Topptipset Tips Måndag 26/9

Publicerad på 26 Sep 2022 - 11:42

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Sep 2022 - 11:42

Nations League tuffar på i rask takt under måndagen där gruppfinalen mellan Ungern och Italien är en läckerbit som förtjänar tv-tid. England - Tyskland går heller inte av för hackor trots att fighten saknar betydelse. Segunda División och Liga Profesional står för avslutningen. Vamos!

Spelstopp: 20:441. England - Tyskland 1

Stormöte från Wembley där det dessvärre inte finns något i potten. England har redan åkt ur A-divisionen efter ett fiaskoartat Nations League där Gareth Southgate misslyckats kapitalt med offensiven. Trots en namnstark trupp får förbundskaptenen bara ut en bråkdel av kunnandet. Pressen på axlarna lättar möjligen av att denna fight inte betyder någonting, men hemmaplan till trots ska Tyskland inte räknas bort på Wembley. Flicks gäng har stundtals visat sitt stora kunnande och det är inte otänkbart att de knackar bort vilsna engelsmän.”Gubben” (etta-tvåa) är ett sunt val.

2. Ungern - Italien 1

Om det har gått sämre för föregående aktörer har Ungern och Italien imponerat desto mer. De sistnämnda genomgår en generationsväxling med Roberto Mancini vid rodret där 1-0-segern hemma mot England var ett kvitto på truppens stora kunnande. Här väntar med det sagt en helt annan typ av matchbild där Ungern ska kunna utnyttja ytorna som uppstår bakom Italiens offensiv. På liknande vis har värdnationen straffat aktörerna i gruppen tidigare och här erbjuder vänstersidan sagolikt spelvärde. Den vågade kastar tvåan i sjön till förmån för 1X.

3. Montenegro - Finland X

Jobbigt läge för Finland som efter 1-1 mot Rumänien kan bli tvingade att vinna i Podgorica. Markku Kanervas gäng är beroende av resultatet mellan Rumänien och Bosnien om det inte blir seger och “Berguvarnas” spel på resande tass är normalt inget pålitligt sådant. Framför allt på grund av den bristfälliga offensiven. Montenegro har i sin tur inget att spela för, men framför den egna publiken bör värdnationen ändå vara angelägna om en stark prestation. I en på förhand helt öppen tillställning föredras alla tecken redan på mindre system.

4. Rumänien - Bosnien 1

Rumäniens överlevnad i B-divisionen hänger på en skör tråd. Vinst hemma mot Bosnien samtidigt som Finland tappar poäng mot Montenegro säkrar fortsatt spel på denna nivå. Med publiken i ryggen ska värdnationen inte ha några problem att komma upp i nivå och det ska också tilläggas att Bosnien kan komma att rotera i sin startelva efter den säkrade gruppvinsten mot Montenegro. Sedan tidigare saknas även Ahmedhodzic och Krunic. Vi gillar ettan i Bukarest skarpt. Spik till fin procent!

5. Nordmakedonien - Bulgarien X

Resan går vidare till Skopje där fighten mellan Nordmakedonien och Bulgarien saknar betydelse. Bägge nationerna är klara för fortsatt spel i C-divisionen då slagpåsen San Marino är cementerad jumbo. Nordmakedonien ska ses med god segerchans, men här är det samtidigt läge att dra i handbromsen då svenska folket målar upp ettan alldeles för högt. Bulgarien tog poäng i det vändande mötet och större under har skett än att gästerna lyckas med samma bedrift denna afton. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Cartagena - Alavés 1

Toppmöte från Segunda División där Cartagena får alldeles för klent förtroende av tipparna. Fyra segrar på de fem senaste är starka papper från värdföreningen som har spets i firma Rico/Ortuno. 1-0-triumfen mot Levante visade att Cartagena kan stå upp bra mot lag från fjolårets La Liga. Alavés kamperade som bekant i finrummet i fjol och har hittills visat att de vill ta sig tillbaka till samma nivå. Baskerna toppar tabellen, men det rättfärdigar knappast över 45 procent på tvåan. När excellent spelvärde tornar upp sig i västerled är ettan en häftig spik.

7. Aldosivi - Central Córdoba 1

Bottenmöte från Liga Profesional där Central Córdoba imponerade i den senaste omgången. 1-0 mot dåvarande ligaledarna Gimnasia La Plata vittnar om detta, men här vill vi brasklappa för att en motreaktion kan ligga i luften. Aldosivi bottnar tabellen men är i grunden inte så dåliga som densamma visar. Fyra raka förluster till trots lockas vi klart mest av den spelvärda vänstersidan i Mar del Plata. Den som känner sig vågad lämnar den övervärderade tvåan utanför leken. Vi går all in på 1X!

8. Colón de Santa Fe - Argentinos Juniors 1

Två formsvaga aktörer ska mäta svärd i kupongens sista fight där såväl oddsmakare som tippare har svårt att skilja lagen åt. Colón de Santa Fe drar såklart en fördel av att spela på eget gräs – något som är av yppersta vikt i Liga Profesional – men Argentinos Juniors skojas inte bort hur som helst. Gästerna redovisar två raka förluster men Gabriel Militos gäng besitter samtidigt spets nog för att lägga vilken aktör som helst på ryggen i denna serie. 1X spelas, om än med viss darr på ribban.

Kupongens kassaskåp

Rumänien

Rumänien är tvingade att vinna för att hänga kvar i B-divisionen och de motiverade värdarna ska hållas snäppet högre än Bosnien. Bra etta till mycket fin procent.

Varningens finger!

Ungern

Ungern har förtjänat sin förstaplats och ska kunna bjuda upp till dans hemma mot Italien. 1X är värdemässigt guld som inte får missas på någon seriös kupong.144 rader
1. England - Tyskland 12
2. Ungern - Italien 1x
3. Montenegro - Finland 1x2
4. Rumänien - Bosnien 1
5. Nordmakedonien - Bulgarien 1x2
6. Cartagena - Alavés 1
7. Aldosivi - Central Córdoba 1x
8. Colón - Argentinos Juniors 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto