Topptipset Tips Måndag 6/2

Publicerad på 6 Feb 2023 - 09:18

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Feb 2023 - 09:18

Vi rivstartar veckan med matcher från flera olika ställen runt om i Europa. Tillställningar från Serie A och La Liga är såklart höjdpunkterna, men även i Portugal och England stundar intressanta fajter. Detta får inte missas och vi kör igång direkt!

Spelstopp: 19:59

1. Monza - Sampdoria 2
Monza stod för en perfekt insats när de besegrade Juventus med 2-0 på bortaplan. Det var sjätte raka ligamatchen utan förlust och spelare som Caprari och Danny Mota har mycket att ge. Nu övervärderas dock hemmalaget rejält av tipparna. Det är trots allt inte Napoli som ska spela fotboll och Stefano Sensi sitter på botbänken. Allt är mörkt hos Sampdoria som ligger under nedflyttningsstrecket, men det finns kvalité i spelare som Lammers, Gabbiadini och Djuricic. Gästerna från Genua ska absolut inte räknas bort och när strecken sitter som de gör är det från höger pennan ska fattas.

2. Rayo Vallecano - Almería 1
Vilken säsong Rayo Vallecano har gjort så långt. De kommer närmast från en 1-0-seger mot Villarreal och har bara ett fåtal poäng upp till Europaplatserna. Camello, Trejo och Palazon är en vass offensiv trio och Falcao är en riktig gubbe i lådan. Dessutom är Raúl de Tomás tillbaka från sin skada och där finns det minsann kapacitet. Almería gör det också bra och befinner sig i mitten av tabellen, men de tar majoriteten av sina poäng på det egna gräset. Almería har ännu inte vunnit en enda match på resande fot och det ändras inte här. Ettan singlas.

3. Blackburn - Wigan X
Blackburn har tappat sin tätkänning efter bara en seger på de fem senaste ligamatcherna. När inte Brereton och Dack hittar på något på egen hand är detta Rovers inte mycket att titta på och känslan är att de blåvita inte kommer ha något alls med playoff att göra i vår. Wigan slåss i botten av tabellen och är faktiskt jumbo just nu. Truppen är dock inte så pjåkig och här kan gästerna starta med lirare som Fletcher, Keane, McClean och Azeez. Den uppställningen ska kunna såra Blackburn. Med supervärde till höger är det X2 som är av högsta vikt, men visst känns det säkrast med alla tecken.

4. Portimonense - Pacos de Ferreira 1
Pacos de Ferreira har äntligen fått vinna några matcher, men de är fortfarande klar jumbo i den portugisiska ligan. Bortaspelet har varit svagt med raden 1-1-6 och endast fem gjorda mål på åtta bataljer. Bävrarna kommer få slita hårt denna måndagskväll också. Portimonense är inne i en tuff period, men de har faktiskt tagit poäng i majoriteten av sina hemmamatcher och det är svårt att se hemmalaget fallera när usla Pacos de Ferreira kommer på besök. Med 1X sitter vi lugnt och fint i båten.

5. Rio Ave - Sporting 2
Sporting krossade topplaget Braga med 5-0 för andra gången denna säsong senast de grönvita spelade fotboll och det var en riktigt fin insats. Japanen Morita stod för de två första målen och är en oerhört viktig kugge på mitten. Edwards och Goncalves noterades också för fullträffar och det blir svårt att hålla den uppställningen från nätet. Rio Ave är dock inget brödgäng. De befinner sig i mitten av tabellen och har tagit poäng i fem av åtta hemmamatcher. De sju senaste inbördes har dessutom gett två segrar och två kryss för värdarna. Tvåan är såklart trolig, men då den streckas upp till taket får vi gärna med ett rensande kryss.

6. Burgos - Las Palmas 2
Trots att de har spelat en match mindre än de närmaste konkurrenterna är det Las Palmas som toppar den spanska andraligan. 13 inspelade poäng på de fem senaste omgångarna är starka papper. Viera, Loiodice och Pejino är en offensiv trio av hög klass för den här nivån och de har mål i sikte även under måndagen. Burgos jagar samtidigt playoff och har tagit poäng i tio av tolv hemmamatcher under säsongen. Det räcker knappast till seger här, men får Burgos till en fullträff kan de nå ett kryss. 1X är således en bra lösning.

7. Amiens - Metz 1
Över till Frankrike där två formstarka manskap ska drabba samman. Amiens kommer närmast från en 3-1-seger borta mot Niort där minst sagt meriterade Papiss Cissé satte dit samtliga tre baljor. Senegalesen har hunnit bli 37 år gammal, men det är fortfarande en anfallare som vet vart målet är beläget. Han kan mycket väl vara tungan på vågen även under måndagen. Metz har åtta raka ligamatcher utan förlust, men ska ändå slå ur underläge mot ett Amiens som bara torskat två fajter på hemmagräset på hela säsongen. 1X klickas i.

8. Willem II - FC Eindhoven 1
Vi avslutar kalaset i Tilburg. Willem II har en playoff-plats inom räckhåll och så som truppen ser ut är det minimum av vad som kan förväntas. Närmast kommer de från en urladdning mot Helmond (5-1) där Max Svensson stod för ett av målen. Annars handlar det mesta om Jizz Hornkamp som är en anfallare av högt snitt. Han blir svår att hålla från målet denna måndag. FC Eindhoven ligger högre upp i tabellen, men kommer från 0-4 borta mot Dordrecht och är ett sämre lag än Willem II i grunden. Trolig etta som lämnas ensam.

Kupongens kassaskåp!

Rayo Vallecano
Almería är ett av La Ligas sämsta bortalag och ett kompetent Rayo Vallecano sätter plattan i mattan från start. Given etta som lämnas ensam.

Varningens finger!

Sampdoria
Visst har Sampdoria gjort en katastrofal (om Härenstam ursäktar uttrycket) säsong så långt, men nu börjar de undervärderas lite väl mycket. Monza är ingen omöjlig nöt att knäcka och tvåan är en potentiell rensare.

144 rader
1. Monza - Sampdoria 1x2
2. Rayo Vallecano - Almería 1
3. Blackburn - Wigan 1x2
4. Portimonense - Pacos de Ferreira 1x
5. Rio Ave - Sporting x2
6. Burgos - Las Palmas x2
7. Amiens - Metz 1x
8. Willem II - FC Eindhoven 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto