Topptipset Tips Fredag 20/5

Publicerad på 20 Maj 2022 - 10:43

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Maj 2022 - 10:43

Mängder av kvalfotboll tar plats på fredagens Topptips där det vankas playoff mot Zweite Bundesliga, Serie B, Ligue 1 och Premiership. I övrigt hittas ett fint skrälldrag i La Liga och en spännande spik på Irland. Vi har stakat ut en spännande väg mot åttlingen, häng med!


TV: Melker går för det igen denna jackpotomgång!
Spelstopp: 20:291. Real Madrid - Real Betis X

Real Madrid har som bekant redan lagt beslag på ligatiteln och Carlo Ancelotti visade med sin rotation mot Cádiz att fullt fokus ligger på stundande Champions League-final. Italienaren kan mycket väl komma att ge sparsamt med speltid åt sina stjärnor även när Real Betis kommer på besök. Då ska andalusierna inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Pellegrinis adepter kan mycket i sina bästa stunder och firma Fekir/Juanmi är en duo som kan vålla Marängerna stora problem på egen hand. Som strecken sitter är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

2. Torino - Roma 2

Roma har knappast råd att tappa poäng mot Torino om de vill behålla sin nuvarande direktplats till Europa League. Fiorentina och Atalanta skuggar bara en poäng bakom i tabellen vilket gör gästerna till ett motiverat manskap i Turin. Torino har för vana att kräma ur starka prestationer mot topplagen, men här får de trots allt finna sig i att slå ur underläge. Roma vann det vändande mötet med 1-0 och förlorar inte detta vid en ansenlig insats. Till korrekta streck är X2 ett val som ska räcka för grön bock.

3. Kaiserslautern - Dynamo Dresden X

Kval mot Zweite Bundesliga som spelas som ett dubbelmöte. Kaiserslautern är på väg upp mot ansenlig nivå igen efter ett par tuffa säsonger, men det ska också sägas att värdarna brände en direktplats till andraligan via tre raka förluster i ligaspelet. Det går därmed att ifrågasätta ettans enorma favoritskap när Dynamo Dresden kommer på visit. Gästerna från Sachsen har en hög högstanivå att falla tillbaka på och här motsvarar streckningen knappast styrkeförhållandena mellan lagen. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

4. Cosenza - Vicenza 2

Vicenza står med ena benet i Serie B efter 1-0 i det första mötet med Cosenza. Gästerna var då det bättre laget och kan de motsvara prestationen på främmande gräs är mycket vunnet. Larrivey är en spelare med stort kunnande som på egen hand kan göra livet surt för värdarna. Cosenza är piskade att gå framåt i jakten på minst en kvittering, men vi tror att förutsättningarna kan slå bakut för de hemmahörande. X2 spelas då smygvärdet landar till höger.

5. Auxerre - Sochaux 1

Playoff-semi mot Ligue 1 där vinnaren tar sig an tredjejumbon från Ligue 1. Sochaux stod för en stark prestation senast mot Paris FC där gästerna ordnade avancemanget sent in på tilläggstiden, men elva mot elva hade det blivit en annan historia. Här ges de tillresta kort vila i benen vilket bör väga tungt till Auxerres fördel. Plantskolan trivs bra i egen borg och med tanke på de fysiska förutsättningar som råder ska Auxerre kunna avgöra detta under 90 minuter. Ettan spikas trots hård streckning.

6. Inverness - St. Johnstone 2

Kupongens sista kvalstrid hämtas från Skottland där Inverness och St. Johnstone gör upp om en plats i nästa säsongs upplaga av Premiership. De sistnämnda tillhörde finrummet den gångna säsongen men lyckades aldrig komma upp i önskvärd nivå. Det tror vi däremot att de kan göra mot ett sargat Inverness. Värdarna gjorde det oerhört bra som slog ut Arbroathi den senaste rundan, men det ska sägas att det krävdes 120 minuter för att lyckas med bedriften. Inverness drabbades dessutom av två utvisningar som gör truppläget ansatt inför denna afton. X2 är tillräckligt.

7. Bohemians - Sligo Rovers 1

Bohemians slutade utanför Europaplatserna i fjol och hoppas ändra på det den här säsongen. Inledningen har varit av godkänd sort och hemma i huvudstaden är The Gypsies aldrig lätta att tas med. Det har Sligo Rovers blivit varse om i modern nutid. Gästerna torskade sitt senaste besök på Dalymount Park med 0-1 och har inte alls trivts bra mot fredagens kombattanter den senaste tiden. Den negativa trenden bryts inte heller denna gång, särskilt inte när ettan streckas förmånligt. Bohemians spikas till godkänd procent.

8. Drogheda - Finn Harps 1

Finn Harps gick på en pinsam mina i den tidiga jumbofinalen mot UC Dublin. Gästerna slogs för överlevnad under hela fjolårssäsongen och kommer att gå samma öde till mötes även den här säsongen. Drogheda United var i sin tur en pigg nykomling i fjol men har inlett det här året svajigt. Större kunnande finns med det sagt hos värdarna som ska kunna knipa minst en poäng framför de egna fansen. Till korrekta streck är det mer än godkänt att nöja sig med 1X.

Kupongens kassaskåp

Auxerre

Auxerre gynnas enormt av längre vila än Sochaux som var i farten för bara några dagar sedan. Hemma i den egna borgen gör värdarna inga misstag. Stark etta.

Varningens finger!

Real Betis

Real Betis har att spela för på Santiago Bernabéu och ska knappast undervärderas på det sätt de görs av tipparna. X2 ska med till varje pris.144 rader
1. Real Madrid - R.Betis 1x2
2. Torino - Roma x2
3. Kaiserslaut. - Dyn.Dresden 1x2
4. Cosenza - Vicenza x2
5. Auxerre - Sochaux 1
6. Inverness - St. Johnstone x2
7. Bohemians - Sligo Rovers 1
8. Drogheda - Finn Harps 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto