Topptipset Tips Onsdag 22/6

Publicerad på 21 Jun 2022 - 17:43

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jun 2022 - 17:43

Onsdagens Topptips är en slalomåkning genom vårt avlånga land. Söderettan bjuder på ett Skånederby från Stångby medan en av kupongens trevligaste spikar hittas i Division 2 Västra Götaland. Med tungan rätt i mun har vi stakat ut en spännande väg mot bara gröna bockar. Ni hänger väl med?

TV: Melker har fina drag på Europatipset!
Spelstopp: 18:591. Örebro Syrianska - Stockholm Internazionale 2

Kupongen inleds i Närke där Örebro Syrianska ska brottas med Stockholm Internazionale. De förstnämnda visar strålande form med tre segrar på de fyra senaste, något som får tipparna att gå extremt hårt åt ettan. Förlusten under denna period kom i 2-3-matchen mot ärkejumbon Team TG, ett nederlag som skvallrar om att Örebro Syrianska har långt mellan högsta- och lägstanivå. Stockholm Internazionale visar i sin tur ingen vidare form men har trots det tagit poäng av lag som Vasalund och Karlstad under de tre senaste omgångarna. Kommer de upp i ansenlig nivå denna afton finns god poängchans igen. När strecken sitter som de gör är X2 ett vettigt val.

2. Torns IF - IFK Malmö X

Skånederby från Stångby där IFK Malmö är i desperat poängbehov. Di Gule bottnar tabellen med endast fyra inspelade poäng och har inte alls klarat av Firat Sahans passningsorienterade filosofi. Till denna uppgift är dessutom viktiga duon Balint/Asaad borta från spel, men trots det ska gästerna kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen vittnar om. Torn har förbättrats sedan Kalle Ringhov tog över skutan, men värdarna är samtidigt inget lag som bara går ut och plockar trepoängare på beställning. Till överdrivet vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb.

3. Vänersborg - Tvååker 2

Mittenmöte från Ettan Södra där Tvååker ska ses med bäst chans att haka på toppstriden. Tobbe Hyséns mannar faller sällan ur ramen och med sju poäng på de fyra senaste går det heller inte att klaga på formen. Gör Tvååker vad de ska i Trestad ligger tre poäng i luften, men vi vill ändå slå ett slag för Vänersborg. Värdföreningen har vunnit två av de tre senaste och trivs som allra bäst i matchbilder där de får ligga lågt och spela på omställningar. En sådan väntas här vilket gör ettan till ett vettigt komplement åt utgångstvåan.

4. Lidköping - Stenungsund 1

Lidköpings FK finns med i toppen av Division 2 Norra Götaland, mycket tack vare värdarnas fina defensiv. Blott elva insläppta mål på 13 matcher är bäst i klassen och kan de hemmahörande fortsätta på inslagen väg hägrar toppstrid även under hösten. 5-2-0 i egen borg är dessutom en resultatrad som inger respekt. Stenungsund är i sin tur ett gäng som blandar höga berg med djupa dalar. 7-0-6 på de inledande 13 matcherna är ett rungande kvitto på detta och här får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Stannar ettan under 60 procent är det en ytterst lämplig spik.

5. Karlberg - Sleipner 1

Över till Division 2 Södra Svealand där det är vansinnigt jämnt i toppen av tabellen. Mellan ettan Assyriska och åttan Sleipner skiljer bara åtta poäng. De sistnämnda knep en meriterande poäng av just serieledarna i den senaste omgången, men det är å andra sidan den enda pinnen på de tre senaste. Med dyster form i ryggsäcken blir det inte lätt att brottas med seriens bästa hemmalag. Karlberg har tagit 19 av sina totalt 20 poäng hemma på Stadshagens IP och här kommer Sleipner onekligen att få slita för besväret. Löser gästerna en poäng ska de vara nöjda. 1X är ett lås.

6. Landvetter - Sävedalen 2

Ingressen skvallrade om en spik i Division 2 Västra Götaland och nu har vi anlänt till densamma. Landvetter har stundtals imponerat men den läckande defensiven gör att strid på den nedre halvan hägrar under hösten. Till denna fight har de dessutom en avbräckslista som heter duga och det lär vara skralt med avbytare på värdarnas bänk. Sävedalen har ett avsevärt mycket bättre truppläge och gästerna besitter också ett kunnande som är strået vassare än onsdagens kombattanters dito. Två raka triumfer har givit vind i seglen hos gästerna som tar tredje raka denna afton. Tvåan är en solid spik.

7. Järfälla - Stocksund X

Stocksund toppar Division 2 Norra Svealand och ser ut att göra upp med Österåker om seriesegern. Seriens bästa defensiv kombineras med en offensiv som heter duga, men här blir tipparna med det sagt förblindade av tabellen. På resande fot har Stocksund haft svårigheter och Järfälla är ingen opponent som bara städas av utan vidare. 3-1-1 är ett mäktigt facit på egen mark och kommer värdarna upp i närheten av sin högstanivå ska de kunna bjuda upp till dans denna afton. Den högervridna streckningen synas omgående med samtliga tecken.

8. Sandvik - Sund IF 1

Kupongen går i mål i Sveriges norra delar där Sandvik drabbar samman med Sund i Division 2 Norrland. De förstnämndas formrad är blodröd med fyra raka nederlag där defensiven sett allt annat än pålitlig ut. 15 mål i brakan är siffror att skämmas över. Sund IF knep en viktig trepoängare mot Älgarna Härnösand men ska inte bedömas efter den segern. Bottenstrid hägrar för båda aktörerna som kommer se detta som en fight av yppersta vikt. Gubben (etta-tvåa) är en sund lösning mellan två herrskap som väntas gå för tre poäng.

Kupongens kassaskåp

Sävedalen

Landvetter saknar en hel drös med spelare inför onsdagen och Sävedalen blir därför allt annat än enkla att tas med. Tvåan är onekligen en spik att luta sig mot.

Varningens finger!

Stockholm Internazionale

Stockholm Internazionale visar ingen vidare form, men det spelar föga roll när gästerna undervärderas å det grövsta mot ett ojämnt Örebro Syrianska. Tvåan är kupongens kanske viktigaste tecken.144 rader
1. Örebro Syr. - Sthlm Inter. x2
2. Torns IF - IFK Malmö 1x2
3. Vänersborg - Tvååker 12
4. Lidköping - Stenungsund 1
5. Karlberg - Sleipner 1x
6. Landvetter - Sävedalen 2
7. Järfälla - Stocksund 1x2
8. Sandvik - Sund IF 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto