Topptipset Tips Måndag 12/12

Publicerad på 12 Dec 2022 - 10:45

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Dec 2022 - 10:45

VM-semifinalen mellan Argentina och Kroatien är måndagens Topptips stora dragplåster. Den fighten går dock av stapeln först under tisdagen. Innan dess ska en drös andraligor och portugisiska Ligacupen stå för underhållningen. National League hjälper världsmästerskapet under tisdagen. Let’s go!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 20.29

1. Sunderland - West Bromwich 2

West Bromwich är tillsammans med Middlesbrough de lag i The Championship som underpresterat överlägset mest sett till all form av underliggande statistik. Med normalt utdelning hade The Baggies varit med i den absoluta toppstriden och efter tre raka segrar mot noll är gästerna på rätt väg. Carlos Corberáns inträde på tränarbänken är den stora anledningen till detta och vi tror att spanjoren leder West Brom till tre poäng även mot Sunderland. The Black Cats förtjänade inte 3-0 mot Millwall där matchbilden var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Här ligger en motreaktion i luften och vi väljer att spika tvåan till förmånlig procent.

2. Alavés - Levante 2

Två nykomlingar från La Liga ska mäta svärd på Estadio Mendizorrotza där Alavés för närvarande är före Levante i tabellen. Vi tror dock att de sistnämnda kan ta sig förbi de hemmahörande redan denna måndagsafton. Alavés har fått med sig ett par poäng för många sett till xPoints och i spelförande kostym trivs baskerna inte nämnvärt mot en opponent med minst samma slagstyrka som de blåvita. “Grodorna”, som gästerna kallas, får här en passande matchbild framför sig där de kan ligga rätt i sina positioner och sedan straffa Alavés via omställningar. När ettan skenar iväg är värdemässigt fina X2 helt rätt väg att gå.

3. Brescia - Parma 2

Tillsammans med Genoa är Parma det lag som underpresterat mest i toppen av Serie B. Sett till underliggande siffror borde skinklaget faktiskt befinna sig inom topp 3 och kan Buffon med kamrater komma upp i nivå på Mario Rigamonti är Brescia en favorit i stor fara. Värdföreningen har i sin tur fått med sig fler poäng än de förtjänat och när smakligt spelvärde dukas upp till höger är det läge att dra öronen åt sig. Till dessa streck är det inte dumt att lämna ettan utanför leken till förmån för de spelskickliga gästerna. X2!

4. Zwolle - Helmond Sport X

Med sina 35 poäng och 40(!) gjorda mål är Zwolle tveklöst en av kandidaterna att ta klivet upp i Eredivisie. Värdarna har enorm spets i spelare som Thy och Taha, men här blir svenska folket minst sagt förblindade av Zwolles fina tabellplacering. Eerste Divisie är en liga där alla slår alla och Helmond Sport visade i uddamålssegern mot Roda JC att de kan sprattla till även mot på förhand övermäktigt motstånd. En liknande insats kommer att krävas för poäng denna afton och till kraftigt vänstervridna streck stänger vi inga dörrar. Måla tvärs över och håll tummarna för högersidan.

5. Boavista - Guimarães X

Spänningen är död inför den sista omgången av Taca da Ligas Grupp F. Boavista har med sina två raka segrar mot motstånd från andraligan lagt beslag på förstaplatsen framför Guimaraes. Det betyder att värdföreningen kan rotera i sin elva för att spara krafter till slutspelet, något som får oss att blicka mot högersidan. Guimaraes ska trots allt hållas som det i grunden marginellt bättre laget och när smygvärde tornar upp sig till höger blir ettan ett enkelt avslag. X2 bör räcka för att rätta denna strid grön.

6. Argentina - Kroatien X

Trots att Argentina tappade ledning till förlängning och straffar mot Nederländerna lyckades de ta sig vidare till semifinal. Martínez växte ut till en jätte mellan stolparna och matchen i matchen mellan honom och Livakovic blir otroligt spännande att följa i denna semifinal. Kroatien neutraliserade Brasilien på ett ruskigt effektivt sätt och Zlatko Dalic kan här blir historisk genom att coacha det kroatiska landslaget till två raka VM-finaler. Omöjlig är inte denna uppgift och när ettan streckas upp mot 60 procent är det läge att dra i handbromsen. Alla tecken och injobb av minst förlängning är rätt väg att vandra.

7. Wrexham - Chesterfield 1

Ryan Reynolds och Rob McElhenney äger som bekant Wrexham i National League och den walesiska klubben är på god väg att ta sig upp i League Two. Tillsammans med Notts County har värdarna från draklandet varit femteligans klart bästa lag så här långt och även om det är tredjeplacerade Chesterfield som kommer på besök denna tisdag gillas ettan klart mest. Gästerna gick på pumpen i sin senaste bortamatch efter en svag insats och får svårt att hålla spelare som Mullin och Palmer i schack. Ettan är trolig och spikas till fin procent.

8. Aldershot - Boreham Wood 2

Två lag som visar gott gry för stunden föräras med att stänga butiken. Två raka triumfer med 2-0 är fina siffror för Aldershot som tack vare detta kan börja blicka uppåt i tabellen. 8-2-11 är dock en resultatrad som skvallrar om att värdarna blandar och ger. Boreham Wood gör samma sak men ska trots det hållas snäppet högre trots nackdelen av främmande gräs. 2-1-segern senast mot Oldham byggde självförtroende inför denna batalj och här låter vi tvåan gå först ut. Ettan följer med på större system.

Kupongens kassaskåp

West Bromwich

West Bromwich är normalt ett nummer större än Sunderland och med Corberán vid rodret gör The Baggies inga misstag på Stadium of Light. Tvåan är en härlig spik!

Varningens finger!

Helmond Sport

Helmond Sport har ett berg att bestiga mot Zwolle men kommer gästerna ut som en enhet är högersidan för bra för att missa. X2 skapar monumentalt korsdrag bland kuponghögarna.

144 rader
1. Sunderland - West Brom 2
2. Alavés - Levante x2
3. Brescia - Parma x2
4. Zwolle - Helmond Sport 1x2
5. Boavista - Guimarães x2
6. Argentina - Kroatien 1x2
7. Wrexham - Chesterfield 1
8. Aldershot - Boreham Wood 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto