Topptipset Tips Tisdag 1/11

Publicerad på 31 Okt 2022 - 16:29

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Okt 2022 - 16:29

Champions League-gruppspelet går i mål den här veckan. Sex spännande fajter från det europeiska finrummet tar plats på tisdagens Topptips – två Championship-kamper finns även med på menyn. Det finns gott om spelvärde att tälja på raden, dessutom är det 250 000 kronor extra i potten!

Spelstopp: 20:59

1. Marseille - Tottenham 1

Grupp D är helt vidöppen inför den sista omgången. Alla lag har fortfarande möjligheten att avancera till slutspelet. Tottenham sitter i pole position med åtta inspelade poäng, trots att spelet inte alls övertygat. Förra veckan tappade Spurs poäng hemma mot Sporting CP där det blev ett rejält ståhej då Harry Kanes avgörande mål på stopptiden dömdes bort. Marseille har blandat och gett i gruppspelet och här måste “OM” ta tre poäng för att avancera. Höjden finns definitivt för att såra Spurs och hemma på Vélodromen känns det här vidöppet. 1X2 från start.

2. Sporting - Eintracht Frankfurt 2

På grund av inbördes möten räcker det med ett kryss för att Sporting CP ska avancera – portugiserna krossade Frankfurt i den första omgången med hela 3-0 på tysk mark. Eintrachts offensiv håller toppklass, något som vi stundtals fått se under hösten och även i våras då tyskarna gick och vann Europa League. Däremot känns Oliver Glasners mannar väldigt naiva i deras försvarsspel, vilket blev väldigt tydligt i 0-3-förlusten mot Sporting. Portugiserna har likt Frankfurt blandat och gett den här hösten och känslan är att det här mycket väl kan gå åt endera håll. I en förmodad målrik tillställning gillas “gaffeln” (etta-tvåa) som utgång.

3. Liverpool - Napoli 1

Napoli har varit helt buggade hela hösten. Napolitanarna har imponerat enormt i både Champions League och Serie A och det går absolut att argumentera för att de ljusblå varit Europas bästa lag den här hösten. Khvicha Kvaratskhelia och gänget har gått rent i CL och allt talar för att Neapel-laget vinner gruppen. För att Liverpool ska lyckas peta ner Napoli måste de vinna med fyra bollar hemma i Merseyside. Att detta ska inträffa är såklart oerhört långsökt, framförallt med tanke på hur pass usla Pool varit under hösten. Med det sagt ska ändå britterna gälla som favoriter på ett fullspikat Anfield, i synnerhet då Spalletti mycket väl kan tänkas snurra på ett par positioner. Håller ettan sig under 55 prollar är Liverpool en vettig spik.

4. Rangers - Ajax 1

Rangers och Ajax har inte haft mycket att komma med mot varken Napoli eller Liverpool. Holländarna vann hemmamötet mot Rangers med hela 4-0, således har Ajax i praktiken redan säkrat tredjeplatsen. Skottarna har varit gruppens stora slagpåse och kort och gott inte räckt till på den här nivån. Gio van Bronckhorsts mannar var dock framme vid Europa League-final så sent som i fjol och hemma i Glasgow ska de knappast vara uträknade mot Ajax som är tydligt nedmonterat. Den lågt streckade ettan är en spännande utgång.

5. Bayern München - Inter 1

“Dödens grupp” är redan helt avgjord. Den tyska maskinen har vunnit gruppen och i slutspelet kommer FC Bayern att få sällskap av Inter. Goretzka, Sané, Mané och company har haft fullständig lekstuga i gruppspelet och står på full pott samt 16:2 i målskillnad efter fem omgångar. Trots att den här matchen saknar betydelse, samt att Neuer, Müller och Sané dras med skador, ska ändå tyskarna ses som stora favoriter. Inter är i grunden inte på samma nivå och med tanke på att Juventus väntar till helgen lär vi få se en b-betonad italiensk elva på Allianz. Trots hög procent inleder ettan.

6. Viktoria Plzen - Barcelona X

Gruppspelets stora besvikelse har tveklöst varit fuskbygget från Katalonien. Trots en oerhört stark spelartrupp har Barcelona bara lyckats skrapa ihop en seger. Xavis gäng såg totalt håglöst ut i 0-3-förlusten förra helgen mot Bayern. Återstår att se om ett b-betonat Barca orkar gräva fram en bättre insats i Tjeckien – Busquets, Depay, Araujo, Christensen, Koundé och Lewandowski är ett par av spelarna som saknas på grund av olika anledningar. Även fast Viktoria Plzen blivit slaktade i var och varannan match bör de ändå inte vara helt chanslösa mot ett oinspirerat och reservbetonat Barca. Garderingar välkomnas från start i jakten på storkovan!

7. Bristol City - Sheffield United 2

I Championship har topplaget Sheffield United varit inne i en sämre period den senaste månaden. Truppen har varit skadedrabbad vilket såklart inte har varit optimalt under det hektiska spelschemat. Statusen i truppen ser nu däremot klart bättre ut och 2-0-segern i helgen borta mot West Brom var ett stort styrkebesked. Bristol City bör vara en relativt tacksam motståndare. Nigel Pearsons gäng återfinns på den undre halvan och har släppt till näst flest mål i hela serien. United kommer att föra spelet på Ashton Gate och här är det läge att strecka från höger.

8. West Bromwich - Blackpool 1

West Bromwich har underpresterat något oerhört och är mot alla odds jumbo i tabellen. Spanjoren Carlos Corberán, som gjorde succé i Huddersfield förra säsongen, tog över laget efter att Steve Bruce fick sparken för ett par veckor sedan. WBA har släppt in ett gäng billiga mål och varit extremt ineffektiva framåt, men det bör ändå bara vara en tidsfråga innan The Baggies börjar klättra i tabellen. Faktum är att det endast är Norwich som har högre expected points. Gästande Blackpool är i grunden ett mediokert gäng som släppt till flest målchanser i hela serien. Så länge WBA håller sig ifrån straffmissar och utvisningar ska ettan sitta på The Hawthorns. Spik!

Kupongens kassaskåp

West Bromwich

Förr eller senare måste det lossna för WBA som match efter match spelar som ett topplag. Blackpool släpper till flest chanser i hela serien och ska vid normala fall vara en munsbit hemma på The Hawthorns. Spelvärd etta.

Varningens finger!

Viktoria Plzen

Trots att Plzen varit en slagpåse så är närmare 80 procent på ett oinspirerat, utslaget och reservbetonat Barca tydligt i överkant. Både ettan och krysset rensar bort rejält med system!

144 rader
1. Marseille - Tottenham 1x2
2. Sporting - E.Frankfurt 12
3. Liverpool - Napoli 1
4. Rangers - Ajax 12
5. Bayern München - Inter 1
6. Viktoria Plzen - Barcelona 1x2
7. Bristol City - Sheffield U x2
8. West Brom - Blackpool 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto