Topptipset Tips Onsdag 8/2

Publicerad på 7 Feb 2023 - 15:19

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Feb 2023 - 15:19

Det är åtta olika tävlingar som står på onsdagens meny. The Roses Rivalry, Le Classique samt semifinalen i VM för klubblag får ses som kvällens främsta godbitar. Det finns gott som potentiella spikar på raden så vägen mot full pott ser inte alltför knixig ut. Häng med!

Spelstopp: 19:59

1. Manchester United - Leeds X
En het Premier League-match väntar på Old Trafford, känd som “Rosornas krig”. Leeds står i skrivande stund utan huvudtränare då Jesse Marsch fick kicken efter torsken mot Nottingham Forest. Möjligen kan The Whites få en effekt av en ny röst i omklädningsrummet, likt Everton som besegrade Arsenal i helgen. Det är betydligt mer vind i seglen hos Man United, däremot är mittfältet sargat. Eriksen är skadad medan motorn Casemiro är avstängd, dessutom sätts frågetecken kring McTominay. Med dessa underlag ska knappast ett lågt streckat Leeds vara uträknade. Pensla på och jobba skräll!

2. Sunderland - Fulham 2
På Stadium of Light är det omspel i FA-cupen. När lagen möttes för knappt två veckor sedan slutade det 1-1 på Craven Cottage. Sunderland-stjärnan Ross Stewart ådrog sig en ny skada i den matchen och den målfarliga skotten uppges nu bli borta resten av säsongen. Mittfältarna Evans, Embleton och Gooch ser också ut att missa mötet med Fulham på grund av skador. Bättre status är det hos London-laget som fortsätter att övertyga i Premier League. Utrymme finns för att gå all in i FA-cupen och känslan är att det ska mycket till för att Fulham ska bomma avancemang. Strecka från höger.

3. Marseille - PSG 2
Redan i åttondelsfinalen av Coupe de France spelas den moraliska finalen. Marseille gick på pumpen i helgen mot Nice men “OM” återfinns fortsatt på andra plats i Ligue 1, åtta pinnar bakom suveränen PSG. Parisarna brukar höja sig i den här typen av matcher men inför onsdagens Le Classique ser skadeläget långt ifrån optimalt ut. Ramos, Kimpembe, Mukiele, Sanches och Mbappé missar med största sannolikhet cupmatchen på grund av skador, frågetecken sätts också kring Neymar. Det ska således vara hyfsat slagläge för Marseille hemma på Vélodromen där PSG tappade poäng i fjol. Tvåan garderas redan från start, först och främst med ettan.

4. Al Ahly - Real Madrid 2
I Marocko spelas en semifinal i VM för klubblag. Här ställs Afrikas mest framgångsrika klubblag mot Europas dito. Senaste gången ett icke-europeiskt lag kunde stoltsera sig världsmästare var 2012 då Corinthians gick hela vägen, detta trots att de europeiska bidragen sällan brukar ta den här turneringen på alltför stort allvar. Real Madrid kliver såklart in som enorma favoriter, dock ska det sägas att nyckelspelare som Mendy, Courtois, Militao och Benzema inte finns med i matchtruppen. Då tvåan nosar på drygt 70 prollar är det inte fel att överväga skrällkrysset, framförallt inte med tanke på att egyptierna inte torskat en tävlingsmatch sedan augusti.

5. Bochum - Dortmund 2
I åttondelsfinalen av DFB-pokal stundar ett derbyt på Ruhrstadion. Dortmund har gått rent efter det enorma uppehållet men sett över hela säsongen har de gulsvarta presterat ojämnt, något som resultatraden 12-1-6 i Bundesliga indikerar. Efter att Bochum tog klivet tillbaka upp till Bundesliga har Dortmund endast vunnit en av tre matcher mot de blåvita. Värdlaget tillhör de nedre regionerna av det tyska finrummet men hemma på Ruhrstadion, där de vunnit över hälften av sina ligamatcher denna säsong, står Bochum sällan för slätstrukna insatser. I helgens slaktades Hoffenheim med hela 5-2 på hemmabanan. I en förmodat målrik historia ska etta-tvåa kunna betraktas som en helgardering.

6. Académico de Viseu - Porto 2
Kvartsfinal väntar i Taca de Portugal. Porto har precis som rivalen Benfica stått för en otrolig säsong så här långt. De blåvita “Drakarna” vann som bekant sin Champions League-grupp i höstas före Atlético Madrid, Club Brugge och Leverkusen. För att hitta senaste förlusten måste vi backa bandet till oktober månad. Lilla Académico de Viseu, som tillhör andradivisionen, fick stryk med 0-3 mot ett b-betonat Porto i Ligacupen för ett par veckor sedan. Det var one way traffic i den matchen och mycket talar för att det blir ett liknande utfall här. Given tvåa!

7. Feyenoord - NEC Nijmegen 1
I KNVB Beker är det åttondelsfinal i Rotterdam. Patrik Wålemark och hans Feyenoord toppar faktiskt Eredivisie, med blott en förlust efter 20 omgångar. I helgen stod Arne Slots pojkar för en urstark upphämtning mot PSV (2-2) där Feyenoord vann xG med hela 3,93 mot 0,42 hemma på De Kuip. Att medikora NEC Nijmegen ska störa Wålemark och gänget i Rotterdam är långsökt. På den här arenan har NEC fått smisk vid de sex senaste besöken. Lagen möttes på De Kuip för ett par veckor sedan i ligaspelet och då vann Feyenoord lugnt och fint med 2-0. Högst trolig etta.

8. FC Winterthur - Servette X
Sist ut är en schweisisk ligamatch från Stadion Schützenwiese. Super League är en oerhört jämn serie där det endast skiljer sju pinnar mellan nästjumbon Winterthur och fyran Servette. Gästerna har endast gått segrande från två av nio bortamatcher och efter uppehållet har Gaël Clichy och gänget stått för två bleka insatser. I den förra omgången blev det torsk med hela 0-3 mot St. Gallen. Mer vind i seglen är det hos Winterthur som besegrade Lugano i helgen där tian Matteo Di Giusto gjorde matchens enda strut. Det här känns vidöppet. Samtliga tecken åker med illa kvickt.

Kupongens kassaskåp

Porto
Porto uppträder oerhört stabilt och formen ser ut att vara toppad inför Champions League-slutspelet. Ett lag från andradivisionen ska knappast vara något hinder i Taca de Portugal. Given tvåa!

Varningens finger!

Leeds
Matcherna duggar för stunden oerhört tätt för Man United som har en rad avbräck på mitten. Ett lågt streckat Leeds, med en ny röst i omklädningsrummet, känns som en utmärkt rensare att få med i “Rosornas krig”!

144 rader
1. Man United - Leeds 1x2
2. Sunderland - Fulham x2
3. Marseille - PSG 12
4. Al Ahly - Real Madrid x2
5. Bochum - Dortmund 12
6. Académico de Viseu - Porto 2
7. Feyenoord - NEC Nijmegen 1
8. FC Winterthur - Servette 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto