Topptipset Tips Tisdag 11/10

Publicerad på 10 Okt 2022 - 15:04

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Okt 2022 - 15:04

Sex stycken returmöten från förra veckans Champions League-bonanza inleder tisdagens Topptips. Bland annat ska vi titta till intressanta bataljer i Milano, Paris, Glasgow och Dortmund innan vi avslutar kalaset på de brittiska öarna med två ligamatcher. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:44



1. Milan - Chelsea 2

Milan tog en fin skalp i helgen när Juventus besegrades med 2-0 hemma på San Siro. Något som får tuppkammen att resa sig inför mötet med Chelsea. I onsdags var Milan däremot helt chanslösa på Stamford Bridge och torskade då med 0-3. Giroud hade det tufft mot sin gamla klubb och Rafael Leao kom inte loss på sin kant. Här lär vi få se mer av den duon, men hemmalaget känns ändå snäppet sämre än gästerna. Chelsea följde upp segern över Milan med att besegra Wolves med 3-0. En match där Potter roterade ganska friskt i sin startelva och därmed är det ett fräscht Chelsea som kommer på besök. Tvåan är första tecken att rita ned och med ett kryss som komplement är vi helt i hamn.

2. PSG - Benfica 2

PSG imponerade föga borta mot Benfica, men fick ändå en pinne med sig efter Messis vackra balja. Han är inte med nu på grund av en skada och då ser det genast sämre ut. Argentinaren var inte heller med i helgens ligamatch mot Reims som slutade 0-0. Ett resultat som visserligen till stor del kan förklaras av Sergio Ramos röda kort. Den spanska mittbacken lär sig aldrig. Benfica var stundtals riktigt bra i Lissabon för en knapp vecka sedan och kan Örnarna komma upp i den nivån igen går det att störa detta PSG. Den minst sagt lågt streckade tvåan lockar mest, men visst behövs alla tecken.

3. Celtic - RB Leipzig 2

RB Leipzig tog äntligen en trepoängare i Champions League när Celtic hemmabesegrades med 3-1 för en vecka sedan. En väl genomförd match av Tjurarna som var det klart bättre laget sett över 90 minuter. En hemsk skada på målvakten Gulásci var jobbig att se, men rent spelmässigt är ersättaren Blaswich av samma kaliber. André Silva hade en stor kväll mot Celtic senast och tillsammans med Nkunku och Szoboszlai kommer han hitta nätet i Glasgow också. Celtic är sist i gruppen med en poäng och räcker inte till mot den här typen av motstånd. Tvåan spikas.

4. Dortmund - Sevilla X

Sevilla har verkligen haft en hemsk höst och efter 1-4 hemma mot Borussia Dortmund fick Julen Lopetegui lämna sin post som tränare. Prestationen var dock inte så dålig som siffrorna antydde då och i helgen stod Sevilla för ännu en okej insats när de löste poäng mot ett starkt Athletic Bilbao. Nu undervärderas spanjorerna en hel del av tipparna. Det är trots allt inte något amatörgäng som kommer till Tyskland. Dortmund kommer från 2-2 i Der Klassiker mot Bayern München och den insatsen lär ha kostat en hel del kraft. Frågan är om de orkar ladda om till detta möte. När ettan överstreckas behövs alla tecken omgående.

5. Shakhtar Donetsk - Real Madrid 2

Real Madrid står på maximala nio poäng och ett enda insläppt mål efter tre omgångar av gruppspelet. De regerande mästarna går mot titeln ännu en gång. Här får de klara sig utan skadade Courtois, men ersättaren Lunin höll nollan i helgens ligamatch mot Getafe. Som ukrainare är detta ett motstånd han känner till väl. I övrigt har Ancelotti inga skadeproblem att snacka om och vi kommer få se ett starkt spanskt lag ställa upp. Shakhtar Donetsk får spela sina hemmamatcher i Warszawa och det hämmar såklart dem. Förra veckan blev Shakhtar totalt utspelade av Real och att det slutade 1-2 var närmast overkligt. Förutom kvicke Mudryk har värdarna inget att komma med och här blir det stryk igen. Given tvåa som lämnas ensam.

6. Dinamo Zagreb - Salzburg X

RB Salzburg leder något oväntat Grupp E i halvtid efter att ha kryssat mot Chelsea och Milan samt besegrat Dinamo Zagreb. Det gjorde österrikarna med 1-0 efter mål av Noah Okafor från straffpunkten. Han bildar ett av Europas mest talangfulla anfallspar tillsammans med slovenen Sesko som nyligen stod för ett drömmål mot Sverige på Friends Arena. Dinamo Zagreb är normalt sett urstarka i Europamatcher på hemmaplan och har redan besegrat Chelsea här denna höst. Spelare för spelare ska gästerna hållas något högre, men det går inte att räkna bort Dinamo framför sina fanatiska fans. X2 blir en bra lösning i Kroatien.

7. Wigan - Blackburn 2

Efter ett par tveksamma insatser visade Blackburn sig äntligen från sin bästa sida när de under lördagen krossade Rotherham med 3-0. Ben Brereton Díaz noterades för dubbla mål och är uppe på totalt sju fullträffar. En riktig klasslirare som Tomasson kommer luta sig mot igen under tisdagen. Får han utrymme smäller det i nätet. Wigan fick samtidigt stryk av Cardiff i sin helgmatch och har därmed tre torsk på sina fyra senaste omgångar. Här får de slå ur underläge igen. X2 räcker gott och väl.

8. Charlton - Exeter 1

Charlton slutade på den undre halvan av League One i fjol och har inte fått någon vidare start på säsongen denna gång heller. Två segrar på tolv omgångar är inte bra nog, men huvudstadslaget har samtidigt varit svårslagna och kryssat hela sju gånger. Truppen är bra nog för en toppstrid i League One och speciellt Jayden Stockley håller hög klass. Exeter kom tvåa i League Two förra säsongen och är därmed nykomlingar i den här miljön. De har visat gott gry under hösten, men känslan är att Exeter kommer falla tillbaka ju längre säsongen lider. Här får de slå ur underläge. 1X spelas.

Kupongens kassaskåp

Real Madrid

Real Madrid var fullständigt överlägsna i hemmamötet med Shakhtar och kommer dominera även på polsk mark. Marängerna visar klassen och löser tre nya poäng.

Varningens finger!

Benfica

PSG kommer från två ganska svaga prestationer i rad och får nu klara sig utan Messi. Benfica är inga duvungar och kommer ge parisarna en match även på fransk mark. Den lågt streckade tvåan är ett måste att få med.



144 rader
1. Milan - Chelsea x2
2. PSG - Benfica 1x2
3. Celtic - RB Leipzig 2
4. Dortmund - Sevilla 1x2
5. Shakhtar - Real Madrid 2
6. Din.Zagreb - Salzburg x2
7. Wigan - Blackburn x2
8. Charlton - Exeter 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto