Topptipset Tips Måndag 15/11

Publicerad på 15 Nov 2021 - 10:55

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Nov 2021 - 10:55

Måndagen fortsätter i VM-kvalets tecken då kupongen innehåller fem drabbningar från det europeiska kvalspelet. Nerv finns definitivt i Grupp C där Italien bara är två mål före Schweiz i toppen. Vi avrundar sedan med ett besök i Segunda División och två i Brasileiro Série B. Nu kör vi!


Spelstopp: 20:441. Skottland - Danmark 2

Danmark har fullkomligen sköljt över allt motstånd i Grupp F. Nio segrar av nio möjliga och ofattbara 30-1 i målskillnad är siffror som skvallrar högt om danskarnas överlägsenhet. Kasper Hjulmand och company vill säkerligen avsluta VM-kvalet med att gå rent och här får Skottland hålla i hatten. 2-0-segern mot Moldavien var en ängslig sådan, men den innebar samtidigt att Steve Clarkes mannar är klart för playoff. En liknande insats här kommer dock inte att räcka långt och känslan är att Danmark inte förlorar detta. X2 räcker långt.


2. Polen - Ungern 1

4-0 mot San Marino hjälpte föga för Ungern då Polen samtidigt besegrade Andorra med 4-1. Polackerna är därmed klara för playoff och mot ett Ungern som inte har något att spela för är vi övertygade om att Paulo Sousa vill slipa på en del detaljer inför vad som komma skall. Med spelare som Lewandowski, Milik och Zielinski i spetsen lär gästerna få problem med att hänga med i svängarna i Warszawa. Ungern är som bäst hemma i egen borg och den sunt streckade ettan är ett singelstreck att luta sig mot. Polen vinner.


3. Nordirland - Italien 2

Grupp C är i allra högsta grad levande även om Italien har ett försprång på två plusmål gentemot tvåan Schweiz. Jorginho sumpade en straff i gruppfinalen och därför finns viss nerv inför resan till Windsor Park. Nordirland gillar den förväntade matchbilden och större under har skett än att Norn Iron skulle lyckas stänga igen butiken mot Europamästarna. Roberto Mancini har enorm spets i lirare som Insigne, Chiesa och Barella, men tokgiven är inte tvåan. Ta med krysset i hopp om en skräll.


4. Schweiz - Bulgarien 1

På tal om tokgiven landar vi osökt in i Luzern där Schweiz tar emot Bulgarien. Förutsättningarna inför denna strid är enklast möjliga. Bulgarien har stått för ett blekt kvalspel och har ingenting med Qatar-VM att göra medans Schweiz behöver ösa in mål och plocka tre poäng. Att ta igen två mål på Italien är ingen omöjlighet även om det ska sägas att Schweiz saknar lirare som Embolo, Xhaka och Seferovic. Spets finns med det sagt i Shaqiri, Okafor och Vargas och får värdarna bara in ett tidigt ledningsmål kan detta springa upp i stora siffror. Tokgiven etta.


5. Israel - Färöarna X

I den sista VM-kvalmatchen går vi för de stora pengarna. Israel föll tungt med hela 2-4 mot Österrike och därmed är värdarna borta från VM i Qatar. Luften kan mycket väl ha gått ur laget efter förlusten och att spika ett omotiverat Israel till över 85 procent är inget som attraherar oss. Färöarna är ett lag som israelerna normalt ska städa av, men här vill vi höja ett varningens finger för Håkan Ericsons manskap. Insatserna mot Danmark har visat att gästerna kan stå upp bra mot på pappret övermäktigt motstånd. Kommer de upp i samma nivå här kan Israel mycket väl få problem. Plocka med alla tecken och jobba in högersidan.


6. Málaga - Tenerife 1

Vi tar en avstickare till Segunda División där en spännande fight stundar på Costa del Sol. Málaga har siktet inställt på en playoff-plats mot La Liga och kan värdarna börja uppnå samma stabilitet på resande tass som hemmavid kommer de att klättra i tabellen. 5-2-0 på eget gräs är starka papper från Santi Cazorlas gamla lag. Tenerife har stått för en stark inledning och är med i racet om just en playoff-plats, men utanför hemtrakterna trivs gästerna normalt inte som bäst. Med jämnt fördelade streck är 1X ett utmärkt val.


7. Remo - Goiás 1

Kupongen går i med två fighter från den brasilianska andraligan. Först ut är drabbningen från Pará där Remo är på jakt efter nytt kontrakt medans gästande Goiás jagar uppflyttning. De sistnämndas seger mot Coritiba var välbehövlig efter en rad oavgjorda duster, men här går Goiás inte säkra. Remo har visat gott gry på eget gräs och hemmaplan är som bekant en betydande faktor i hela Sydamerika. Tre poäng är av yttersta vikt för båda aktörerna och då är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.


8. Náutico - Sampaio Correa X

Betydelselös drabbning från Pernambuco. Náutico har fortfarande en teoretisk möjlighet att nå Série A, men med nio poäng upp till fjärdeplatsen ska det till mer än ett mirakel för att värdarna ska lyckas med den bedriften. Formen är också dalande med bara en seger på de fem senaste. Sampaio Correa ligger ytterligare ett par hack längre ner i tabellen, men med två raka segrar vill gästerna spinna vidare på inslagen väg denna afton. I en kamp där vad som helst kan hända är alla tecken att föredra.


Kupongens kassaskåp

Polen

Hemmaplan och Robert Lewandowski är två tunga faktorer som talar för Polen mot Ungern. Inför de egna supportrarna gör polackerna inga misstag.


Varningens finger!

Färöarna

Israel har ingenting att spela för och ska det skrälla på denna kupong kan det lika gärna skrälla rejält. Färöarna har i matcherna mot Danmark visat att de kan stå upp mot övermäktigt motstånd. Måla brett och håll tummarna.144 rader
1. Skottland - Danmark x2
2. Polen - Ungern 1
3. Nordirland - Italien x2
4. Schweiz - Bulgarien 1
5. Israel - Färöarna 1x2
6. Málaga - Tenerife 1x
7. Remo - Goiás 12
8. Náutico - Sampaio C 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto