Topptipset Tips Onsdag 22/2

Publicerad på 21 Feb 2023 - 14:41

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Feb 2023 - 14:41

Nytt Topptips med två heta Champions League-matcher i blickfånget. Inter ställs ut som klara favoriter i Milano då Porto kommer på besök medan Manchester City bär favoritskapet i Leipzig. I övrigt är EFL Trophy samt sydamerikansk boll som står på programmet. Här kommer analysen. Häng med!

Spelstopp: 20:59

1. Inter - Porto 1
Formstarka Inter tog sig vidare från dödens grupp i somras. Trots att Milano-klubben slutade tvåan i gruppen bakom Bayern München har ändå Nerazzurri fått en relativt tacksam lottning i åttondelen. Porto stod för ett par svajiga insatser i gruppspelet där portugiserna bland annat föll mot Club Brugge med hela 0-4 hemma på Dragão. Inför bortamötet i Milano har coach Sérgio Conceição en rad nyckelspelare som står som tveksamma till spel. Målskytten Evanilson, kreatören Otávio, yttern Galeno och navet Mateus Uribe går alla en kamp mot klockan. Med dessa underlag bör ettan ligga nära till hands på Giuseppe Meazza där Inter vunnit elva av deras tolv senaste matcher. Spikad etta.

2. RB Leipzig - Manchester City 1
Manchester City är i vanlig ordning oddsmässiga favoriter till att vinna Champions League. Detta trots att det varit en hel del upp och ner kring Pep Guardiolas bygge. När inte monstret Erling Braut Haaland levererat har City haft svårt att vinna matcher, som i helgen då poäng tappades i Nottingham. Leipzig är en lurig opponent som definitivt har höjden för att störa de stora elefanterna. Med Werner, Silva, Szoboszlai, Forsberg och Nkunku i fronten finns det tveklöst offensiva kvalitéer. I gruppspelet besegrade Leipzig bland annat Real Madrid i hemmaborgen. Till rådande procent är det läge att försöka fälla storfavoriten. Måla brett.

3. Accrington Stanley - Bolton 2
I EFL Trophy strålar två League One-klubbar samman på The Crown Ground. Detta är en turnering där det brukar roteras friskt, således är det läge att försöka avvakta laguppställningar och eventuella oddsförändringar. Bolton Wanderers återfinns i toppskiktet av tredjedivisionen, till stor del tack vare Dion Charles som öst in mål under 2023. Att anfallaren startar här är dock långt ifrån någon självklarhet. Accrington Stanley återfinns i den andra änden av tabellen men hemmasegern senast mot Shrewsbury var ett styrkebesked. Tvåan agerar utgång, den lågt streckade ettan följer därefter om inga större förändringar sker närmare avspark.

4. CD El Nacional - Independiente Medellín X
I kvalet till Copa Libertadores ser CD El Nacional ut att bli lite väl högt streckat. Alla ecuadorianska gäng är starka hemma på hög höjd, men det är även gästerna från Medellín. Den colombianska ligan håller något högre standard i grunden och trots att Independiente inlett säsongen blekt ska ändå El Rojo Paisa gälla som favoriter i det här dubbelmötet. Den ecuadorianska ligan har ännu inte sparkat igång och faktum är att Nacional endast lirat två tävlingsmatcher sedan november. X2 känns såldes som en vettig lösning.

5. Boston River - Huracán 2
För första gången någonsin är Boston River med i kvalet till Libertadores. Värdlaget från Uruguay slog rättvist ut Zamora från Venezuela i den förra kvalomgången, men här skruvas nivån på motståndet upp. Huracán från Buenos Aires har betydligt mer rutin från den här scenen. Argentinarna har inlett ligaspelet strålande där de står på tio inspelade poäng efter fyra omgångar, till stor del tack vare yttern Gabriel Gudiño som redan tryckt in tre påsar i ligaspelet. Trots bortamark är Huracán rättmätiga favoriter. Strecka från höger.

6. Carabobo - Atlético Mineiro 2
Kupongens vassaste spik hittas i Venezuela. Värdlaget Carabobo har aldrig tidigare tagit sig vidare från en kvalomgång i Libertadores och ingenting talar för att El Granate ska slå ut brasilianskt motstånd. Atlético Mineiro är ett stjärnspäckat lag som blev brasilianska mästare så sent som 2021. Den omstridde anfallaren Hulk har varit helt brutal under den här försäsongen och mot ett mediokert gäng från Venezuela ska 36-åringen kunna trycka in ett gäng bollar. Den troliga tvåan kan gott singlas trots förmodad hög procent.

7. Banfield - River Plate 2
I den argentinske Supercupen, Trofeo de Campeones de la Superliga, är det semifinal på neutral matta i Córdoba. Vinnaren mellan dessa två manskap ställs mot Boca Juniors i finalen. Banfield gjorde ingen vidare ligasäsong i fjol och inledningen på denna har varit högst tveksam, men faktum är El Taladro vann det senaste mötet borta mot River Plate i höstas. Martín Demichelis River, med Salomón Rondón i spjutspetsen, har öppnat denna säsong bättre men i en obskyr cupmatch på neutralt gräs känns ändå detta svårsiat. Tvåan inleder men garderingar välkomnas från start.

8. Cruz Azul - FC Atlas 1
Varken Cruz Azul eller FC Atlas har fått någon vidare start i den mexikanska ligan. Cruz Azul fick endast med sig en pinne från de fem inledande omgångarna men i helgen lyckades värdlaget montera ner ett svagt Puebla på bortabana med 3-1. FC Atlas är en på pappret tuffare uppgift. Gästerna från Guadalajara vann både Apertura 2021 och Clausura 2022. Atlas har dalat sedan dess men höjden finns absolut för att störa ett mediokert Azul i huvudstaden. Ovisst. Här är det läge att plocka fram garderingar.

Kupongens kassaskåp

Atlético MG
Ett mediokert gäng från Venezuela ska inte vara något hinder för ett av Brasiliens starkaste kort. Hulk löser biffen!

Varningens finger!

Leipzig
Leipzig har absolut höjden för att störa de stora elefanterna, det visade tyskarna om inte annat i höstas då Real Madrid besegrades i hemmaborgen. Bra läge att försöka fälla ett överstreckat Man City!

144 rader
1. Inter - Porto 1
2. RB Leipzig - Man City 1x2
3. Accrington - Bolton 12
4. El Nacional - Inde.Medellín x2
5. Boston River - Huracán x2
6. Carabobo - Atlético MG 2
7. Banfield - River Plate 1x2
8. Cruz Azul - FC Atlas 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto