Topptipset Tips Fredag 9/9

Publicerad på 8 Sep 2022 - 17:01

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Sep 2022 - 17:01

En rejäl picknick stundar denna fredag när Topptipset besöker sju olika länder. La Liga, Bundesliga och Ligue 1 bjussar alla på underhållning men de bästa spikarna hittas i The Championship och Primeira Liga. Ta del av hela den matiga analysen i nedanstående text!

Spelstopp: 20:291. Burnley - Norwich 1

Det slår gnistor om toppmötet i The Championship denna fredag! Burnley har chockat alla tv-tittare med ett spel som påminner mer om Manchester City än Sean Dyches tidigare upplaga. Lyckas Kompanys gäng leva upp till deras fina underliggande statistik under hela säsongen hägrar comeback i Premier League och denna afton gillar vi värdarnas chans till tre poäng. Norwich är också ett lag som spelar bollen efter backen och med fem raka segrar är formen på topp. Spelet på resande tass har dock lämnat en del att önska och till sund procent hoppar vi ner i Kompanys båt. Spikad etta!

2. Girona - Valladolid 1

Två nykomlingar går i klinch i Katalonien där vi imponerats mest av Gironas inledning. Fyra poäng på fyra matcher kunde med lite flyt varit fler, men med tillgång till spelare som Stuani och Castellanos ska värdarna kunna knipa trepoängare när matcher står och väger. En sådan matchbild är inte otänkbar när Valladolid kommer på besök. De lilavita bröt en negativ trend i och med 1-0-segern mot Almería men hade dessförinnan visat att defensiven inte är på en nivå som håller för La Liga. En poäng ska Ronaldos gäng kunna nå, men mer än så blir det inte. Vi lirar 1X i Katalonien.

3. Werder Bremen - Augsburg 1

En böljande tillställning är att vänta från Markus Rosenbergs gamla hemtrakter när Werder Bremen ställs mot Augsburg. Nykomlingarna har överpresterat i inledningen av Bundesliga där inte minst 3-2 mot Dortmund var för bra för att vara sant. Defensiven är dock i paritet med bottenlagen och det skulle inte förvåna om Augsburg lyckas göra match av detta. Gästerna har haft marginaler emot sig men visade i 2-1-segern mot Leverkusen att de kan hävda sig på yppersta nivå. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet i en svängig batalj.

4. Lens - Troyes X

Ett av kupongens allra trevligaste skrällägen hittas i Ligue 1 där Troyes får absurt lågt förtroende av tipparna. Lens fina tabellplacering bakom PSG och Marseille är anledningen till varför, men det ska föras till protokollet att de gulröda är som sämst när de förväntas föra en matchbild. Troyes kommer gladeligen att lämna över taktpinnen och med 2-1-0 sina tre senaste är nykomlingens form på topp. Monaco fick på näbben med hela 4-2 och i vad som väntas bli en liknande matchbild här måste X2 finnas med redan på mindre system. Alla tecken och skrälljobb!

5. Sint-Truiden - Standard Liège 1

Sju poäng på de tre senaste innebär att Sint-Truiden fått en flygande start på Jupiler League. Sex gjorda mål på sju matcher är förvisso en blygsam notering men lika många åt andra hållet innebär att värdarna har det belgiska finrummets bästa defensiv. 0-0 mot Genk var ett försvarsmässigt styrkebesked och Standard Liège kommer att få slita hårt för att få med sig poäng denna fredag. Besökarna är inte på samma nivå som för några år sedan och till korrekt fördelade streck nöjer vi oss med 1X.

6. Guimarães - Santa Clara 1

Guimaraes föll på målsnöret i kvalet mot Europa Conference League där Hajduk Split blev för svåra. Besvikelsen har påverkat värdarnas prestationer i Primeira Liga där tre raka förluster är svaga papper. Denna fredag ges dock de hemmahörande en ytterst lämpligt uppgift att studsa tillbaka i. Santa Clara är ett gäng utpräglade hemmakatter som trivs bäst på Azorerna. Utanför öns gränser är gästerna ett bottenlag och här har vi svårt att se de tillresta få med sig några poäng. Guimaraes bryter den negativa trenden med tre poäng till trevlig procent!

7. Las Palmas - Leganés X

Vi fortsätter på temat ö-lag när kupongen stormar vidare till Kanarieöarna. Solen skiner över Las Palmas som är ett av sex ännu obesegrade lag i Segunda División. De gulblå har faktiskt släppt in ett enda mål efter fyra matcher, men det ska samtidigt sägas att motståndet varit lämpligt. Denna fredag kommer Leganés på besök och det är ett herrskap som kan störa öborna. 2-1 mot topplaget Eibar vittnar om detta och trepoängaren kan mycket väl kickstarta gästernas säsong. När streckningen drar kraftigt åt vänster är vi snabba med att göra plats för X2 till magisk procent.

8. Palermo - Genoa 2

Alexander Blessin fick ordning på Genoas defensiv i fjol men den svaga offensiven gjorde att gästerna trillade ur Serie A. På just detta vis har de rödblå tagit sig an Serie B där 2-2-0 på de fyra inledande matcherna tagit pågarna från Genua till toppstrid. Bättre anfallsspel kommer att krävas för direkt återtåg till finrummet, men Palermo ska med det sagt inte känna sig säkra på poäng. De rosaklädda värdarna är spelare för spelare ett sämre lag och får på sin höjd sikta in sig på en placering i mittenskiktet. Trots fördel av hemmaplan ska Corinis gäng vara nöjda vid händelse av en poäng. X2 spelas.

Kupongens kassaskåp

Guimaraes

Guimaraes har haft svårt att repa mod efter uttåget ur kontinentalspelet. Hemma mot Santa Clara ska dock värdarna ses med toppchans. Ettan spikas till minst 50 procent.

Varningens finger!

Troyes

Lens trivs inte som bäst när de förväntas föra matchbilden och ett formstarkt Troyes ska kunna dra nytta av detta. Högersidan får inte glömmas bort när den skapar korsdrag bland kuponghögarna.144 rader
1. Burnley - Norwich 1
2. Girona - Valladolid 1x
3. W.Bremen - Augsburg 12
4. Lens - Troyes 1x2
5. Sint-Truiden - St.Liège 1x
6. Guimarães - Santa Clara 1
7. Las Palmas - Leganés 1x2
8. Palermo - Genoa x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto