Topptipset Tips Måndag 14/11

Publicerad på 14 Nov 2022 - 10:43

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Nov 2022 - 10:43

Måndagens Topptips gör nedslag i vad som för den breda massan är okända ligor. Det syns inte minst på streckningen som blir väldigt skev på många håll. Spelvärde ska således skördas i bland annat Nederländerna, Portugal och Tyskland. Nu kör vi så det ryker!

Spelstopp: 18:59

1. Santa Clara - Estoril 1

Bottenmöte från Primeira Liga är Estorils överpresterande av underliggande statistik tycks ha tagit slut. Motståndet har förvisso varit tufft den senaste tiden men det var samtidigt bara en tidsfråga innan verkligheten skulle hinna ikapp besökarna. Santa Clara har bara släppt in ett mål på sina tre senaste och hemma på Azorerna ska öborna kunna fortsätta sin vandring på poängplockande väg. Fem poäng på de tre senaste vittnar om gryende form och här nöjer vi oss med 1X. Det räcker för grön bock.

2. Jong Ajax - Den Bosch X

Vidare till tulpanriket där vi ska rikta fokus mot två bataljer från Eerste Divisie. Jong Ajax är inte sällan spännande att skåda då morgondagens stjärnor fostras i ungdomarnas rödvita dress innan de tar steget upp i representationslaget. Frederiksen är en spelare som knackar på dörren till de stora pojkarna men här får anfallaren och hans kompanjoner problem. Den Bosch har radat upp tre poängare mot slutet och har enorm spets i bland andra Joey Konings. Han kan på egen hand se till att vi får träff på den undervärderade högersidan. Måla brett och jobba in X2!

3. Jong Utrecht - Maastricht 1

Med marginalerna på sin sida har Maastricht lyckats sy ihop tre raka segrar. Verbernes manskap har således seglat upp på en respektabel tredjeplats i tabellen men den lägger svenska folket alldeles för stor vikt vid denna afton. Jong Utrecht är i sin tur bättre än vad jumboplaceringen vittnar om. På eget gräs tar värdarna lejonparten av sina poäng och här är det i princip omöjligt att bortse från spelvärdet till vänster. Till runt 20 procent är ettan en fräck spik ur den högre skolan!

4. Sönderjyske - Vejle X

Nykomlingsmöte, tillika toppmöte, från den danska andraligan där Sönderjyske drabbar samman med Vejle på Sydbank Park. Dessa herrskap har båda kapacitet för att omgående ta sig tillbaka till finrummet och det skulle inte förvåna om tillfälligheter kommer att avgöra ödet denna måndag. Emmanouilidis är ett stort avbräck för Vejle som med det sagt bör kunna trivas med den förväntade matchbilden. Sönderjyske får ett gyllene tillfälle att närma sig gästerna i toppen av tabellen men det kommer också innebära att de hemmahörande behöver öppna upp sig. Svårsiat till tusen. Alla tecken åker med om plånboken tillåter.

5. Mafra - Leixoes 1

Tillbaka till Portugal men ner i Segunda Liga där Mafra och Leixoes ska mäta svärd. De förstnämnda åkte ur Taca de Portugal mot Porto men prestationen är en som de hemmahörande inte behöver skämmas över. Formen i ligaspelet har dessförinnan varit god med två raka segrar och även om Leixoes visar samma goda gry är hemmaplan en faktor som verkligen inte ska underskattas. Kommer Mafra bara upp i närheten av sitt max förlorar de inte framför de egna supportrarna. 1X räcker för grön bock.

6. Tondela - Moreirense 1

Tondela och Moreirense trillade båda ur Primeira Liga i fjol. Bägge lagen har kapacitet för att kunna ta sig tillbaka och Moreirense har onekligen inlett bäst. Gästerna toppar tabellen tack vare en urstark offensiv – 30 gjorda mål är bäst i klassen – men streckas därefter. Tondela har bara gått på pumpen en gång och hemma framför de egna supportrarna ska de gröngula inte skojas bort hur som helst. När värdet landar till vänster är det inte alls dumt att blunda för den överstreckade tvåan. 1X!

7. München - Rot-Weiss Essen 2

1860 München missade playoff mot Zweite Bundesliga i fjol. Två poäng skiljde det klassiska laget åt från tredjeplatsen och samma misstag får inte begås denna säsong. Tre raka förluster och lika många icke godkända insatser vittnar dock om att formen är på nedåtgående. Rot-Weiss Essen är i sin tur obesegrade i sex raka där tre raka triumfer på resande tass är oerhört imponerande siffror. Större under har skett än att besökarna får med sig något från München. Den överstreckade ettan lämnar utanför till förmån för spelvärdet till höger.

8. Millonarios - Deportivo Pereira 1

Slutspelet har precis börjat i den colombianska ligan där Millonarios tagit sig i kragen efter den hemska avslutningen i grundserien. “Ambassadörerna” är onekligen ett herrskap med kunnande stort nog för att ta sig hela vägen och denna afton ska värdarna gälla som tydliga favoriter mot Deportivo Pereira. De rödgula gästerna har förvånansvärt stark inbördes statistik mot måndagens opponenter, men i en fight likt denna bör besökarna får svårt att stå emot. Trots hård streckning är ettan en vettig spik att luta sig mot.

Kupongens kassaskåp

Millonarios

Millonarios har kapacitet för att ro hem ligatiteln och i Bogotá får Deportivo Pereira finna sig i att slå ur enormt underläge. Vrålstark etta i Colombia.

Varningens finger!

Den Bosch

Det svänger hejvilt om Jong Ajax vars defensiv inte är mycket att hurra över. Det ska ett underskattat Den Bosch kunna utnyttja. X2 får under inga omständigheter missas.

144 rader
1. Santa Clara - Estoril 1x
2. Jong Ajax - Den Bosch 1x2
3. Jong Utrecht - Maastricht 1
4. Sönderjyske - Vejle 1x2
5. Mafra - Leixoes 1x
6. Tondela - Moreirense 1x
7. München - Rot-Weiss Essen x2
8. Millonarios - Dep.Pereira 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto