Topptipset Tips Onsdag 5/1

Publicerad på 4 Jan 2023 - 12:12

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jan 2023 - 12:12

Torsdagen har inte speciellt mycket att bjuda på så endast två matcher från den dagen finns med på Topptipset. Majoriteten av kupongen avgörs istället under fredagen där vi främst fokuserar på spansk ligaboll. Först ut är dock ett stormöte från London mellan två lag i stort behov av poäng. Vi kör!

Spelstopp: 20:59

1. Chelsea - Manchester City 2
Chelsea har stora skadebekymmer i sin trupp och spelare som Aubameyang, Ziyech och Sterling känns helt iskalla. Potter har inte lyckats sätta sin prägel på laget och det kan blir svårt att nå en topp 4-placering för de blåklädda från huvudstaden. Nu väntar en minst sagt tuff uppgift när ett revanschsuget Manchester City står på andra sidan. Gästerna tappade chockartat, och oförtjänt, nog poäng mot Everton i sin senaste ligamatch och har långt upp till Arsenal i toppen av tabellen. Peps mannar har inte råd att släppa iväg de rödvita ännu mer och tar upp jakten med en stabil viktoria. Stark tvåa.

2. Santa Clara Braga 2
Braga imponerade stort när självaste Benfica krossades med 3-0 för några dagar sedan. VM-spelaren Ricardo Horta satte dit två baljor och när Ärkebiskoparna är på det humöret är de ett av seriens allra bästa lag. Braga har dessutom imponerat i bortaspelet under hösten, men brukar ha problem när det vankas flygresa till Azorerna. Sedan Santa Clara tog steget upp till Primeira Liga 2018 har de bara torskat en gång mot Braga på hemmagräset. Kan värdarna hålla Braga stången igen gör det underverk för utdelningen. Börja med tvåan, men fyll helst på hela vägen.

3. Elche - Celta Vigo 2
Elche är enda lag i La Liga som ännu inte har vunnit någon match och då är de givetvis jumbo i tabellen. 0-2 i återstarten mot Atlético Madrid var ett steg i rätt riktning, men disciplinen fanns inte där och Elche fick syna det röda kortet två gånger. Både Verdú och Quina visades ut och är avstängda här. Efter det blev det uttåg mot lilla Ceuta i Copa del Rey. Celta Vigo åkte ur samma turnering mot Espanyol efter förlängning, men känns betydligt stabilare än fredagens kombattanter och med Aspas och Paciencia på topp samt med Tapia på mittfältet ska Celta ta tag i taktpinnen i detta möte. Strecka från höger.

4. Ponferradina - Villarreal B X
Ponferradina har det tufft i den spanska andradivisionen och avslutade hösten med torsk borta mot Mirandés. Ett resultat som innebär att de ligger under nedflyttningsstrecket. På hemmaplan har det dock sett helt okej ut med poäng i tre av de fyra senaste omgångarna och när ett ojämnt Villarreal B kommer på besök ska det finnas god poängchans igen. Gästerna har bara vunnit en bortamatch sedan premiären i augusti och får nu klara sig utan avstängda García. Med 1X sitter vi lugnt i båten.

5. Sporting Gijón - Levante 1
I Asturien hittar vi en riktig värdespik. Levante har imponerat stort mot slutet och har faktiskt 15 raka tävlingsmatcher utan förlust inklusive veckans 3-2 mot La Liga-laget Getafe i Copa del Rey. Wesley avgjorde då och Postigo var stark matchen igenom. Topplaget från Valencia får nu stort förtroende av tipparna, men på bortaplan kommer de få det tufft. Sporting Gijón slog ut Rayo Vallecano ur cupen tidigare i veckan efter dubbla mål av formstarka Uros Milovanovic. Nu får de tillbaka hans namne Djurdjevic från botbänken och den duon ska kunna hitta luckor på Levantes täta försvar. Sporting har tagit poäng i åtta av tio hemmamatcher under hösten och ska gälla som knappa favoriter i detta möte. När tipparna inte håller med blir värdet på ettan strålande. Spika på!

6. Strasbourg - Angers 1
Från spansk ligaboll till fransk cupfotboll. Strasbourg har startat om ligaspelet med två raka uddamålsförluster. 1-2 borta mot PSG må vara hänt, men 2-3 hemma mot Troyes var inget vidare. Något behöver göras åt det läckande försvaret. Framåt finns det däremot väldigt mycket klass i lirare som Gameiro, Diallo och Ajorque. Hösten har inte alls varit vad värdarna hade hoppats på, men de har åtminstone tagit poäng i över hälften av sina hemmamatcher. Angers är det enda laget som ligger bakom Strasbourg i ligatabellen och de kommer från nio raka förluster i alla tävlingar. Viss rotation i elvorna gör denna match något mer svårtippad, men det är svårt att se Angers vinna efter 90 minuter. 1X räcker gott och väl.

7. Melbourne Victory - Brisbane Roar 2
Det svänger inte direkt om Brisbane Roar. 8-7 i målskillnad efter nio omgångar är ett bevis på att detta är ett lag som sätter försvarsspelet i första rummet. Endast en förlust finns noterad hittills och med rutinerade irländaren Jay O’Shea på mittfältet blir gästerna svåra att tas med denna fredag också. Melbourne Victory har två raka förluster och befinner sig längre ner i tabellen. Den minst sagt meriterade portugisen Nani finns i laget, men han har inte lyckats sätta sin prägel på ligan och står på noll mål så långt. Värdarna har bara vunnit ett av sina sju senaste möten med Brisbane och blir övervärderade här. Plocka med alla tecken och jobba in tvåan som ser ut att ge bra betalt.

8. Perth Glory - Western Sydney Wanderers 2
Perth Glory har inte levt upp till namnet under starten av ligaspelet då de ligger sist i tabellen med sju inspelade poäng på nio omgångar. Närmast kommer de från en 0-2-förlust mot Adelaide där Glory hade svårt att skapa målchanser. Truppen är anonym, men samtidigt ska vi ha med oss att de bara har spelat två hemmamatcher än och tagit poäng i båda. Western Sydney Wanderers är ett topplag och körde över McArthur i den senaste omgången. Marcelo, som är ny från Bordeaux, höll som vanligt ihop försvaret och 35-åringen släpper ingen över bron här heller. Börja med tvåan och säkra matchen med krysset om plånboken räcker till.

Kupongens kassaskåp

Manchester City
I dagsläget skiljer det ganska mycket mellan Chelsea och Manchester City. Värdarna letar efter sin identitet medan besökarna är ett självspelande piano. De Bruyne och Haaland avgör detta.

Varningens finger!

Brisbane Roar
Brisbane har varit svårslagna under starten på ligaspelet och det finns inget som tyder på att de ska falla ihop nu. Fint värde till höger gör att tvåan är av högsta prioritet.

144 rader
1. Chelsea - Manchester City 2
2. Santa Clara Braga 1x2
3. Elche - Celta Vigo x2
4. Ponferradina - Villarreal B 1x
5. Sporting Gijón - Levante 1
6. Strasbourg - Angers 1x
7. Melbourne - Brisbane 1x2
8. Perth - Western Sydney x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto