Topptipset Tips Onsdag 17/8

Publicerad på 17 Aug 2022 - 09:13

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Aug 2022 - 09:13

Champions League-kvalet samt Championship står återigen i blickfånget. Dessutom ska Djurgården upp i Conference League-ringen där cypriotiska APOEL står för motståndet. Majoriteten av favoriterna lutar åt att överstreckas vilket borgar för fin utdelning vid åtta gröna bockar. Let’s go!

Spelstopp: 18:441. Djurgården - APOEL X
Det är nu favorit på att Djurgården når gruppspelet i Conference League. Cypriotiska APOEL besitter inte riktigt samma kapacitet. Dock ska det sägas att öborna har gott om erfarenheter från Europaspel och faktum är att APOEL inte släppt in ett enda mål under kvalspelet. Djurgården har radat upp vinster den senaste månaden och mår som klubb väldigt bra för dagen. Dock fick Blåränderna slita hårt i helgens möte med Kalmar där DIF hade knappt 40 procent av bollinnehavet på Tele. Kim & Tolles män ska ses som favoriter på konstgräset men över 60 prollar på ettan är i överkant. Garderingar välkomnas från start.

2. Dynamo Kiev - Benfica 2
På grund av Rysslands invasion i Ukraina tvingas återigen Dynamo Kiev lira i polska Lodz. Ingen hemmaplansfördel alltså. De ukrainska hjältarna har verkligen kraftsamlat och besegrat både Fenerbahce och Sturm Graz efter förlängning i Champions League-kvalet. Nu skruvas nivån på motståndet upp men helt uträknade ska knappast Dynamo vara. Benfica ser förvisso ut att klara sig alldeles utmärkt utan flåbusen Darwin Nunez. Portugiserna har inlett säsongen med idel vinster, till stor del tack vare Goncalo Ramos som öst in poäng. Benfica ska gälla som favoriter men då strecken är högervridna rekommenderas även garderingar i Polen.

3. Maccabi Haifa - Röda Stjärnan X
Daniel Sundgren och hans nya Maccabi Haifa har imponerat stort i kvalet. Israelerna är obesegrade på hemmaplan och segern över Olympiakos var tveklöst en stor skräll. Hemma mot Röda Stjärnan ska Maccabi kunna stå upp bra. Visserligen har serberna, som fortsatt leds av legendaren Dejan Stankovic, öppnat säsongen urstarkt. Dock är det ingen hemlighet att gästerna från Balkan är betydligt tuffare att tas med på den mytomspunna arenan i Belgrad. På israelisk mark kommer Röda Stjärnan troligen att vara nöjda med ett kryss. 1X.

4. Qarabag - Viktoria Plzen 1
Azerbajdzjans stolthet har verkligen imponerat under hela kvalet, inte minst brassen Kady. Qarabag har slagit ut de schweiziska, polska och ungerska mästarna. Hemmamötet mot Lech Poznan slutade hela 5-1 där Kady föga förvånande gjorde två av målen. De besökande tjeckerna slår helt klart från underläge i Baku. Plzen har haft en mer tacksam lottning, dock hade gästerna problem i bortamötet mot finska HJK. Om inte ettan överstiger 45 procent är Qarabag en utmärkt spik.

5. Reading - Blackburn 1
I Championship har Jon Dahl Tomasson och hans Blackburn Rovers haft overkligt bra utdelning. Trots att spelet inte övertygat nämnvärt toppar Tomassons kumpaner serien med full pott efter tre omgångar. Noterbart är att Rovers haft lägre expected goals än samtliga tre motståndare. Att det här poängsnittet ska hålla i sig finns inte på världskartan. Reading gick på en rejäl mina mot Rotherham i helgen men dessförinnan har The Royals sett helt ok ut där de vunnit xG klart i båda de inledande matcherna. Nu när det svenska folket streckar upp Blackburn som klara favoriter är det läge att vända på klacken. 1X.

6. Stoke - Middlesbrough X
Bortsett från premiären borta mot Millwall har Stoke sett helt okej ut. I 1-3-förlusten senast mot Huddersfield hade inte alls The Potters varit oförtjänta av poäng. Lewis Baker straffmiss vid ställningen 0-0 hade såklart kunnat förändra hela matchen. Middlesbrough kommer att bli en tuff opponent. Boro har en stark trupp och förväntas likt i fjol bli ett lag för det övre skiktet. Gästerna må stå på noll vinster men prestationerna har varit lovande, dessutom har Boro mött tufft motstånd. Som både odds och procent gör gällande är detta vidöppet. En helgardering är att föredra från start.

7. Sheffield United - Sunderland 1
Sunderland är tillbaka i Championship med besked. The Black Cats har stått för gedigna insatser inledningsvis och klubben har definitivt alla medel för att kunna etablera sig i den här serien. Sunderland är så här långt obesegrade, dock gav helgens batalj mot QPR (2-2) en ruskigt sur eftersmak där QPR-keepern Seny Dieng kvitterade på stopptid. Sheffield United borta är gästernas hittills klart tuffaste match på pappret. The Blades har en av seriens bästa trupper och förväntas precis som förra säsongen aspirera om platserna till Premier League. Känslan är att Sunderlands första nederlag kommer att inkasseras på Bramall Lane. Trolig etta.

8. West Bromwich - Cardiff 1
Att det förmodade topplaget West Brom fortfarande är segerlösa är smått otroligt med tanke på hur pass bra prestationerna varit. Hemmamötet mot Watford (1-1) var i mångt och mycket en ren slakt från WBA:s sida. Steve Bruces mannar hade högre expected goals i matchen mot Watford än vad Cardiff haft i alla sina tre kamper sammanlagt. Spelare för spelare är inte alls gästerna från Wales på samma nivå. Kommer WBA upp i en bra prestation så ska det väldigt mycket till för att walesarna ska räcka till. Stabil etta på The Hawthorns.

Kupongens kassaskåp
West Bromwich
West Brom har ett av seriens starkaste material och prestationerna har varit lovande inledningsvis. Nu luktar det retroaktiv utdelning då ett tämligen mediokert Cardiff gästar. Stabil etta.

Varningens finger!
Reading
Blackburn må toppa serien men vid normal utdelning hade lika gärna Rovers varit poänglösa. Då det svenska folket drar alldeles för stora växlar av den unga tabellen är det läge att backa underdogen på Madejski. 1X.144 rader
1. Djurgården - APOEL 1x2
2. Dynamo Kiev - Benfica 12
3. Mac.Haifa - Röda Stjärnan 1x
4. Qarabag - Viktoria Plzen 1
5. Reading - Blackburn 1x
6. Stoke - Middlesbrough 1x2
7. Sheffield U - Sunderland 1x
8. West Bromwich - Cardiff 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto