Topptipset Tips Onsdag 23/11

Publicerad på 22 Nov 2022 - 14:16

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Nov 2022 - 14:16

Onsdagens Topptips innehåller två spännande fighter från damernas Champions League och EFL Trophy. Det som däremot sticker ut allra mest är givetvis de fyra matcherna från VM. Vi spår att Belgien får problem medan Portugal gör jobbet mot Ghana. Häng med i analysen!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 
Spelstopp: 19:59

1. Belgien - Kanada 2

Belgien pratas ofta upp som en utmanare till guldet i stora mästerskap men frågan är om inte tåget gått? Backlinjen är inte mycket att hurra över och i de främre leden finns uppenbar risk att De Bruyne får dra ett för stort lass på sina axlar. Lukaku dras med skadebekymmer och det var ett tag sedan Eden Hazard presterade på toppen av sin förmåga. Kanada har i sin tur något spännande på gång och när det vankas kontringar kommer spelare som Davies, Esutáquio och David att trivas mot Belgiens långsamma defensiv. När ettan snuddar vid hutlösa 80 procent är X2 tecken som absolut inte får missas.

2. Chelsea - Real Madrid 1

Chelsea stod för en ruskigt imponerande insats när de i premiären klädde av PSG i den franska huvudstaden. Siffrorna stannade förvisso bara vid 1-0, men det blåklädda Londonlaget var förtjänta av större siffror än så. Bright, Harder och Kerr utgör en centrallinje av absolut högsta nivå och det kommer att krävas något alldeles extra av Real Madrid för att lämna The Big Smoke med poäng. Spanjorskorna har spets i bland andra González och Olofsson, men duon med kamrater får med det sagt finna sig i att slå ur underläge. 1X är att betrakta som heltäckt.

3. Roma - Wolfsburg 2

Roma och Wolfsburg har kopplat ett järngrepp om Grupp B efter vars två raka segrar. Italienskorna vände på imponerande vis 0-2 till 4-3 mot St. Pölten där bland andra Giacinti och Giugliano utmärkte sig. Duon besitter stort kunnande som även kan ställa till med problem för Wolfsburg, men det räcker inte för att kraftigt ifrågasätta tyskornas favoritskap. Huth, Popp och Pajor är bara några av “Vargarnas” klasspelare som kan avgöra detta på egen hand. Strecka från höger för att rätta grönt i den eviga staden.

4. Port Vale - Barnsley 1

League One-batalj från EFL Trophy där både Port Vale och Barnsley kommer från triumfer i den gångna helgens ligaspel. De förstnämnda betvingade Charlton med 1-0 hemma i Stoke-on-Trent där de lyckades begränsa Londonlaget till bara ett skott på mål. En liknande insats kommer att krävas här men Barnsleys formtopp går inte av för hackor. 3-1 mot Milton Keynes Dons var ett styrkebesked och med fyra raka viktorior alla kategorier ska gästerna kunna bjuda upp till dans även här. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

5. Colchester - Bristol Rovers X

Den sista fighten från EFL Trophy är den mellan League Two-laget Colchester och Bristol Rovers. Joey Barton basar över de sistnämnda och den gångna helgen tog gästerna en fin skalp när Peterborough besegrades på egen mark. Prestation var gedigen men det skulle samtidigt inte förvåna om Barton och company har en motreaktion i sig mot en på förhand enklare opponent. Colchester bröt en negativ trend när Doncaster kördes över med 3-0 och framför den egna publiken ska de hemmahörande inte skojas bort hur som helst. Alla tecken behövs.

6. Schweiz - Kamerun 1

Schweiz och Kamerun får tillsammans med Serbien finna sig i att spela andrafiol bakom Brasilien i Grupp G. Denna fight blir således av yppersta vikt och vi anser att Schweiz förtjänar favoritskapet. Spelmässigt besitter Murat Yakins manskap en hög högstanivå där spelare som Xhaka, Okafor och Vargas sticker ut från mängden. Har trion en bra dag får Kamerun problem att freda det egna målet. “De otämjbara lejonen” har ett par offensiva hot i bland andra Aboubakar och Choupo-Moting, men i övrigt är de inte på alplandets nivå. Ettan ser ut att hålla sig inom vettiga gränser och är således en fin spik.

7. Uruguay - Sydkorea 1

Detta blir troligen sista chansen i ett VM för Uruguays hyllade anfallspar Cavani/Suárez. Till skillnad från tidigare upplagor är duon nu uppbackade av högkaratiga lirare. Núnez, Giménez, Bentancur och Valverde är några av pjäserna som ska se till att Diego Alonsos gäng trycker ner Sydkorea i skorna. Kim och Son är en duo som måste prestera på topp för att Paulo Bentos gäng ska kunna hävda sig i Qatar men detta tror vi blir en svårlöst uppgift. Ettan först, krysset sedan.

8. Portugal - Ghana 1

Portugal har kanske den starkaste och spetsigaste truppen av samtliga europeiska länder. Huruvida Fernando Santos får ihop det spelmässiga återstår att se men det ska också påpekas att portugiserna inte nödvändigtvis behöver spela bra för att vinna fotbollsmatcher. Det individuella kunnandet är skyhögt och för Ghana gäller det att försöka minimera misstagen på egen planhalva för att ens kunna nå ett oavgjort resultat. “Black Stars” har en gedigen trupp med afrikanska mått mätt men här får de finna sig i att slå ur massivt underläge. Ettan kan gott och väl lämnas allena.

Kupongens kassaskåp

Portugal

Portugal besitter ett skyhögt kunnande som Ghana får svårt att matcha. Förr eller senare blir portugisernas individuella kunnande den avgörande faktorn.

Varningens finger!

Kanada

Belgien dras med frågetecken och deras högt stående backlinje kan mycket väl bli blottad av ett skickligt Kanada. X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. Belgien - Kanada 1x2
2. Chelsea - Real Madrid 1x
3. Roma - Wolfsburg x2
4. Port Vale - Barnsley 12
5. Colchester - Bristol R 1x2
6. Schweiz - Kamerun 1
7. Uruguay - Sydkorea 1x
8. Portugal - Ghana 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto