Topptipset Tips Måndag 31/10

Publicerad på 31 Okt 2022 - 12:26

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Okt 2022 - 12:26

Måndagens Topptips innehåller bland annat spännande nedslag i Primeira Liga, Superligaen och League One. I dessa tre ligor ska de stora pengarna jobbas in. Spikarna hittas däremot i Allsvenskan och Segunda División där två hemmalag ges fullt förtroende. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 18:59

1. IFK Norrköping - Djurgården 2

Djurgården fick se drömmen om Lennart Johanssons pokal gå upp i rök när Häcken slog IFK Göteborg med 4-0. Stockholmarna får således sikta in sig på att bränna krutet i Europa Conference League, men andraplatsen i Allsvenskan finns fortfarande att spela om. Silvret blir gästernas vid tre poäng på Platinumcars Arena. Norrköping bärgar nytt kontrakt vid samma utfall och när ett topplag kommer på besök bör Peking inte ha några problem med motivationen trots tidigare undermåliga insatser. Vi tror att vi får se en vinnare, således blir “gubben” (etta-tvåa) ett vettigt val.

2. Elfsborg - Helsingborg 1

Helsingborg blev klara för degradering när Nikola Djurdjic kontrade in 2-1 för Degerfors mot skåningarna. “Di Röe” har inte räckt till i Allsvenskan och Andreas Granqvist behöver se över sitt truppbygge samtidigt som han tar sig en titt spegeln inför nästa säsong. Elfsborg har inte lyckats med sin målsättning men har likväl visat gott gry mot slutet. Thelin har vänt skutan efter en tyngre period där boråsarna numera motsvarar sin fina underliggande statistik. Även om Per Frick är avstängd kör värdföreningen över HIF på eget konstgräs. Spikad etta trots överstreckning.

3. Elche - Getafe 1

La Ligas bottenskikt står näst på tur där Elche och Getafe ska mäta svärd på Martínez Valero. De förstnämnda är fortfarande utan trepoängare men efter tre poängplock på de fyra senaste börjar trenden stiga åt rätt håll. Denna måndag finns goda utsikter för att få med sig ytterligare poäng. Getafe har det fortsatt kämpigt där Quique Sánchez Flores har förtvivlat svårt att få igång besökarnas anfallsspel. Defensiven är normalt stark hos de tillresta men till fler än en poäng räcker det inte denna måndag. 1X blir valet.

4. Monza - Bologna 1

Förmodat böljande batalj från Serie A där nykomlingen Monza fått upp ångan. Tre segrar på de fem senaste är munter läsning för Silvio Berlusconis projekt. Christian Gytkjaer har varit en bidragande del till detta och kan dansken fortsätta sin produktion får Bologna det tufft emot i Formel 1-meckat. Thiago Motta förfogar med det sagt också över en vass anfallare. Marko Arnautovic finns med i toppen av skytteligan där österrikaren hoppas kunna spä på sitt målskytte mot en på förhand lämplig opponent. Schouten och Bonifazi är avbräck för de rödblå men vi vill trots det inte räkna bort tvåan. “Gubben” (etta-tvåa) liras.

5. Guimarães - Famalicão X

Guimaraes är allt som oftast med och krigar om den sista Europaplatsen i Primeira Liga. Inget undantag råder den här säsongen. De svartvita värdarna förfogar över en stark defensiv – blott åtta insläppta mål vittnar om detta – men större problem finns i de främre leden. Trots det blir ettan väldigt hårt ansatt när ett långt ifrån oävet Famalicao kommer på visit. Besökarna spelar en fotboll som åtminstone hör hemma i mittenskiktet och med tre segrar på de fyra senaste tävlingsmatcherna börjar formkurvan peka åt rätt håll. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå till vänstervridna streck.

6. Midtjylland - Odense X

Midtjylland spelar en väldigt trevlig fotboll under Capellas styre. Katalanen förespråkar föga förvånande en offensiv filosofi som gör “Vargarna” farliga i de främre leden men sårbara i de bakre. Detta bevisades när 1-0 tappades till 1-2 mot Lazio i Europa League. Kommande torsdag står Sturm Graz på tur, en fight som innebär att måndagens möte med Odense kommer i kläm. Andreas Alm bockar och bugar för detta då svenskens mannar ska ses med större chans än vad streckningen gör gällande. Issam Jebali är en tänkbar matchvinnare för gästerna som ska räknas tidigt. Alla tecken behövs på MCH Arena.

7. Plymouth - Exeter 2

Bojan Djordjic ler hemma i Stockholm när han läser om kompisarna i Plymouth. De grönsvarta toppar League One inför måndagen men det ska också sägas att värdarna överpresterat något djävulskt. Sett till förväntat antal poäng – xPoints – borde Plymouth faktiskt inte ens befinna sig inom topp 6. Exeter har kapacitet för att göra anspråk på denna mark i tabellen och till skillnad från tipparna flaggar vi för att gästerna kan få med sig poäng från Home Park. Gary Caldwells gäng håller jämbördig nivå med Plymouth och den värdemässigt fina högersidan är rent socker. X2 spelas!

8. Levante - Sporting Gijón 1

Sporting Gijón har härjat i La Liga i modern nutid men ser inte ut att besöka finrummet inom det närmaste. Asturierna trivs bra på egen mark men utanför densamma levererar gästerna sällan som önskat. Blott en seger på sex bortamatcher vittnar om detta och här får Abelardos gäng finna sig i att slå ur enormt underläge. Levante är en urkraft på Ciutat de Valéncia där Iborra, Montiel och Wesley är spelare vars spetsegenskaper inte motsvaras hos Sporting Gijón. Tre raka triumfer vittnar om toppform hos “Grodorna” som tar fjärde raka denna måndag. Singlad etta!

Kupongens kassaskåp

Levante

Tre raka segrar vittnar om att Levante har fått upp ångan i andraligan. Hemma i Valencia gör “Grodorna” inga misstag mot ett svagare Sporting Gijón. Fin etta.

Varningens finger!

Exeter

Exeter är ett lag med kapacitet för att tillhöra toppen av League One. Samma visa gäller för Plymouth men värdarna har överpresterat rejält så här långt. Våga syna ettan med X2!

144 rader
1. Norrköping - Djurgården 12
2. Elfsborg - Helsingborg 1
3. Elche - Getafe 1x
4. Monza - Bologna 12
5. Guimarães - Famalicão 1x2
6. Midtjylland - Odense 1x2
7. Plymouth - Exeter x2
8. Levante - Sporting Gijón 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto