Topptipset Tips Fredag 28/10

Publicerad på 27 Okt 2022 - 17:45

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Okt 2022 - 17:45

Flera spännande tillställningar utkristalliseras på fredagens Topptips. Birmingham - QPR och Lens - Toulouse är bara några av fighterna som ska tittas till på en resa som tar oss till sju olika länder. Vi har stakat ut en härlig väg mot åtta gröna bockar. Hänger ni med?

Spelstopp: 20:29

1. Birmingham - QPR 1

Formstarkt möte från St. Andrew’s där Birmingham tagit sig upp i mittenskiktet medan Queens Park Rangers hänger med i den absoluta toppstriden. Att gästerna återfinns på silverplats är inget annat än remarkabelt, men även om Michael Beale gjort det oerhört bra är överpresterandet av den underliggande statistiken ohållbart i längden. Här fattas dessutom viktiga duon Dunne/Willock. Birmingham har ett bättre truppläge och Eustaces mannar har stått upp mot bättre motsstånd än QPR i modern nutid. På sina hemmabana är The Blues svåra att tas med och vi nöjer oss med 1X när tvåan överstreckas.

2. Werder Bremen - Hertha Berlin 1

Två raka förluster och uttåg ur DFB Pokal vittnar om att verkligheten kommit ikapp Werder Bremen. Markus Rosenbergs gamla lag red på nykomlingsvågen i inledningen men har inte sett lika vassa ut mot slutet. Ducksch/Füllkrug är förvisso en giftig anfallsduo, men stort kunnande finns även hos spelare som Serdar och Lukebakio hos Hertha Berlin. 2-1-triumfen mot Schalke kan mycket väl fungera som en kickstart för “Den gamla damens” säsong och vi vill inte utesluta gästerna på Weserstadion. “Gubben” (etta-tvåa) är ett klokt val.

3. Mallorca - Espanyol 1

Javier Aguirre och dennes Mallorca lyckas bryta en negativ spiral när Valencia besegrades med 2-1 på Mestalla. Triumfen till trots ska det sägas att Mallorca inte övertygat den senaste tiden, men hemma i semesterparadiset trivs öborna med det sagt bra. Mot ett skadedrabbat Espanyol ska spelare som Muriqi och Lee kunna fortsätta på inslagen väg. Katalanerna har frågetecken för viktige Joselu och när de Tomás lämnat för Rayo Vallecano står gästerna utan en vettig anfallare att luta sig mot. 1X räcker för grön bock.

4. Lens - Toulouse X

Lens skuggar PSG i toppen av Ligue 1 efter en ruskigt stark säsongsstart. De rödgula har hittat rätt i försvarsspelet och med spelare som Openda, Fofana och Sotoca är även offensiven av mer än duglig kaliber. Toulouse övertygar i sin tur också, inte minst i egenskap av nykomlingar. 1-1 borta mot Lyon var starka papper och finurliga Aboukhlal är en herre som på egen hand kan se till att Lens får en uppförsbacke att bestiga på Stade Bollaert-Delelis. Vi köper inte ettans hårda förtroende – alla tecken och skrälljobb!

5. Genk - Mechelen 1

Kupongens mest givna singelstreck hittas i Jupiler League. Genk har gått fram som en slåttermaskin i finrummet där “Smurfarna” gynnas enormt av att inte behöva dubbelspela i Europa. Trésor, Heynen och Paintsil är bara några av spetsspelarna som göder den enorme Onuachu längst fram. Även om Mechelen står för en stark insats på Luminus Arena har vi ruskigt svårt att se gästerna stå emot favoriten. Mrabti är ett avbräck i de främre leden där fjolårets sensation, Storm, inte alls kommit till sin rätt. Gästerna kan mycket väl göra mål, men Genk kommer att göra betydligt fler. Given etta.

6. Pacos de Ferreira - Marítimo X

Ångestladdad jumbofinal från Primeira Liga där Pacos de Ferreira och Marítimo drabbar samman. Dessa aktörer besitter finrummets två sämsta defensiver och goda råd börjar bli dyra inför kommande VM-uppehåll. Joao Henriques, som kopplats samman med Malmö FF, behöver få gästerna på rätt köl och mot en opponent som inte trivs i spelförande kostym vill vi inte räkna bort de tillresta. Pacos de Ferreira gynnas samtidigt av eget gräs och senast aktörerna mätte svärd på denna spelplats vann värdarna med 2-0. Alla tecken åker med då det är väldigt svårt att ta ställning.

7. Tenerife - Real Zaragoza 1

Tenerife missade som bekant uppflyttning till La Liga i fjol. Drömmarna tog slut i playoff men öborna vill vara med och bråka om samma placeringar den här säsongen. Efter en svag inledning börjar mycket peka åt rätt håll och i den senaste hemmamatchen slog Tenerife tillbaka Granada med 2-0. Kommer de upp i samma nivå mot ett torftigt Real Zaragoza är mycket vunnet. Gästerna rosar sällan marknaden men bjuder heller inte på mycket i de bakre leden. Ettan är en vettig spik att luta sig mot till runt 50 procent.

8. Bari - Ternana 1

Toppmöte från Serie B där två av ligans bästa spelare går i klinch. Ternana visar trots förlusten senast mot Genoa toppform för dagen där inte minst anfallaren Favilli är bidragande. Har han en av sina bättre dagar får Bari svårt att hålla tätt i de bakre leden. Samma visa råder med det sagt åt motsatt riktning. Walid Cheddira toppar poängligan med sina tolv noteringar och den offensiva stjärnan är onekligen en potentiell matchvinnare även här. “Gubben” (etta-tvåa) gillas skarpt i en förmodat böljande drabbning.

Kupongens kassaskåp

Genk

Genk har slaktat Jupiler League så här långt och ska ses med toppchans till tre poäng mot ett undermåligt Mechelen. Trots tuff procent spikas ettan.

Varningens finger!

Toulouse

Toulouse övertygar i egenskap av nykomlingar och ska inte räknas bort i en förmodat passande matchbild mot Lens. Den rensande högersidan räknas tidigt.

144 rader
1. Birmingham - QPR 1x
2. W.Bremen - H.Berlin 12
3. Mallorca - Espanyol 1x
4. Lens - Toulouse 1x2
5. Genk - Mechelen 1
6. P.Ferreira - Marítimo 1x2
7. Tenerife - Zaragoza 1
8. Bari - Ternana 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto