Topptipset Tips Onsdag 7/9

Publicerad på 6 Sep 2022 - 16:22

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Sep 2022 - 16:22

Champions League-gruppspelet fortsätter under onsdagen med mustiga strider från bland annat Stadio Diego Armando Maradona, San Siro och Wanda Metropolitano. Därefter tågar kupongen – som är kryddad med 250 000 i extrapengar – vidare med Brasileiro Série A och MLS. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:59



1. Napoli - Liverpool 2

Liverpool låg närmast tre poäng i derbyt mot Everton, men det var långt ifrån en övertygande insats av de rödklädda. Klopps gäng släppte till mängder av målchanser och kommer att få det tufft emot även i Neapel. Thiago är fortfarande ett enormt avbräck på mittfältet och Napolis säsongsinledning har varit minst sagt imponerande. Kvaratskhelia, Osimhen och Zielinski utgör en högoktanig offensiv som mycket väl kan ge Liverpools inte vattentäta försvar mycket att stå i på Diego Armando Maradona. I en förmodat målrik tillställning lutar vi oss mot “gubben” (etta-tvåa).

2. Inter - Bayern München 2

Vi håller oss kvar i Italien men riktar istället blickarna mot modehuvudstaden där ytterligare en förmodat målrik fight står på menyn. Inter gick på pumpen med 2-3 i Derby della Madonnina mot Milan. Det var andra gången denna säsong – den andra mot Lazio – som “Nerazzurri” släppte in tre mål över 90 minuter. Bayern München kan mycket väl se till att värdarna får vittja nätet denna afton. Nagelsmanns mannar har förvisso två raka poängtapp på kontot, men hittar de upp i ansenlig nivå är detta deras kamp att förlora. Den sunt streckade tvåan går först, på större system följer ettan med.

3. Tottenham - Marseille X

Marseille har inlett säsongen urstarkt med nya tränaren Igor Tudor. Fyra raka segrar är starka papper och tre raka hållna nollor vittnar om att Les Olympiens är i toppform. Sánchez är avstängd när fransmännen beger sig till London för att mäta svärd med Tottenham, men med ont om andra riktiga skrällägen är detta ett vi inte vill missa. Spelmässigt ser Spurs inget vidare ut och kan besökarna stänga ner ytorna för Kane, Son och Kulusevski är mycket vunnet. När ettan målas upp över 65 procent drar vi öronen åt oss och helgarderar i hopp om en knall.

4. Barcelona - Viktoria Plzen 1

Kupongen blir en sjurätters-meny när Viktoria Plzen reser till Katalonien för att brottas med Barcelona. Rumänerna inleder dock i parterr och det är bara en tidsfråga innan Barca har gjort första målet. Därefter kommer det att rulla på i rask takt. 3-0 mot Sevilla borde varit större siffror och Xavi förfogar över snuskigt många alternativ i de offensiva leden. Pedri, Lewandowski, Dembélé och Fati är bara några av Barcas potentiella matchvinnare. Tokgiven etta på Camp Nou.

5. Atlético Madrid - Porto 2

Atlético Madrid har haft en tveksam inledning på La Liga trots att de bara förlorat en match. 3-0 mot Getafe motsvarade inte matchbilden och mot Villarreal blev Simeones uppläxade av Emery och company. 1-0 mot Valencia var inte mycket att skryta med och i helgen fick “Madrassmakarna” bara 1-1 mot Real Sociedad. Porto trivs av tradition bra mot spanska lag och när värdarna saknar pjäser som Lemar, Oblak, Cunha och Savic är det inte dumt att blicka mot gästernas håll. Conceicaos mannar kan mycket väl få med sig poäng från Wanda Metropolitano där högersidan lockar mest. X2 är ett fräckt val.

6. Club Brugge - Bayer Leverkusen 2

Den sista Champions League-fighten hittas på Jan Breydel-Stadion där Club Brugge ska gå i klinch med Bayer Leverkusen. Båda lagen är utan nyckelspelare som Lang respektive Wirtz, men det ska ändå inte hindra denna drabbning från att bli en målrik sådan. Leverkusen har svajat i inledningen av Bundesliga, men fem gjorda mål på de två senaste vittnar trots allt om att tyskarna är på rätt väg. Club Brugge går som väntat starkt i Jupiler League, men det blir en annan femma att brottas med ett på pappret starkare lag. Stannar tvåan under 45 procent är det en smaskig värdespik.

7. Atlético Mineiro - Bragantino X

Högoktanigt möte från Brasileiro Série A där både Atlético Mineiro och Red Bull Bragantino jagar platser till nästa säsongs Copa Libertadores. De sistnämnda fick respass ur kvartsfinalen mot Palmeiras vilket därefter påverkat formen i ligaspelet. 2-0 senast mot Goianiense till trots är Hulk och company ett gäng favoriter vi inte vill hålla i handen. Bragantino besitter skyhög högstanivå och kommer närmast från meriterande 2-2 mot Palmeiras. Helinho och Artur är två spelare som ska se till att gästerna hugger på poäng i Belo Horizonte. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att gå.

8. New York City - Cincinnati 1

Kupongen avrundas i MLS där New York City FC upplever en tuff verklighet utan målkungen Castellanos. Anfallarens flytt till Girona har påverkat värdarnas offensiv i negativ bemärkelse och tre raka förluster med totalt sju insläppta mål under samma period utgör inte vacker läsning. Högstanivån är med det sagt skyhög och Cincinnati kommer att behöva prestera på toppen av sin nivå för att få med sig något från “The Big Apple”. Gästerna är inne i en stark period där 2-0 senast mot Charlotte var imponerande, men här får de samtidigt finna sig i att slå ur underläge. Ettan först, tvåan sedan.

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Extrem klasskillnad råder på Camp Nou där Xavi kan blunda och ändå lyckas välja en startelva som betvingar Viktoria Plzen med ett par bollar. Given etta.

Varningens finger!

Marseille

Marseille har inlett urstarkt med nye Tudor som tränare och mot ett Tottenham som inte trivs i spelförande kostym ska fransmännen inte räknas bort. X2 ska finnas med.



144 rader
1. Napoli - Liverpool 12
2. Inter - Bayern München 12
3. Tottenham - Marseille 1x2
4. Barcelona - Viktoria Plzen 1
5. Atlético Madrid - Porto x2
6. Club Brugge - Leverkusen 2
7. Atlético MG - Bragantino 1x2
8. New York City - Cincinnati 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto