Topptipset Tips Måndag 7/11

Publicerad på 7 Nov 2022 - 11:26

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Nov 2022 - 11:26

En ny vecka ska inledas och i La Liga bjuds vi på ett derby från Madrid. Rayo Vallecano och Real Madrid brakar samman på Vallecas innan ett spänstigt möte från Superligaen fortsätter. Eerste Divisie i tulpanriket tar kupongen i mål. Häng med på denna resa!

Spelstopp: 18:59

1. Rayo Vallecano - Real Madrid X

Derbydags i Madrid där Rayo Vallecano får finna sig i att agera underdog när Real Madrid kommer på besök. “Marängerna” gick på en mina när de bara fick 1-1 mot Girona och utvisningen på Toni Kroos innebär att tysken är avstängd denna afton. Landsmannen Rüdiger är borta sedan innan och frågetecken finns även för Benzemas medverkan. Då blir det inte lätt att brottas med ett formstarkt Rayo Vallecano. Värdarna har fyra raka utan förlust och bortasegern senast mot Sevilla var blytung. García visar fin form i de främre leden och är en spelare som kan sänka Real på egen hand. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå på Vallecas.

2. Midtjylland - Nordsjälland 1

Mustig strid från MCH Arena där Midtjylland ska ta upp jakten på serieledarna Nordsjällan. De unga gästerna har gjort det över förväntan så här långt men det ska också sägas att de överpresterat sin underliggande statistik rejält. Lyckas “Vargarna” stänga ner ytorna för en lirare som Schjelderup är mycket vunnet. Dreyer, Isaksen och Evander är i sin tur potentiella matchvinnare för Capellas mannar som besitter det större kunnandet i grunden. Ettan gillas skarpt och får sägas vara kupongens bästa spik.

3. Chaves - Santa Clara 2

Chaves fick en rejäl snyting av Benfica (0-5) som synade värdarnas ibland svajiga defensiv. Elva gjorda mål på lika många matcher är heller inget som får det att skrika strid på den övre halvan om de hemmahörande. Trots det målar svenska folket upp ettan till bisarra höjder i vad som väntas bli en målsnål och tight historia mot Santa Clara. Gästerna från Azorerna trivs normalt som bäst hemma på ön där de spelade 1-1 mot Porto. Den meriterande poängen kan samtidigt fungera som en boost inför denna batalj. När spelvärdet blir påtagligt i österled är X2 vägen att gå.

4. Reggina - Genoa X

Pippo Inzaghis Reggina är med i toppen av Serie B tack vare deras fartfyllda offensiv. Ménez står för rutin och elegans tillsammans med talangen Fabbian, en duo som även Genoa får svårt att handskas med i Reggio Calabria. Alexander Blessings gäng är ett av lagen som förväntas kampera om en av direktplatserna till Serie A men även om gästerna inlett starkt blir detta inte alls så enkelt som streckningen vittnar om. Den vågade kan gott chansa bort tvåan helt och hållet, vi väljer dock den försiktiga vägen och smäller på med alla tecken.

5. Lugo - Cartagena 2

Lugo har det tufft i botten av Segunda División. Galicierna har inte gjort mål på sina två senaste ligamatcher och just problematiken i offensiven är vad som förväntas bli den stora anledningen till att värdarna håller till i närheten av giljotinen hela vägen in på våren. Cartagena har däremot högre målsättningar. Isak Jansson och hans vapendragare befinner sig i ett riktigt stim där vändningen från underläge till seger senast mot Málaga gav en rejäl boost till denna batalj. Även om värdet ser ut att landa till vänster nöjer vi oss med X2.

6. Metz - St. Etienne 2

Det är helt otroligt att St. Etienne befinner sig i bottenträsket av Ligue 2. Gästerna trillade som bekant ur Ligue 1 i fjol men det ska tidigt påpekas att de grönklädda inte varit alls så dåliga som tabellen visar. Sett till xPoints borde besökarna befinna sig på den övre halvan och vi anser att det bara är en tidsfråga innan trenden vänder. Metz kommer inte ha med playoff-platserna att göra och vi har svårt att ställa oss bakom ettans hårda förtroende denna måndag. Kunnandet är större hos St. Etienne som får med sig minst en poäng till fin procent. X2!

7. Jong AZ Alkmaar - Roda 2

Jong AZ Alkmaar och Roda JC skuggar varandra i tabellen. Bara en pinne skiljer aktörerna åt men vi lutar åt att det bara är en tidsfråga innan de sistnämnda dragit ifrån. I fjol spelade Roda playoff mot Eredivisie och det är inte alls omöjligt att de lyckas med samma bedrift den här säsongen. Dylan Vente sprutar in mål i de främre leden och är en potentiellt matchvinnare mot ett svajigt Jong AZ. Värdarna blandar och ger och även om hemmaplansfördelen är en faktor är det svårt att slita blicken bort från den sunt streckade tvåan. Roda spikas!

8. Jong PSV Eindhoven - Almere City 1

Förmodat målglad batalj från Eindhoven där Jong PSV Eindhoven ska mäta svärd med Almere City. De förstnämnda slog Helmond Sport med hela 6-0 i deras senaste hemmamatch och fick senast med sig en välbehövlig poäng från derbyt med FC Eindhoven. Almere City har släppt in tio mål på deras två senaste inbördes möten med måndagens kombattanter, men trots det ska gästerna inte skojas bort hur som helst. Segern mot Heracles var urstarkt och här gör vi gärna plats för den lågt streckade tvåan. Ettan går dock först.

Kupongens kassaskåp

Midtjylland

Midtjylland har varit förtjänta av fler poäng medan Nordsjälland överpresterat grovt. Det blir ordning på torpet på MCH Arena. Stark etta.

Varningens finger!

Rayo Vallecano

Rayo Vallecano trivs ypperligt på egen mark och när Real Madrid blir ruggigt övervärderade drar vi öronen åt oss. Alla tecken ska med!

144 rader
1. Vallecano - Real Madrid 1x2
2. Midtjylland - Nordsjälland 1
3. Chaves - Santa Clara x2
4. Reggina - Genoa 1x2
5. Lugo - Cartagena x2
6. Metz - St. Etienne x2
7. Jong AZ - Roda 2
8. Jong PSV - Almere City 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto