sagt en matchvinnare de också i form av skytteligaledaren Walid Cheddira som hängde in två straffar i 4-0-segern över Parma. Det är faktiskt den enda spelaren som gjort fler mål i Brunori under säsongen. Bari har dock bara en seger på sina fem senaste resor och här får Cheddira och company slå ur underläge. 1X blir en bra lösning.

Kupongens kassaskåp!

Bayern München
Trots ett antal tunga skador har Bayern München en trupp av yppersta klass. RB Leipzig får svårt att hänga med i tempot och tvåan är en vettig spik.

Varningens finger!

Hull
Sheffield United har fått med sig lite väl mycket poäng mot slutet och Hull är inget motstånd som ska underskattas. Estupinan kan mycket väl fixa en riktig knall i stålstaden.

144 rader
1. RB Leipzig - Bayern München 2
2. Mallorca - Celta Vigo x2
3. Burnley - West Bromwich 1x2
4. Sheffield United - Hull 1x2
5. Marseille - Rennes 1x
6. Eupen - Genk x2
7. Las Palmas - Mirandés 1
8. Palermo - Bari 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto