Topptipset Tips Onsdag 5/10

Publicerad på 4 Okt 2022 - 16:22

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Okt 2022 - 16:22

Onsdagen viger så när som på hela förtroendet till världens bästa klubblagsturnering. Champions League basunerar ut sex tillställningar där flera tunga favoriter gör att ett mindre system följt av ökad radinsats övervägs. The Championship tar oss i mål med två matcher. Vamos!

Spelstopp: 20:441. Chelsea - Milan 1

Stormöte från Stamford Bridge där Chelsea ges en ytterst vettig möjlighet att skaka liv i sitt Champions League-äventyr. Milan kommer nämligen till London med ett ansatt truppläge där bland andra Maignan, Kjaer, Calabria och Hernandez är tunga avbräck. Utan dessa herrar ska Rossoneri vara nöjda om de löser en poäng. Graham Potter firade sin Premier League-debut med tre poäng mot Crystal Palace och kan han lotsa sina adepter till en ansenlig insats mot Milan ligger ytterligare en triumf i kikarsiktet denna afton. Ettan är en potentiell spik, 1X är att betrakta som en helgardering.

2. Manchester City - FC Köpenhamn 1

Epitetet “David mot Goliat” har sällan stämt bättre in än när FC Köpenhamn beger sig till Etihad Stadium. Danskarna har Jacob Neestrup som ny tränare och 34-åringen debuterade med tre poäng mot Aarhus (1-0). Det var dock en fis i rymden jämfört med vad som väntar denna onsdag. Manchester City slaktade Manchester United i helgens stadsderby och om de ljusblå snuddar vid gasen kommer de även att köra över FCK så det står härliga till. Det finns inte en tillstymmelse till garderingar i Eastlands där ettan spikas av utan att blinka.

3. Benfica - PSG 2

Förmodat fartfylld tillställning från Lissabon där fullpoängarna Benfica och PSG ska mäta svärd. Portugiserna har imponerat så här långt och är det någonstans de ska ge sig själva möjligheten till avancemang från gruppen är det på mäktiga Estádio da Luz. Ramos, Silva och Neres är spelare som bör trivas med ytorna PSG lämnar efter sig. Fransmännen är en kandidat till att ta hem hela turneringen men insatsen mot Maccabi Haifa lämnade en del att önska. Galtiers gäng släppte till långt över 1,0 xG och får svårt att hävda sig om de uppträder likadant i Portugal. “Gubben” (etta-tvåa) blir vår rek.

4. Sevilla - Dortmund X

Manchester City har i princip redan avgjort denna grupp. Bakom engelsmännen är det dock ett trehästars-race om andraplatsen där Sevilla och Borussia Dortmund är huvudfavoriter. Andalusierna har 0-4 i nacken på två matcher men mot ett tyskt gäng som har en förmåga att blanda och ge ska värdarna inte skojas bort hur som helst. Edin Terzic har ett nattsvart truppläge att förhålla sig till på Ramón Sánchez Pizjuán där gästerna inte är en favorit att hålla i handen. Alla tecken åker med redan på mindre systembyggen.

5. Real Madrid - Shakhtar Donetsk 1

Shakhtar Donetsk har stått upp bättre än förväntat i Grupp F. Fyra poäng av sex möjliga gör att ukrainarna i allra högsta grad är med och slåss om åtminstone en plats i Europa League till våren. Mudryk är en spelare som stortrivs med ytor att kontra på och ska Real Madrid undvika jobbigt hemlöp behöver anfallaren hållas i schack. “Marängerna” ska med det sagt gälla som solklara favoriter denna afton. 1-1 mot Osasuna var säsongens första poängtapp, men det finns inget fog för panik i Ancelottis harmoniska bygge. Ingen skugga ska falla över den som spikar ettan, i hopp om en knall låter vi lyxkrysset ta plats.

6. Juventus - Maccabi Haifa X

Juventus och Allegri fick in en nypa morgonluft i lungorna när Bologna slogs tillbaka med 3-0 i helgen. Insatsen var gedigen men det kommer att krävas mer av denna vara innan “Den gamla damen” blir en storfavorit att hålla i handen i kontinentalspelet. Maccabi Haifa imponerade stundtals mot PSG och mot en opponent som inte gillar att ta tag i taktpinnen vill vi inte utesluta en historisk knall för de tillresta. När kupongen saknar ordentliga skrällägen tar vi tillfället i akt och öppnar dörren för en smäll i Turin. Alla tecken!

7. Hull - Wigan X

Ängslig och förmodat destruktiv batalj att vänta på MKM Stadium där framför allt Hull är i behov av ett trendbrott. “Tigrarna” gick i fredags på pumpen med 0-2 mot Luton och styrelsens timing att sparka Shota Arveladze på matchdagen säger det mesta om hur värdarna styrs. Wigan knep i sin tur en meriterande trepoängare i nykomlingsmötet med Rotherham. The Latics missgynnas dock av en dags kortare vila och när gästerna normalt inte trivs utanför hemtrakterna lämnar vi tvåan därhän. Krysset först, ettan sedan.

8. Rotherham - Millwall 1

Rotherham noterade säsongens andra förlust när de drog det kortaste strået i helgens nykomlingsmöte med Wigan. Ingen skugga ska dock falla över The Millers som hittills visat att de är bra nog för spel i The Championship även nästa säsong. Lejonparten av de bästa insatserna kommer på egen mark och mot ett Millwall som inte gillar resandet faller vi för den sunt streckade ettan. Gästerna från London spåddes kunna vara med och kriga om playoff-platser inför säsongen, men kontinuerligt svaga prestationer gör snarare att en plats i mittens rike är en rimlig målsättning. Vi tar ställning för ettan!

Kupongens kassaskåp

Manchester City

Monumental klasskillnad är att vänta i Eastlands där Manchester City bestämmer hur stora segersiffrorna ska bli mot FC Köpenhamn. Ettan spikas upp till 100 procent.

Varningens finger!

Maccabi Haifa

Maccabi Haifa imponerade stundtals mot PSG och ska inte skojas bort hur som helst i Turin. Juventus är fortfarande under isen och X2 får inte missas när storfavoriten vantrivs med den förmodade matchbilden.144 rader
1. Chelsea - Milan 1x
2. Man City - Köpenhamn 1
3. Benfica - PSG 12
4. Sevilla - Dortmund 1x2
5. Real Madrid - Shakhtar 1x
6. Juventus - Maccabi Haifa 1x2
7. Hull - Wigan 1x
8. Rotherham - Millwall 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto