Topptipset Tips Måndag 13/2

Publicerad på 13 Feb 2023 - 11:12

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Feb 2023 - 11:12

Måndagens Topptips frontas av ett ångestmättat rivalmöte från Anfield, fortgår med en på pappret ensidig dust från Serie A och avrundas i centrala Buenos Aires. Spridningen är det inget fel på och däremellan ryms bland mycket annat dubbla fighter från det portugisiska finrummet. Som grädde på moset har vinstpotten kryddats med 250 000 kr extra. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Liverpool - Everton 1
Det vankas Merseyside-derby på Anfield och trots att Liverpool är allt annat än inblandade i någon toppstrid är insatserna enorma. Maken till de rödas kräftgång den senaste tiden har inte upplevts sedan Kloppen tillträdde och med den fortsatt digra skadelistan, inte minst i de defensiva leden, så finns mycket som tyder på att det kommer fortsätta svaja. Sean Dyches första kamp för Everton blev en så kallad throwback till Burnley-tiden. McNeil assisterade Tarkowski som knoppade in matchens enda mål när The Toffees knäppte Artetas kanoner på näsan. Antingen tar sig Pool i kragen och islossning sker, eller så fortsätter försvaret läcka som ett såll. Gubbgarderingen (etta-tvåa) är därmed en vettig lösning.

2. Sampdoria - Inter 2
Gabbiadinis två påsar mot Monza (2-2) innebar att Sampdorias totala målskörd nu är uppe i futtiga tio. Sett till xG:n i de senaste fighterna kommer produktionen att tillta, men det är inte mot Inter, vars försvar sett otroligt solitt ut den senaste tiden, som målkontot ska utökas. Harmoni råder i den blåsvarta delen av Milano. Lautaro visar klass, Lukaku närmar sig gammalt gott slag och André Onana illustrerar varför han är ett betydligt bättre val än den oberäknelige Handanovic. Upp till Napoli är det fasligt långt, men just nu är Simone Inzaghis gäng näst bäst i landet. Då är Samp en munsbit. Trots enorm popularitet finns andra favoriter att fälla. Spika av tvåan och gå vidare.

3. Espanyol - Real Sociedad 1
Espanyol fick sina fiskar varma i bottenmötet mot Almería, men tycktes trivas bättre när de var tillbaka hemma i Barcelona. 1-1 mot svårspelade Osasuna är ett resultat att vara stolt över och Martin Braithwaite visade att hans leverans eller icke-leverans kommer att vara avgörande för katalanernas chanser att hålla sig flytande. Real Sociedad kanske fick lite hybris efter att ha nollat Real Madrid på bortagräs, för när Valladolid kom till Baskien stod Alguacils passningsskickliga soldater inte alls att känna igen. Med bland annat Mikel Merino och David Silva på skadelistan är det likväl förståeligt att det går lite knackigt. Till vänster uppenbarar sig magiskt värde och den överstreckade tvåan kan gott lämnas därhän.

4. Rio Ave - Estoril 1
Rio Ave har med sin bleka resultatrad fallit närmare och närmare det absoluta bottenträsket och då svider det lite extra att den fina prestationen när Sporting kom på besök bringade noll pinnar in på kontot. Målskyttet är alltjämt ett problem men agerar de på samma vis när motståndet nu är betydligt blekare så finns alla chanser till ett positivt trendbrott. Estoril vände 0-1 till 2-1 mot Boavista med en man mer på planen under mötets andra hälft. Bortaspelet har emellertid varit under all kritik mot slutet, med fyra raka torsk. Vänstersidan lockar klart mest och 1X ramar in detta väl.

5. Boavista - Casa Pia 1
En flygande start hjälpte föga när Ibrahimá Camara såg rött med drygt 40 minuter spelade. Förlusten mot Estoril har redan avhandlats och blicken riktas istället framåt, för ett möte där de rutigas sköra defensiv inte behöver bli särskilt exponerad. Casa Pia kommer från en stökig cupförlust à 120 minuter mot andradivisionens Nacional (2-5). Utslagna, nedslagna och allmänt på dekis får nykomlingarna svårt att hävda sig här. Spikettan är en fräck lösning såvida den stannar under 40 procent.

6. Racing Santander - Leganés X
Racing Santanders återkomst i Segunda División har blivit allt annat än något fyrverkeri. Få lag i ligan är snålare, bägge riktningar inkluderat, och att Markus Rosenbergs gamla gäng är trubbiga blev oerhört tydligt i sexpoängsmatchen mot Ponferradina (1-1). Leganés lir är knappast heller att titulera som något publikfrieri, men åttondeplatsen indikerar att tränare Idiakez gör någonting rätt. Tight och målsnålt är att vänta. Krysset är det första tecknet som plitas ner, och får tidigt sällskap av tvåan.

7. Metz - Caen X
AIK-supportrarna drömde om Anton Salétros när hans kontrakt i Norge närmade sig sitt slut. Han hamnade i den franska andraligan och nu är det SM Caens fans som dreglar över svensken. Första målet i Vikingarnas skrud kom senast mot Bastia, och dessutom en läcker macka till lekkamraten Alexandre Mendys andra för dagen (3-1). I och med den insatsen är Metz varnade om att det inte är tal om någon promenadseger. 2-0 borta mot Amiens imponerar och placerar det nyligen nedflyttade rödbruna laget i en ypperlig sits i kampen om playoff-platserna. Denna nöt blir betydligt tuffare att knäcka än vad strecken antyder och alla tecken nyttjas från start!

8. Barracas Central - Unión de Santa Fe 2
Tangons hemland står för det avrundande inslaget på bongen. Estadio Claudio Chiqui Tapia i centrala Buenos Aires är spelplats för detta möte i argentinska Liga Profesional. Barracas Central bjöd åskådarna på rejäl valuta för pengarna senast de var i farten, då Sarmiento efter mycket om och men tvålades dit med 5-3. Fjolårets usla defensiv tycks inte vara åtgärdad. Unión de Santa Fe övertygade i sin öppningsmatch men följde upp det med att oväntat gå på pumpen mot nykomlingarna Instituto (0-2). Detta möte är svårsiat så det förslår. Måla från höger där värdet finns och inkludera allra helst hela spannet.

Kupongens kassaskåp!

Inter
Milanos blåsvarta manskap kommer från helgjutna insatser mot Atalanta och Milan. Med noll mål insläppta i de fighterna ska det mycket till om ett av de sämsta anfallslagen i hela den europeiska toppfotbollen ens ska få sig en skymt av nätmaskorna.

Varningens finger!

Espanyol
Ett spetsigt Espanyol där Martin Braithwaite flankeras av Javi Puado och kapten Sergi Darder kan mycket väl bli en ruggigt obekväm uppgift för bolltrillarna i Real Sociedad. Där matchas Oyarzabal sparsamt samtidigt som Sörloth kallnat. 1X är högsta prio.

144 rader
1. Liverpool - Everton 12
2. Sampdoria - Inter 2
3. Espanyol - Sociedad 1x
4. Rio Ave - Estoril 1x
5. Boavista - Casa Pia 1
6. Santander - Leganés x2
7. Metz - Caen 1x2
8. Barracas - Unión SF 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto