Topptipset Tips Onsdag 30/11

Publicerad på 29 Nov 2022 - 16:05

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Nov 2022 - 16:05

Onsdagens Topptips sträcker sig över två dagar och kryddas givetvis lite extra av matcherna från VM. Upplösningen av Grupp F blir framför allt spännande när Kanada - Marocko och Kroatien - Belgien ska synas i sömmarna. Spansk och colombiansk fotboll ser till att kupongen blir komplett. Vamos!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 19:59

1. Polen - Argentina 2

Efter förlusten mot Saudiarabien var Argentina hårt pressade inför fighten med Mexiko. Då är det skönt att ha en viss Leo Messi i sitt lag. Superstjärnan klev fram med ett mål och en assist och såg till att “La Albiceleste” har avgörandet i egna händer inför matchen mot Polen. Lewandowski och company toppar gruppen med fyra poäng och noll insläppta mål, men med handen på hjärtat har de vitröda inte övertygat. Snarare tvärtom. De ålderstigna bakre leden bör kunna bli ordentligt synade av Argentinas rappa offensiva lirare. X2 är ett värdesäkrat lås.

2. Saudiarabien - Mexiko 1

Saudiarabien följde upp den heroiska triumfen mot Argentina med att hålla jämna steg med Polen. 0-2 i nacken speglade inte matchbilden och det är bara att konstatera att Hervé Renard format ett skickligt herrskap av “De gröna falkarna”. Mot ett Mexiko som saknar spets ska Saudiarabien återigen kunna bjuda upp till dans. Vega och Lozano är speedkulor som kan straffa de grönkläddas högt stående backlinje, men någon given tvåa ligger inte i luften på Lusail Stadium. Vi gör mer än gärna plats även för ettan i vad som kan tänkas bli en böljande matchbild. Om råd alla tecken.

3. Tenerife - Real Oviedo X

Två tabellgrannar från den nedre halvan strålar samman i Segunda División. Tenerife gick in med tre raka triumfer i alla tävlingar till derbyt mot Las Palmas, men väl där föll öborna med hela 1-3. Insatsen var inte mycket att skriva hem om och vi utesluter inte att det sänkta självförtroendet även påverkar prestationen mot Real Oviedo. Det forna storlaget har en stabil defensiv att luta sig mot där två hållna nollor på de tre senaste ligamatcherna är starka papper. Arsenal-lånet Marcelo Flores är en spelare som kan avgöra detta på egen hand för gästerna. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

4. Deportivo Pasto - Independiente Medellín 2

Det colombianska finrummet börjar nå sluttampen och faktum är att de två finallagen som gör upp om ligatiteln ska koras under onsdagsnatten. Independiente Medellín har en finalplats i egna händer tack vare tio inspelade poäng på fem slutspelsmatcher. Det innebär att gästerna kan lägga sig lågt och spela på omställningar mot ett Deportivo Pasto som är piskade till tre poäng. Pons är en möjlig matchvinnare för de tillresta men vi vill inte stänga dörren för värdarna. Deportivo Pasto har fått blodad tand efter två raka segrar och i vad som kan bli en böljande matchbild lutar vi oss mot “gubben” (etta-tvåa).

5. América de Cali - Águilas Doradas 2

15-faldiga mästarna América de Cali har stått för en svag säsong och har ingen chans på ligatiteln. Fyra förluster på fem försök i slutspelsgruppen är anledningen till varför och även om kunnandet hemma på Estadio Olímpico Pascual Guerrero normalt är stort tror vi inte på någon viktoria denna afton heller. Águilas Doradas stod för en stark grundserie under hösten och med bara en poäng upp till Independiente Medellín har gästerna vittring på en finalplats. Bortaspelet är normalt inte “De gyllene örnarnas” paradgren men med rådande förutsättningar i åtanke nöjer vi oss med X2. Avslag på ettan.

6. Santa Fe - Millonarios 2

“El Clásico Capitalino” stundar i Bogotá där bittra rivalerna Santa Fe och Millonarios ska mäta svärd. De sistnämnda går in med en psykologisk fördel till derbyt då de toppar Grupp A med sina tio poäng, något Santa Fe onekligen hoppas kunna ändra på. Värdföreningen behöver tre poäng för att gå om ärkerivalen samtidigt som Deportivo Pereira inte besegrar ett avsågat Atlético Junior. Omöjlig är uppgiften inte men vi lutar åt att Millonarios löser uppgiften. Prestationerna har varit millimeterprecisa under slutspelet och i en förmodat passande matchbild ordnar rutinerade Silva tre pinnar. Tvåan singlas, om än med viss darr på ribban.

7. Kanada - Marocko 2

Kanada och Marocko har charmat Grupp F men för de förstnämndas del är det redan färdigspelat i mästerskapet. 1-4 i baken mot Kroatien blev nådastöten för “Lönnlöven” som har det kämpigt i de bakre leden. Mittfältet klarar inte av att täcka ytor och mot ett kontringsstarkt Marocko tror vi återigen att Kanada blir synade. Nordafrikanerna övertygade mot Belgien där Ziyech och Aboukhlal visade sin spets i omställningarna. Duon har goda förutsättningar att lyckas med samma bedrifter mot en naiv opponent. Ett tokmotiverat Marocko löser minst en poäng. X2 är ett värdesäkrat lås.

8. Kroatien - Belgien 1

Häftig och direkt avgörande kamp från Ahmed bin Ali Stadium. Kroatiens slakt av Kanada innebär att de tar sig vidare vid en poäng mot Belgien, något vi tror att Zlatko Dalic mannar löser. Prestationen mot kanadensarna var otroligt imponerande där mittfältet var fullständigt överlägset Hutchinson och company på andra sidan. Nyckeln i denna fight ligger även den i mittens rike där Belgien har problem. Witsel och Tielemans är alldeles för långsamma och med Onana på botbänken är belgarna försvagade. De Bruyne och Lukaku kan åstadkomma mycket på egen hand, men det finns samtidigt frågetecken för duons form. Till vad som ser ut att bli jämna streck tar vi ställning för ettan. Kroatien vinner gruppen!

Kupongens kassaskåp

Kroatien

Benämningen kassaskåp kan diskuteras men för dagen känns Kroatien hetare än Belgien. Över 90 minuter knackar kroaterna ut belgarna ur VM. Fin etta.

Varningens finger!

Saudiarabien

Saudiarabien har visat att de kan bråka med de stora drakarna och “De gröna falkarna” ska inte räknas bort mot ett tamt Mexiko. Den lågt streckade ettan är av yppersta vikt.

144 rader
1. Polen - Argentina x2
2. Saudiarabien - Mexiko 1x2
3. Tenerife - Real Oviedo 1x2
4. Dep.Pasto - Inde.Medellín 12
5. América de Cali - Águilas x2
6. Santa Fe - Millonarios 2
7. Kanada - Marocko x2
8. Kroatien - Belgien 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto