Topptipset Tips Tisdag 10/5

Publicerad på 9 Maj 2022 - 14:58

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Maj 2022 - 14:58

Tisdagens Topptips innehåller spridda och spännande skurar. Mustiga skrällägen uppenbaras i Premier League och Jupiler League där både Liverpool och Genk blir för hårt betrodda. Spikarna hittas istället i Andalusien och Rotterdam. Ni hänger väl med på resan mot åtta gröna bockar?


Spelstopp: 18:59



1. Aston Villa - Liverpool X

Liverpool fick bara 1-1 hemma mot Tottenham och såg då troligtvis ligatiteln gå till Manchester City. Tre poäng skiljer upp till tabellettan som, åtminstone på pappret, har ett lättare återstående schema än de rödklädda. Fokus lär istället ligga på helgens FA-cupfinal och stundande final i Champions League. Det får i sin tur oss att ifrågasätta den hårt streckade tvåan på Villa Park. Aston Villa har fått upp ångan via två raka segrar och i lirare som Ings, Watkins och Buendía finns hot som kan såra Liverpool på egen hand. När strecken sitter som de gör är det inte dumt att måla tvärs över och jobba in minst en hemmapinne.


2. Valencia - Real Betis 2

Real Betis föll blytungt hemma mot Barcelona där Jordi Albas drömmål troligen grusade de grönvitas hopp om en Champions League-plats. Härnäst väntar samma opponent som andalusierna betvingade i cupfinalen häromveckan, nämligen Valencia. Los Che har sett tämligen oinspirerade ut under våren och när de gick miste om titeln i Copa del Rey gick säsongen i stå. Tvåan är en vettig utgång, men då den ser ut att sticka över en bit över 50 procent är det inte fel att göra plats för krysset.


3. Granada - Athletic Bilbao 2

Viktiga poäng står på spel i Andalusien där Granada tar emot Athletic Bilbao. 6-2 mot Mallorca såg de förstnämnda passera just öborna i tabellen upp på säker mark, men matchbilden motsvarade knappast de stora siffrorna. Granada gjorde mål på allt och ett försvarsstarkt Athletic kommer inte ge värdarna lika stora ytor att operera på. Baskerna var överlägsna Valencia senast men fick trots det nöja sig med 0-0. Kan de komma upp i samma nivå här lever drömmen om Europaspel till hösten i allra högsta grad. Tvåan är en sund spik till runt 50-55 procent.


4. Jönköpings Södra - Landskrona 2

Bara tre omgångar in i Superettan valde Jönköpings Södra att entlediga Patric Jildefalk från sin tränarpost. In kom istället Óscar García Rodriguez, men inte heller under honom har smålänningarna lyft i tabellen. Två raka förluster på två försök vittnar om detta. Landskrona BoIS har i sin tur fyra poäng på de två senaste och har därmed lämnat sin tidigare jumboposition. Spelmässigt har skåningarna dock varit extremt tillbakatryckta mot såväl Örgryte som Norrby. Höga på ångorna från det nyfunna självförtroendet ska BoIS inte räknas bort på Stadsparksvallen, men tvåan ska knappast lämnas allena. Ettan är ett vettigt komplement då J Södra trots allt sett bättre och bättre ut.


5. Genk - Charleroi X

Sju poäng av nio möjliga har sett Genk erbjuda Gent rejäl konkurrens i kampen om den sista kvalplatsen mot Europaspel till hösten. 2-2 senast mot Charleroi var dock en missräkning som betydde att Gent toppar gruppen tre poäng före värdarna. Onuachu och company behöver trampa gasen i botten för att ha chans på Europaplatsen, men Charleroi ska inte räknas bort denna gång heller. Ettan streckas alldeles för hårt för att spikas och gästerna är inte på något sätt några duvungar. Högersidan rensar friskt bland kuponghögarna och här rekommenderas hela spannet så tidigt det bara går.


6. Dundee FC - Hibernian 2

Skotska Premiership har delats upp i två grupper där den undre halvan slåss om nytt kontrakt. Hibernian har som väntat säkrat spel i finrummet även nästa säsong, men värre är läget för Dundee FC. Värdarna behöver vinna sina två återstående matcher för att ha chans att nå playoff för fortsatt spel i Premiership. Omöjligt är det inte, men när The Terrors behöver öppna upp sig kommer Hibernian få fina ytor att kontra på. Kevin Nisbet är en spelare som kan utnyttja ytorna på egen hand. Den sunt streckade tvåan är en vettig utgång, den motiverade ettan är ett lika vettigt stödhjul.


7. Excelsior - Roda 1

Det stundar playoff mot Eredivisie i tulpanriket där Excelsior och Roda JC gör upp i ett dubbelmöte. De förstnämnda vann båda inbördes mötena i grundserien och vi ger värdarna god möjlighet att inleda playoffet med en viktoria. Inte minst då Thijs Dallinga huserar som spjutspets. Anfallaren vräkte in över 30 mål i Eerste Divisie och är redan nu redo för större äventyr. Roda får svårt att hålla honom i schack över 90 minuter. Bortaspelet rosade inte marknaden under säsongens gång och här får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Ettan spikas till trevlig procent.


8. Kayserispor - Trabzonspor 2

Kupongen avslutas med ett returmöte från semifinalen av Turkiska cupen. Trabzonspor vann den första bataljen mot Kayserispor med 1-0 och ligamästarna har siktet inställt på dubbeln. Cornelius, Nwakaeme och Hamsik är alla spelare som kommer att trivas med ytorna som värdarna behöver blotta i jakten på en kvittering. Kayserispor är all in på cupen då kontraktet i Süper Lig redan är säkrat, men här har vi trots allt svårt att se de hemmahörande räcka till. X2 ska räcka för grön bock.


Kupongens kassaskåp

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao slaktade Valencia spelmässigt men fick bara med sig 0-0. Kan baskerna upprepa prestationen borta mot Granada åker de hem med hela kakan. Fin tvåa.


Varningens finger!

Aston Villa

Aston Villa har fått upp ångan mot slutet och när Liverpool tvingas fokusera på kommande cupfinaler ska värdarna inte räknas bort på Villa Park. Alla tecken är ett måste.



144 rader
1. Aston Villa - Liverpool 1x2
2. Valencia - Real Betis x2
3. Granada - A.Bilbao 2
4. Jönköping - Landskrona 12
5. Genk - Charleroi 1x2
6. Dundee FC - Hibernian 12
7. Excelsior - Roda 1
8. Kayserispor - Trabzonspor x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto