Topptipset Tips Fredag 8/4

Publicerad på 7 Apr 2022 - 17:14

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Apr 2022 - 17:14

Fredagens Topptips är en långfilm som gör nedslag i sju olika länder. I Spanien görs besök i både första- och andraligan där framför allt Sevilla - Granada är en fight som kan påverka kupongen i stor utsträckning. Hur det går i den och mycket annat följer i nedanstående analys!

TV: Klurig utmaning på Stryktipset - men våra experter går för 13 rätt!Spelstopp: 19:591. Newcastle - Wolverhampton 1

Vi inleder äventyret i Premier League där Newcastle ska brottas med Wolverhampton. Efter hädiska 1-5 i brakan mot Tottenham lär Eddie Howe prioritera försvarsspelet denna afton och Wolverhampton skrämmer inte många opponenter med sin offensiv. 2-1-segern i derbyt mot Aston VIlla var turlig och det ska också påpekas att Vargarna överpresterat den underliggande statistiken under säsongens gång. Lyckas de lämna St James’ Park med en poäng ska de vara nöjda. 1X är ett lås till korrekta streck.


2. Sevilla - Granada X

Sevilla har agerat taffligt den senaste tiden och förra helgen tappade andalusierna andraplatsen till Barcelona efter förlust mot samma opponent. Säkra går inte värdarna i jakten på en Champions League-plats och säkra går de inte heller när Granada kommer på besök denna fredag. Gästerna har fyra poäng på sina två senaste och visar betydligt godare gry i bottenstriden. Kontraktet är ännu inte säkrat, men när Sevilla ser ut som de gör går det inte att blunda för högersidan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i detta andalusiska derby.


3. Stuttgart - Dortmund 2

Botten mot toppen i Bundesliga där Stuttgart tar emot Borussia Dortmund på Mercedes Benz Arena. De sistnämnda åkte på en rejäl lavett i den senaste omgången där 1-4 i brakan mot RB Leipzig var pinsamma siffror. Andraplatsen är med det sagt i gästernas händer och kommer spelare som Haaland och Reus upp i nivå mot ett givmilt Stuttgart är mycket vunnet. Värdarna har samtidigt kontraktet att spela för i bottenstriden och Dortmund har tidigare haft problem med den här typen av matchbilder. Den lågt streckade ettan är ett lockande komplement åt tvåan.


4. Lorient - St. Etienne 2

Bottenmöte från Ligue 1 där framför St. Etienne är i desperat poängbehov. 2-4 i nacken mot Marseille förbättrade inte den anrika klubbens drömmar om att hänga kvar i finrummet och bättring krävs under våren. Khazri och Boudebouz är två spelare som måste upp i nivå. Lorient har för tillfället kontraktet i egna händer, men att föra en matchbild är inget som passar värdarna nämnvärt. Det kommer de att få göra här och då är X2 en fräck väg att gå till jämna streck.


5. Go Ahead Eagles - Willem II 1

Mitten mot botten i Eredivisie där Go Ahead Eagles ska mäta svärd med Willem II. Alexander Isaks gamla lag har det kämpigt i bottenstriden och även om de parkerar in strax ovanför giljotinen har gästerna inte kontraktet i egna händer. Go Ahead Eagles har fortfarande inte gett upp om hoppet om en kvalplats som leder till Europa Conference League. Är det någonstans värdarna ska lösa en sådan placering är det i den egna borgen där lejonparten av den totala poängskörden skrapats ihop. TIll sunda streck gillar vi att ta ställning – ettan spikas!


6. Gil Vicente - Moreirense X

Skev streckning förekommer i Primeira Liga där Gil Vicente och Moreirense går i klinch. De förstnämnda har stått för en enastående säsong så här långt och kommer av allt att döma lägga beslag på femteplatsen. Vi vill samtidigt slå ett slag för att GIl Vicente inte har någon vidare konkurrens från något håll i tabellen och ettan är inte att lita på när den streckas upp över 70 procent. Moreirense har nytt kontrakt att strida för och när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna vill vi inte räkna bort jumbon. Måla tvärs över och jobba in X2 till magisk procent.


7. Drogheda - Bohemians 2

Irländska Premier Division är fortfarande i sin linda endast åtta omgångar gammal. Bohemians har inlett svagt men gästerna besitter samtidigt så pass mycket spets att de ska kunna klättra flera pinnhål i tabellen. Fredagens uppgift är en på förhand lämplig sådan då ett förmodat bottenlag står på andra sidan. Drogheda United var en pigg nykomling i fjol men vi tror att värdarna kan drabbas av den klyschigt svåra andra säsongen. Bara två segrar på de åtta inledande matcherna vittnar om detta. X2 räcker för grön bock.


8. Lugo - Cartagena 1

Vi far tillbaka till Spanien och Segunda División för att avrunda kupongen. Cartagena har häng på en playoff-plats mot La Liga, mycket tack vare deras framgångsrika spel i egen borg. 31 av totalt 46 poäng har kommit framför de egna fansen. Utanför hemtrakterna är gästerna dock ett beskedligt herrskap och ett kontraktsjagande Lugo kommer inte att tillåta Cartagena några ytor i Galicien. Värdarna har presterat enligt 7-7-2 på egen mark och här gillar vi den sunt streckade ettan allra mest. Den spikas hela vägen upp till 60-65 procent.


Kupongens kassaskåp

Lugo

Lugo har ännu inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt, men i den egna borgen är värdarna erkänt starka. Cartagena åker hem tomhänta från Galicien.


Varningens finger!

Moreirense

Moreirense kämpar för överlevnad i Primeira Liga och här hamnar strecken verkligen skevt. GIl Vicente är bra men några 70 procent ska de inte vara nära. Helgardera!144 rader
1. Newcastle - Wolves 1x
2. Sevilla - Granada 1x2
3. Stuttgart - Dortmund 12
4. Lorient - St. Etienne x2
5. Go Ahead - Willem II 1
6. Gil Vicente - Moreirense 1x2
7. Drogheda - Bohemians x2
8. Lugo - Cartagena 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto