Topptipset Tips Tisdag 13/9

Publicerad på 12 Sep 2022 - 16:26

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Sep 2022 - 16:26

Champions Leagues gruppspel i fokus då tisdagens Topptips står på menyn. Fem fajter från “den där Champions” ska analyseras in i minsta detalj. Därutöver blir det trippla The Championship-dueller innan allt är i hamn. Skrällar finns och likaså mycket intressanta spikar att ta rygg på. Bjässarna Bayern och Barca drar igång dagens spektakel. Vamos!

Spelstopp: 20:441. Bayern München - Barcelona X

Xavi har fått ordning på torpet. Barcelona spelar numera en nyskapad tiki-taka-fotboll och kan därutöver lita på en utomjordisk Lewandowski på topp. Polacken tar med sina nya klubbkompisar till sitt gamla hem dagen till ära. Bayern München väntar som bekant på katalanerna och det är ett hemmalag som precis som Barca vann sin premiär i gruppspelet. Hemma på Allianz är det sällan som München rubbas i denna typ av matcher men nog finns det ändå fog att ifrågasätta oddset på ettan något. Krysset känns som ett nödvändigt komplement till utgångsettan.

2. Liverpool - Ajax X

Liverpool var överkörda borta mot Napoli förra veckan. De rödklädda britternas försvarsspel såg stundtals virrigt och extremt långsamt ut. Neapel-grabbarna kunde faktiskt vunnit med mer än 4-1. Klopp och company har därefter kunnat analysera, revidera och satt ihop en plan för förbättring. Ajax väntar på Anfield och kunde Napoli springa sönder The Reds på italiensk mark så finns en risk att detta kan bli än värre. Ajax har sett otroligt bra ut under sensommaren och början på hösten där framförallt Amsterdam-klubbens offensiv är smått fantastisk. Gästerna har sju raka vinster i alla tävlingar och målskillnaden 25-3! Ettan blir möjligen ett värdemässigt bra tecken men det här är tidigt ett fall för helgarderingspennan och skrälljobb.

3. Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 2

Gerardo Seoanes dagar som Leverkusens coach hänger troligen på en väldigt skör tråd. Schweizaren har inte alls fått ordning på sitt lag och Bayer ligger på näst sista plats i Bundesliga och därtill föll klubben hårt borta mot Club Brugge i Champions League förra veckan. Atlético Madrid står på tur. Madrassmakarna från Spanien löste 4-1 mot Celta i senaste ligaomgången i en match som Atlético hade minst sagt marginalerna på sin sida. Vigo-klubben var bra och skapade faktiskt mer kvalitativa lägen men torskade ändå med tre bollar. En matchbild som garanterat oroar den vanligtvis så extremt disciplinerade coachen Simeone. Tvåan på BayArena måste anses trolig men med tanke på att svenska folket tidigt får dille på gästerna är det nödvändigt att ögonaböj rita ner ett kryss som gardering.

4. Porto - Club Brugge 2

Ynglingen Abakar Sylla skickade in Club Brugges 1-0-mål mot Bayer Leverkusen i den första gruppspelsmatchen. En balja som stod sig tiden ut. Belgarna kan därmed resa till Portugal med gott självförtroende i bagaget. Porto på Dragao väntar. Ett hemmalag som gick bet i Madrid efter att Atlético vunnit med 2-1. Därtill visades Drakarnas toppgubbe Mehdi Taremi ut. Avstängd här därmed och givetvis ett stort avbräck för coach Sérgio Conceicao och hans stab som måste bygga om värdarnas frontlinje något. Ett laddat Brygge-lag ska såklart få en plats på kupongen tidigt. Den djärve plockar helt bort ettan, annars hela och jobba belgisk knall.

5. Marseille - Eintracht Frankfurt 1

Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt har varit väldigt ojämna under upptakten av säsongen 2022/23. Ligaspelet är tveksamt och i Champions League var Örnarna chanslösa mot Sporting trots spel inför sin tyska hemmapublik förra veckan. Nu väntar nästa utmaning modell XL. Marseille på ett fullsatt Stade Velodrome är en av de absolut tuffaste uppgifter som finns. Fransmännen har ett ruskigt fint lagbygge och L’OM pressade dessutom Tottenham i London men fick ge sig efter att Mbemba blivit utvisad strax efter paus. Mot Eintracht är kongolesen därmed avstängd. På plussidan ska Payet vara fit for fight redan från start. Ettan kommer bli hårt spelad av svenska folket och bara därför målar vi på med ett kryss som värde-komplement.

6. Blackburn - Watford 2

Blackburn överpresterade grovt under säsongsupptakten. Verkligheten har dock kommit ikapp Rovers som på sistone bara vunnit en av fem matcher i ligaspelet. Värdarna är otroligt beroende av Ben Breretons tjänster i framkant och med en nedstängd chilenare skapas inte mycket framåt från Blackburns sida. Watford är också i tveksamt skick. Frånvarolistan har stundtals varit ganska lång men Bålgetingarna från utkanten av London har ändå bara noterats för en ynka förlust vilket är en enorm styrka. Tvåan på Ewood Park ska anses väldigt trolig.

7. Hull - Stoke X

Shota Arveladze ska vara stolt över sitt Hull. Tigrarna slåss både mot ett tufft motstånd i ligan samtidigt som frånvarolistan varit rejält tilltagen under sensommaren. Ett lite längre uppehåll kan möjligen gjort gott för klubben då ett par spelare kan vara tillbaka mot Stoke. Stoke är svåranalyserat. Truppen är välbyggd men nye coachen Alex Neil har ett stort projekt framför sig då laget måste sammansvetsas än bättre. Det luktar väldigt mycket kryss om duellen på MKM Stadium. Garderingarna ska därefter ramla in från höger.

8. Huddersfield - Wigan 2

En seger på sju försök. Huddersfield befinner sig i botten och slåss med näbbar och klor för att hitta ett vägvinnande spel utan större succé. Fjolårets framgångar har därmed bytts ut mot nedflyttningshot och inte blir det enklare då ett piggt Wigan gästar John Smith’s Stadium. Nykomlingarna har varit jättebra inledningsvis och gav Luton på läppen i senaste bortamatchen. En fajt där The Latics kunde vända och vinna med 2-1. Leam Richardsons herrskap har bara en förlust noterad och det är en fin trend som håller sig även efter denna match är spelad. Tvåa.

Kupongens kassaskåp

Watford

Blackburn är sett till underliggande siffror ett bottenlag i The Championship. Watford är bättre och har ett lag som ska utmana om en direktplats till Premier League. Spännande tvåa att singla.

Varningens finger!

Club Brugge

Porto kommer få slåss hela vägen in i kaklet för att montera ner Club Brugge hemma på Dragao. Belgarna är bra och har flera potentiella matchvinnare i truppen. Tvåan är ett måste.144 rader
1. B.München - Barcelona 1x
2. Liverpool - Ajax 1x2
3. Leverkusen - A.Madrid x2
4. Porto - Club Brugge 1x2
5. Marseille - E.Frankfurt 1x
6. Blackburn - Watford 2
7. Hull - Stoke x2
8. Huddersfield - Wigan 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto