Topptipset Tips Onsdag 26/10

Publicerad på 25 Okt 2022 - 17:28

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Okt 2022 - 17:28

Champions League fortsätter under onsdagen där mängder av spännande bataljer ska synas i sömmarna. Barcelona - Bayern München är en juvel som sticker ut där katalanerna är piskade att vinna. Kupongen går sedan i mål med League One och en semifinal från Copa Argentina. Häng med!

Spelstopp: 20:59

1. Barcelona - Bayern München 1

Ett rungande toppmöte serveras från Camp Nou där Barcelona ska drabba samman med Bayern München. Efter 3-3 mot Inter ser katalanernas möjlighet till avancemang pytteliten ut, seger här krävs samtidigt som Inter måste tappa poäng mot Viktoria Plzen. Att döma av det vändande mötet i Tyskland – där Barca var det bättre laget – är tre poäng inte omöjligt, men tyskarnas vassa omställningar ska inte underskattas. Coman, Gnabry och Musiala har alla bra tryck under galoscherna och vi har svårt att se hur detta inte ska bli en målfest. “Gubben” (etta-tvåa) är därför ett utmärkt val i Katalonien.

2. Ajax - Liverpool 1

Från den ena förmodade målfesten till den andra. Grupp A har varit en sällan skådad målkavalkad och mer av den varan är att vänta när Ajax ska mäta svärd med Liverpool på Johan Cruijff Arena. Nederländarna är piskade att vinna för att hålla drömmen om avancemang vid liv och med tanke på hur Liverpool agerar just nu går de inte säkra i Amsterdam. Klopps skadeläge är dystert och några 50 procent av strecken anser vi inte engelsmännen vara värda. Den lågt streckade ettan är ett givet tecken att få med.

3. Tottenham - Sporting X

Tottenham gick på ytterligare en mina när de torskade med 1-2 mot Newcastle. Det blåser snålt runt Conte och dennes tränargärning som knappast gynnar offensiva spelare som Kane och Son. Lyckas Spurs inte förbättra sin offensiv lever de farligt mot ett skickligt Sporting. Goncalves och Esgaio är avstängda för gästerna som dock inte ska låta sig hindras av detta. Paulinho, Edwards och Santos är spelare som på egen hand kan såra engelsmännen i London. Sporting vann det vändande mötet med 2-0 och kan upprepa bedriften här. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

4. Napoli - Rangers 1

Napoli har fullständigt slaktat Grupp A och är redan klara för avancemang. Seger mot Rangers innebär dessutom att italienarna åker med ett perfekt utgångsläge till Anfield inför gruppens sista match. Anguissa och Rrahmani är frågetecken för värdarna som med det sagt ska kunna rulla bort Rangers utan större problem. Colak och company har inte räckt till i Champions League och står ännu utan poäng. Bara en halvdan insats från Napoli kan innebära bruten trend för de tillresta. Ettan är högst trolig men kompletteras med ett kryss i kraft av bättre spikalternativ på annat håll.

5. Atlético Madrid - Bayer Leverkusen X

Ångestladdad kamp från Wanda Metropolitano där både Atlético Madrid och Bayer Leverkusen behöver tre poäng för att kunna gå vidare till slutspel. De gamla mittfältarna Simeone och Alonso har dock haft svårt att få sina adepter att övertyga. Atlético hackar i det egna spelet medan Bayer Leverkusen är förtvivlat enkla att göra mål på. Spanjorerna ska normalt kunna utnyttja fördelen av hemmaplan men vi kan inte lita på ettan när spelet ser ut som det gör. Leverkusen vann det vändande mötet relativt enkelt och vi helgarderar i hopp om en favorit i repris. Alla tecken!

6. Eintracht Frankfurt - Marseille 1

Grupp D är fortfarande vidöppen inför de två avslutande omgångarna. Jumbon Eintracht Frankfurt har bara tre poäng upp till Sporting på förstaplatsen och hemma i flygplatsstaden ska de regerande Europa League-mästarna kunna göra vad som krävs för att besegra Marseille. Tuta är avstängd i de bakre leden men med offensiva pjäser som Lindström, Kamada och Kolo Muani får Marseille ändå svårt att hävda sig. Fransmännen hjälptes av utvisningar i mötet med Sporting men har sedan dess åkt på två raka 0-1-förluster i ligaspelet. Vi tror ytterligare ett nederlag ligger i luften i Frankfurt. Ettan spikas till fin procent.

7. Sheffield Wednesday - Bristol Rovers 1

Från Champions League till League One där klassiska Hillsborough står värd för mötet mellan Sheffield Wednesday och Bristol Rovers. Bägge aktörerna visar gott gry för dagen och hemma på den egna gräsmattan ger vi “Ugglorna” god möjlighet att fortsätta på inslagen väg. Gregory och Smith är två spelare med spetsegenskaper som inte riktigt motsvaras på andra sidan. Bristol Rovers har en av tredjeligans sämsta defensiver och håller inte tätt här heller. Spikad etta till godkänd procent.

8. Banfield - Talleres de Córdoba 2

Semifinal från Copa Argentina som spelas som ett enkelmöte på neutral mark. Banfield har gått tungt mot slutet där framför allt offensiven haft svårt att hitta rätt. Det är knappast ultimata förutsättningar att ha inför bataljen med ett betydligt mer formstarkt Talleres de Córdoba. “La T” har sju inspelade poäng på sina tre senaste ligamatcher och även om detta lär bli en jämn kamp lutar vi åt att de svartvita ska ses med bäst chans över 90 minuter. X2 ramar in kupongens sista strid mer än väl.

Kupongens kassaskåp

Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday är erkänt starka på Hillsborough där värdarna ska lägga grunden för toppstrid. Bristol Rovers kammar noll denna afton.

Varningens finger!

Sporting

Tottenham övertygar inte just nu och är en favorit i fara mot ett erkänt skickligt Sporting. Portugiserna knackade bort Spurs i det vändande mötet och kan göra om bedriften i London.

144 rader
1. Barcelona - B.München 12
2. Ajax - Liverpool 12
3. Tottenham - Sporting 1x2
4. Napoli - Rangers 1x
5. A.Madrid - Leverkusen 1x2
6. Frankfurt - Marseille 1
7. Sheffield W - Bristol R 1
8. Banfield - Tall.Córdoba x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto