Topptipset Tips Måndag 9/1

Publicerad på 9 Jan 2023 - 07:59

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jan 2023 - 07:59

Sverige kickar igång sin januariturné under måndagen med en match mot Finland. Den tillställningen finns med på Topptipset som i övrigt består av matcher från England, Italien, Spanien, Portugal och Mexiko. Åtta rätt finns i korten och vi sätter igång direkt!

Spelstopp: 18:29



1. Sverige - Finland 2
Januariturnén går denna gång av stapeln i Algarve och det är ett skadeskjutet landslag som Janne Andersson förfogar över. Senast att behöva åka hem är Johan Bångsbo som gjorde det så bra i IFK Göteborg under fjolåret. Det är ett ganska anonymt landslag Sverige har med där Kurtulus, Samuel Gustafson och Victor Edvardsen hör till de mer framstående spelarna. Det lägger tipparna ingen vikt vid då de streckar upp ettan skyhögt. Finland har ett helt okej lag med sig där Tihi, Schüller och Ylätupa känns igen från Allsvenskan. På neutral plan ska de absolut kunna störa detta svenska landslag och när ettan streckas till månen är det X2 som lockar mest. Säkrast är dock att plocka med alla tecken.

2. Oxford - Arsenal 2
Arsenal pressade och pressade mot Newcastle, men fick aldrig in bolluslingen. 0-0 kändes som två tappade poäng snarare än en vunnen. FA-cupen nu och det är en match som kommer lite i kläm då Tottenham och Manchester United väntar härnäst i ligaspelet. Det kommer roteras rejält, men Cedric, Elneny, Tomiyasu, Tierney, Holding, Marquinhos och Vieira lär komma in och de är betydligt bättre än allt Oxford kan ställa på banan. Värdarna huserar till vardags i mitten av League One och här räcker de helt enkelt inte till. Tvåan är bara att spika av trots hård streckning.

3. Hellas Verona - Cremonese 1
Det är en oerhört viktig match som går av stapeln i Verona denna måndag då jumbon Hellas tar emot nästjumbon Cremonese. Avståndet upp börjar växa sig lite väl stort och båda gängen skulle må bra av en trepoängare. Hellas kommer från 1-1 borta mot Torino och det var ett steg i rätt riktning. Lazovic och Djuric är vassa framåt och bakåt ska Isak Hien stänga igen. Cremonese har ännu inte vunnit någon match under hela säsongen och torskade senast mot Juventus efter ett avgörande på övertid. Nu får de klara sig utan Meïté som är avstängd och nästa smäll kommer som ett brev på posten. Ettan singlas.

4. Bologna - Atalanta 2
Atalanta avslutade med tre raka förluster innan uppehållet och inte såg det speciellt mycket bättre ut när Serie A startade om förra veckan. De blåsvarta från Bergamo låg då under med 0-2 mot Spezia, men lyckades hämta in underläget och åtminstone få med sig en pinne. Det går att begära mer av detta Atalanta som har klasslirare som Koopmeiners, Zapata, Lookman, Muriel och Malinovsky i truppen. Bologna torskade mot Roma med 0-1 och när inte Arnautovic har siktet inställt ser de blåröda direkt ofarliga ut. Bättre än kryss kan värdarna knappast räkna med. X2 räcker.

5. Athletic Bilbao - Osasuna 1
Athletic Bilbao löste en pinne i den svåra bortamatchen mot Real Betis i omstarten av La Liga och det var lite så det brukar se ut för baskerna. Spelmässigt bra, men ingen direkt spets. Detta trots att bröderna Williams och Sancet finns i truppen. Hemma på San Mamés är de oerhört svårslagna, men Osasuna räds inte uppgiften. Gästerna från Pamplona ligger bara två pinnar bakom Athletic i tabellen och med Budimir och Ávila som offensiva hot ska de inte underskattas. Med 1X ska vi ändå sitta lugnt i båten.

6. Huesca - Albacete X
Huesca har bara en seger på sina sju senaste i alla tävlingar och fick nöja sig med 1-1 borta mot Burgos trots att de tog ledningen med 1-0. Här är Salvador avstängd efter ostskivan han ådrog sig i den matchen och truppen ser ganska anonym ut. Däremot är Huesca normalt sett starka på hemmaplan där det har blivit poäng i nio av tio omgångar så långt. Albacete är samtidigt ett riktigt bra bortalag med endast tre förluster på tio resor och får de till en fullträff kan gästerna mycket väl få med sig något. Svårtippat till tusen och då får alla tecken göra susen.

7. Tondela - Penafiel X
När Tondela spelar fotboll är det svårt att inte börja med krysset. De har nämligen delat på poängen tio gånger på 14 omgångar i den portugisiska andradivisionen. Ett helt osannolikt facit. Även i Ligacupen fortsatte kryssfesten där tre av fyra gruppspelsmatcher slutade oavgjort. Ett stabilt fotbollslag som på hemmaplan knappast ger bort något gratis. Penafiel vann ingen av sina gruppspelsmatcher i Ligacupen och fortsatte kräftgången i ligan när det blev stryk av Academico Viseu. Här ska Penafiel vara nöjda med en poäng. 1X är tillräckligt.

8. Pachuca - Puebla 1
Pachuca tog hem höstsäsongen i Mexiko. De slutade fyra i grundserien och vann sedan slutspelet efter en ren kross i dubbelmötet mot Toluca i finalen. Guzman har flyttat vidare sedan dess, men Nicolas Ibanez är kvar och det är en spelare som vräkte in mål i fjol. Argentinaren gjorde båda målen när Pachuca spelade 2-2 borta mot Puebla i höstas och kan mycket väl hitta nätet igen. Puebla har inte riktigt samma höga höjd i sin trupp, men tog poäng i sex av åtta bortamatcher under hösten och ett kryss är inte helt omöjligt att nå. Det kompletterar den givna utgångsettan.

Kupongens kassaskåp
Arsenal
Arsenals reserver är betydligt bättre än Oxfords A-lag och efter att Artetas Kanoner åkt ut direkt i Ligacupen vill de säkerligen visa bättre takter här. Given tvåa.

Varningens finger!
Finland
Sverige har inte någon speciellt namnkunnig trupp med sig till Algarve och på neutral plan ska de absolut inte vara så här stora favoriter mot Finland. Den lågt streckade tvåan är ett måste att plocka med.



144 rader
1. Sverige - Finland 1x2
2. Oxford - Arsenal 2
3. Verona - Cremonese 1
4. Bologna - Atalanta x2
5. Athletic Bilbao - Osasuna 1x
6. Huesca - Albacete 1x2
7. Tondela - Penafiel 1x
8. Pachuca - Puebla 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto