Topptipset Tips Tisdag 14/2

Publicerad på 13 Feb 2023 - 15:56

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Feb 2023 - 15:56

Champions League-slutspelet drar igång den här veckan. Ett par riktiga smällkarameller stundar redan i 8-delsfinalerna, bland annat PSG - Bayern München som spelas under tisdagskvällen parallellt med Milan - Tottenham. I övrigt är det Championship-fotboll för hela slanten på Topptipset som kryddats med en kvarts mille extra i potten!

Spelstopp: 20:44

1. PSG - Bayern München 2
PSG och Bayern München är två klubbar som verkligen har möjligheten att tanka inför CL-matcherna. Med det sagt finns det flera frågetecken hos den franska storklubben som torskat mot både Monaco och Marseille i februari. Verratti, Mbappé och Messi har haft skadeproblem den senaste veckan och trion missade helgens match mot Monaco. Messi och Verratti ser ut att vara tillbaka mot Bayern, men statusen kring Mbappé är mer oklar. Det är mer råg i ryggen hos tyskarna som också känns tyngre i grunden. Bayern har bara torskat en match denna säsong och i de senaste ligamatcherna har den röda maskinen öst in mål. Tvåan agerar utgång, men med tanke på rådande förutsättningar är det definitivt läge att avvakta laguppställningar.

2. Milan - Tottenham 1
De regerande italienska mästarna har fått en usel start på 2023 men i helgens match mot Torino, där Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på bänken, lyckades äntligen Milan studsa tillbaka hemma på San Siro. Här finns däremot inte Zlatan tillgänglig, inte heller Tomori eller Maignan. Stjärnan Rafael Leao har sett direkt omotiverad ut den senaste tiden nu när portugisen ska ut på CL-scenen bör vi kunna räkna med att 23-åringen steppar upp. Ojämna Tottenham lider också av en hel del avbräck och helgens insats mot Leicester (1-4) var knappast något styrkebesked. Höjbjerg, Bentancur och Lloris saknas av olika anledningar. Det här dubbelmötet känns vidöppet men på San Siro inleder ettan.

3. Birmingham - Cardiff X
Det har varit stolpe ut hela vintern för Cardiff som löper en stor risk att trilla ur Championship. Walesarna har varit inblandade i ett koppel jämna matcher de senaste månaderna utan att ha vunnit en enda match sedan början av november. Mot Birmingham kan det mycket väl också bli jämnt spelmässigt. The Blues har ett spännande spelarmaterial där ung entusiasm blandas med flera erfarna spelare med Premier League-rutin. Birmingham har med det sagt presterat ojämnt i det stora hela och här ser ettan ut att bli lite väl hårt streckad. Med vänstervridna procent inleder agerar X2 utgång i storstaden.

4. Burnley - Watford 2
Burnley går från klarhet till klarhet under Vincent Kompany och Hjalmar Ekdals nya klubb kommer att spela Premier League-fotboll kommande säsong. Avståndet ner till tredjeplatsen är hela 17 poäng, trots en match mindre spelad. Att Kompanys gäng bara ska gå ut och slakta ett starkt Watford, som också hugger på Premier League-platserna, är däremot långt ifrån givet. Position för position är detta två relativt jämna lag. The Hornets har bara torskat en match sedan årsskiftet och till rådande procent är det definitivt läge att jaga skräll på Turf Moor. Alla tecken!

5. Coventry - Millwall X
En tajt näbbdragning är att vänta Coventry Building Society Arena. Millwall är alltid svåra att forcera och gör på alla sätt en väldigt stabil säsong. Det fysiska London-laget är solida bakåt och alltid starka på fasta situationer, men det saknas viss offensiv spets och spelet på resande tass lämnar ofta en del i övrigt att önska. Coventry har också ett stabilt försvar och på hemmagräset är det sällan The Sky Blues gör bort sig. Viktor Gyökeres (12+4) har varit en av seriens bästa anfallare och här ska svensken ha goda chanser att åtminstone skjuta hem en pinne åt de himmelsblå. 1X ramar in detta.

6. Norwich - Hull 1
Att Kanariefåglarna från Norwich och tigrarna från Kingston upon Hull ligger alldeles intill varandra i tabellen är smått ofattbart. Norwich har ett mer solitt grundspel, en klart starkare trupp och tydligt bättre underliggande statistik. Med Dowell, Sargent och Pukki i spetsen finns alla komponenter för att göra ett par pytsar på The Tigers. Hull har stundtals varit slaskiga bakåt – gästerna har endast släppt in ett mål färre än jumbon Blackpool. Kommer Norwich upp i normal standard ska ettan sitta på Carrow Road. Spik!

7. QPR - Sunderland 1
Queens Park Rangers har sjunkit som en sten i tabellen under vintern. Inte en seger har det blivit sedan 17 december då Preston besegrades på Deepdale. Kontraktet ska dock inte vara i fara. En redan slagkraftig trupp förstärktes i januari med Chris Martin och Jamal Lowe. Det sistnämnda lånet från Bournemouth har redan noterats för två pytsar och en målgivande passning i QPR. Nykomlingen Sunderland har gått bättre men på Loftus Road slår ändå The Black Cats från underläge, i synnerhet då Gooch, Evans, Cirkin, Embleton och målkungen Ross Stewart saknas på grund av skador. Spännande etta.

8. Reading - Rotherham 1
Trots att Viktor Johansson stått på huvudet i flera matcher och räddat flest bollar i hela serien är ändå hans Rotherham indragna i bottenstriden. The Millers har lägst expected points i hela serien och bortaspelet har varit ett stort bekymmer hela säsongen. Blott nio gjorda mål på 16 bortamatcher är minst i serien. Reading är inte heller något toppgäng, men med Meite, Joao och Tom Ince i fronten råder det ingen tvekan om att det finns mer spets hos hemmalaget. Om inte ettan skenar iväg i procent det en gångbar spik.

Kupongens kassaskåp!

Norwich
Trots att Kanariefåglarna och Tigrarna ligger intill varandra i tabellen ser Norwich starkare ut på alla plan. Detta bör visa sig på Carrow Road. Spikad etta!

Varningens finger!

Watford
Ingenting ska såklart tas ifrån Burnley men det råder samtidigt ingen tvekan om att Vincent Kompanys gäng överpresterat rejält. Sett till expected points är det minimal skillnad mellan Burnley och Watford. Med till synes ensiffrig nuffra måste tvåan med!

144 rader
1. PSG - Bayern München 12
2. Milan - Tottenham 1x
3. Birmingham - Cardiff 1x2
4. Burnley - Watford 1x2
5. Coventry - Millwall 1x
6. Norwich - Hull 1
7. QPR - Sunderland 1x
8. Reading - Rotherham 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto