Topptipset Tips Onsdag 14/12

Publicerad på 13 Dec 2022 - 13:27

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Dec 2022 - 13:27

Spridda skurar råder på onsdagens Topptips där Women’s Super League, Taca da Liga, National League South och Chinese Super League trängs om utrymmet. Störst plats tar givetvis VM-semifinalen mellan Frankrike och Marocko där vi lutar åt ännu en finalplats för Les Bleus. Nu drar vi igång detta tvådagarskalas!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Frankrike - Marocko 1

Frankrike var illa ute i kvartsfinalen mot England där Kanes missade straff var det som skiljde från förlängning. Les Bleus hade svårt att komma ur engelsmännens sätt att kontrollera matchbilden och även om Mbappé, Dembélé och Griezmann besitter enorma individuella kvaliteter blir det inte heller enkelt att låsa upp Marockos bakre led. Walid Regraguis gäng försvarade den egna planhalvan på ypperligt vis mot både Spanien och Portugal och trots att frågetecken finns för normalt bärande pjäser har ersättarna visat att de har vad som krävs för att smälta väl in i försvarsspelet. Med det sagt har Frankrike haft en fysiskt gynnsammare väg till denna semifinal och håller sig ettan runt 60 procent är det trots allt en vettig spik.

2. Tottenham - Everton 1

Tottenham stod för en spelmässigt gedigen insats i deras senaste hemmamatch mot West Ham. Problemet var dock att bolluslingen inte ville in i mål. Att värdinnorna bara vunnit en av sina tre fighter i egen borg ska med det sagt inte vägas in för tungt inför dusten med Everton. Neville och Spence är poängspelare som på egen hand kan ge gästerna från Liverpool problem i huvudstaden. Everton kom undan med 0-1 i baken mot Arsenal men sett till matchbilden borde förlusten blivit större än så för Bennison, Björn och company. Svensklaget slår ur underläge även mot denna opponent från norra London. Ettan spikas till trevlig procent.

3. Covilha - Nacional 2

Tre respektive en poäng skiljer upp till Gil Vicente för dessa kombattanter i Grupp E av Taca da Liga. Covilha har en tuff vinter i ryggsäcken och även om värdarna knep en pinne av Gil Vicente (2-2) i den senaste omgången hävdar vi att de slår ur underläge när Nacional står på andra sidan. Gästerna går starkt just nu och så länge de hittar upp i närheten av sin högstanivå ska de gälla som favoriter borta mot jumbon från Segunda Liga. Tvåan går först men i vad som kan bli en öppen matchbild får ettan hänga med på större system.

4. Portimonense - Gil Vicente 2

Portimonense och Gil Vicente tillhör båda Primeira Liga och vi skulle bli förvånade om inte någon av dessa aktörer bärgar avancemanget från Grupp E i Taca da Liga. Inför den sista gruppspelsomgången toppar de sistnämnda tabellen en poäng före Portimonense och vi lutar åt att det förblir så även efter denna tillställning. Gil Vicente bör gynnas av att värdföreningen behöver öppna upp sig i jakten på tre poäng, något som i sin tur öppnar upp möjligheter för omställningar för de tillresta. Fran Navarro är en spelare som bör trivas med detta och han kan på eget manér skjuta pågarna från Portimao i sank. X2 spelas till magiskt spelvärde.

5. Havant & Waterlooville - Dartford 1

National League South finns inte ofta med på poolspelen men denna onsdag är det dags att ge ligan strålkastarljus. Havant & Waterlooville flåsar serieledande Ebbsfleet i nacken och även om värdföreningen har ett par matcher fler spelade än de sistnämnda ger vi de god chans att vara med i den absoluta toppstriden hela vägen in i mål. Samma visa råder för gästande Dartford, men The Darts kommer samtidigt från bara en seger på de sex senaste tävlingsmatcherna. Att bryta den trenden på West Leigh Park blir inte det lättaste där James Roberts är en potentiell matchvinnare för de hemmahörande. 1X bör räcka för grön bock.

6. Cangzhou - Henan Songshan Longmen 1

Över till torsdagen och bataljerna från Chinese Super League. Cangzhou Mighty Lions är inne i en urstark trend med bara en förlust på de sex senaste ligamatcherna, mycket tack vare en glödhet José Kanté som gör mål på allt just nu. Anfallaren sänkte ligaledarna Wuhan i den senaste omgången och är onekligen en potentiell matchvinnare även när Henan Songshan Longmen kommer på visit. Gästerna sätter i sin tur stort hopp till Fernando Karanga, men brassen finns inte med här på grund av avstängning. Utan honom blir offensiven blek och när saftigt spelvärde tornar upp sig till vänster är det bara att bocka och buga. 1X spelas!

7. Meizhou Hakka - Shanghai Port X

Shanghai Port var bara sex poäng från ligatiteln i fjol. Kunnandet finns för att vara med i racet även den här säsongen men formen är samtidigt inget vidare. Blott en seger på de fem senaste vittnar om detta och det har framför allt gått troll i målskyttet för de tillresta som är en favorit i fara borta mot Meizhou Hakka. Milan Ristic grabbar rosar heller inte marknaden men är det någonstans de ska ta poäng av på förhand övermäktigt motstånd är det hemma på Huitang Stadium. Sticker tvåan upp mot 55 procent är detta ett fall för helgarderingsnämnden.

8. Zhejiang - Chengdu Rongcheng X

Toppmöte från Hangzhou där Zhejiang Professional ska mäta svärd med Chengdu Rongcheng. Bägge lagen visar gott gry för dagen och för de sistnämnda blir denna fight av yppersta vikt för att inte tappa mark på Zhejiang som befinner sig på tredjeplatsen som leder till Champions League-kval. Romulo är en spetsspelare hos gästerna som kommer att gå en spännande match i matchen med Mushekwi som öser in mål för värdarna. Omöjligt är det inte att någon av dessa herrar agerar matchvinnare. Ettan streckas för hårt för att spikas och istället rekommenderas hela spannet och skrälljobb.

Kupongens kassaskåp

Frankrike

Frankrike har ett bättre truppläge än Marocko och ska kunna diktera villkoren i denna semifinal. Les Bleus tar sig till sin andra raka final. Spikad etta.

Varningens finger!

Gil Vicente

Gil Vicente bör gynnas av den förmodade matchbilden i Portimao där Portimonense måste jaga tre poäng. Med detta i åtanke är den värdemässigt smarriga högersidan rent socker.

144 rader
1. Frankrike - Marocko 1
2. Tottenham - Everton 1
3. Covilha - Nacional 12
4. Portimonense - Gil Vicente x2
5. Havant & Waterl. - Dartford 1x
6. Cangzhou - Henan Songshan 1x
7. Meizhou - Shanghai Port 1x2
8. Zhejiang - Chengdu 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto