Topptipset Tips Onsdag 14/9

Publicerad på 13 Sep 2022 - 15:39

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Sep 2022 - 15:39

En onsdag med stort fokus på Champions League. Sex matcher från tävlingen samt dubbla The Championship-strider är vad som gäller. Topptipset är därtill kryddat med 250 000 kronor i extrapengar. Vi öppnar med Haaland och hans nya gäng mot sitt förra sällskap på Etihad. Analyserat och klart - varsågoda!

Spelstopp: 20:44



1. Manchester City - Dortmund 1

Guardiola och hans lag fick lite ofrivillig matchvila i helgen med anledning av drottningens bortgång. Ett uppehåll som säkerligen gjorde gott efter den långa resan till Spanien och möte med Sevilla dagarna dessförinnan. Haaland, Gündogan och Sergio Gómez ska denna kväll gå i klinch med sin forna klubb. Ett Dortmund som var utan chans mot RB Leipzig i ligaspelet häromsistens och som fortsätter skrika efter en målskytt. De gulsvarta kommer större delen av matchen få tillbringa på egen planhalva och över 90 minuter kommer det inte hålla. Ettan spikas utan betänketid.

2. Chelsea - Salzburg X

Salzburg gjorde ett gediget dagsverk hemma mot Milan förra veckan. Okafor skickade in 1-0 för österrikarna och Red Bull-klubben kunde lösa en pinne (1-1) mot de regerande italienska mästarna. Matchbilden på RB Arena var ett Milano-lag med mycket boll men läskeblask-gänget skapade en hel hög med chanser via omställningar och denna spelbild lär vi också få se under onsdagen. Chelsea har från och med nu Graham Potter som styrman vid sidan. Tuchel fick foten förra veckan och med en purfärsk före detta Östersunds-coach på The Bridge kommer London-klubben knappast gjort några gigantiska förändringar i sitt lag eller sitt spelsätt. Ett kryss till strax över 20 procent lockar massor, därefter får vi krypa till korset och kladda ner ettan som första gardering.

3. Rangers - Napoli 2

Liverpool fick mest titta på då Napoli spelade beundransvärd fotboll hemma i Neapel förra veckan. Klopp och hans röda brittiska sällskap var faktiskt helt chanslösa mot ett himmelsblått gäng med hur mycket energi i kropp och ben som helst. 4-1-krossen kunde varit siffror än större. Nu ska Spalletti och hans napolitanare ta sig till Ibrox. Ett Rangers på mindre dekis väntar. Glasgow-klubben har dubbla förluster (liga och CL) med hemska 0-8 i målskillnad med sig in till denna kamp. Med en kall Colak på topp har Teddybjörnarnas offensiv stagnerat helt. Tvåa.

4. Juventus - Benfica X

I en fotbollsvärld som numera innehåller VAR är Juves bortdömda 3-2-balja på stopptid mot Salernitana helt omöjlig att förstå. Kalabaliken därefter var inte bara tydlig utan också till viss del befogad med tanke på det som inte fick hända. Den gamla damen är ur balans och Turin-klubbens frånvarolista är fortsatt lång. Benfica ska absolut kunna utnyttja läget som uppstått. Lissabons Örnar flyger fram och den rödklädda maskinen från Portugal har tolv raka segrar i alla tävlingar. Nyförvärvet Julian Draxler kunde dessutom spela 45 minuter efter sin långa skadefrånvaro. X2 är första tecken att krita ner men denna kamp mår ändå allra bäst av att heltäckas.

5. Real Madrid - RB Leipzig 2

Marco Rose har fått uppdraget att leda Leipzig framåt. Tedesco fick sparken från sin tjänst efter att Red Bull-klubben inte alls levererat under säsongsupptakten. Rose första uppdrag på bänken blev att face:a sitt gamla Dortmund. En duell som tränaren och hans Leipzig till slut vann med klara 3-0 och därmed en perfekt start på äventyret. Foppa, Nkunku och gänget tar sig under onsdagen till hjärtat av Spanien. Mäktiga Bernabéu och Real Madrid väntar. Marängerna har varit riktigt vassa så långt och hade inga bekymmer med att fälla Celtic i Glasgow i första Champions League-omgången. En dust som kom med ett mindre trevligt pris. Benzema fick kliva av med en skadekänning och den utomjordiska fransmannen är ospelbar här vilket givetvis hämmar Reals offensiv. En bra dag kan tyskarna störa och X2 är helt nödvändiga tecken i jakten på större stålar.

6. FC Köpenhamn - Sevilla X

FC Köpenhamn har kvalat sig in till Champions League men den danska storklubben har inte på något sätt imponerat under säsongsupptakten. Inför matchen mot Sevilla hemma på Parken visar värdarna tre förluster på de fyra senaste kamperna i alla tävlingar. Däribland 0-3 mot Dortmund. Sevilla har startat sitt fotbollsår än värre. Spanjorerna vann sin första ligamatch i förra omgången och hemma mot Manchester City var Lopeteguis mannar överkörda (0-4). Youssef En-Nesyri och Rafa Mir är spelare framåt som inte alls kommit till sin rätt. Krysset är klart närmast. Därefter ska ändå ett, i grunden, mer spetsigt bortalag få första garderingen.

7. Reading - Sunderland 1

Sunderland med nye Tony Mowbray på tränarbänken kunde inte greja någon poäng borta mot Boro. Nykomlingen inkasserade därmed sin tredje förlust på fyra försök utanför Stadium of Light den senaste tiden. Nu stöter Seb Larssons gamla gäng på nytt tufft motstånd. Readings hemska fjolår är glömt. The Royals gör en jättebra upptakt och med fyra raka triumfer i ligan inför sin hemmapublik vädras givetvis åter framgång. Trolig etta på Madejski Stadium där 1X låser in matchen fint.

8. Millwall - QPR 1

Londonderbyt från The Den avslutar kvällens Topptips. QPR har varit otroligt ojämna under hela sensommaren och hösten. Gästerna har varvat högkvalitativa insatser som i segermatchen (3-2) borta mot Watford med magplask (0-1 Blackpool hemma). Millwall vann motsvarande möte i fjol med 2-0 och Lejonen bröt i senaste omgången en fyra matcher lång segerlös svit efter 2-0-skalpen mot Cardiff. En match där ynglingen och tillika lånet Charlie Cresswell var ruskigt bra. 1X är även i London helt rätt väg att gå.

Kupongens kassaskåp

Manchester City

The Cityzens har funnit en helt ny nivå sedan Haaland klivit in framåt. Nu kan alla briljanta spelfördelare som Guardiola har till förfogande slå passningar i större utsträckning istället för att ta egna avslut. Dortmund är sämre i år än på länge och ser framförallt tunna ut framåt. Blytung etta!

Varningens finger!

RB Leipzig

Real Madrid utan Benzema är ett sällskap som ett bra Leipzig absolut ska kunna utmana. Högersidan på Bernabéu är viktiga tecken i jakten på större stålar.



144 rader
1. Man City - Dortmund 1
2. Chelsea - Salzburg 1x
3. Rangers - Napoli 2
4. Juventus - Benfica 1x2
5. Real Madrid - Leipzig 1x2
6. Köpenhamn - Sevilla x2
7. Reading - Sunderland 1x
8. Millwall - QPR 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto