Topptipset Tips Tisdag 15/11

Publicerad på 15 Nov 2022 - 10:05

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Nov 2022 - 10:05

Mängder av vänskapslandskamper på damsidan utgör tisdagens Topptips. Bland annat ska regerande europamästarinnorna England upp i elden när de ställs mot Norge i Spanien. Omspel i FA-cupen och en vänskapslandskamp på herrsidan tar oss sedan i mål. Häng med!

Spelstopp: 19:14

1. England - Norge X

Drygt fyra månader efter stjärnsmällen i EM ska Norge återigen ge sig i kast med att möta England. Våra grannar i väst fick 0-8 i nacken senast men vi kan redan nu utlova att det inte blir samma siffror denna gång. Hegerberg fattas norskorna men det ska även raskt påpekas att England inte alls har samma lag som de hade i somras. Brittiskorna har inte heller hemmaplan. Denna fight går av stapeln i Murcia och med gott om andra spikalternativ på kupongen är detta en match som gärna får helgarderas.

2. Nederländerna - Danmark 1

Nederländerna har mördande inbördes statistik på Danmark och även om storstjärnan Miedema saknas ska de orangeklädda kunna spä på siffrorna i Zwolle. Truppen innehåller flera spetsspelare – inte minst van de Donk – och när danskorna inte har samma material att mäta sig med blir detta en tuff uppgift. På neutral mark hade våra grannar i syd möjligen kunna bjuda upp till dans men på nederländsk mark blir det alldeles för svårt. Ettan streckas sunt och kan gott lämnas på egna ben.

3. Brasilien - Kanada 2

Oerhört skev streckning förekommer i Sao Paulo där Brasilien strålar samman med Kanada. Faktum är att aktörerna möttes så sent som i fredags, då med Kanada som vinnare. De regerande olympiska mästarinnorna stod då för en gedigen insats och även om brasilianskorna vill visa sig från sin bästa sida på egen mark går det inte att ställa sig bakom en brutalt övervärderad etta. Pia Sundhages gäng är inte vad de en gång varit och utan Marta är det faktiskt läge att blunda för värdinnorna. X2 liras till fin procent.

4. Spanien - Japan 1

Det råder som bekant kaos i det spanska landslaget. Förbundskaptenen Vilda är anledningen till att flera av landslagets bärande pjäser gått ut i strejk och vägrar bära landslagsdressen. Förbundet sitter tafatt och följer situationen utan en tydlig idé på hur grejer och ting ska lösas. Manskapet som tar sig an Japan är trots allt starkt men gästerna ska inte undervärderas. Arsenals Iwabuchi är en spelare som kan avgöra detta på egen hand och när ettan flirtar med 60 procent är det ändå läge att dra öronen åt sig. Krysset agerar komplement på större bongar.

5. Nordirland - Italien 2

Damernas sista vänskapslandskamp hittas i Belfast där Nordirland ska mäta svärd med Italien. De förstnämnda släppte in elva mål på tre gruppspelsmatcher i EM och att de ska kunna hävda sig mot ett Italien som tar rejäla kliv på damsidan är inte troligt. Detta trots att matchen spelas på egen mark. Italienskorna kommer närmast från två raka 0-1-nederlag men har sett bättre ut än vad resultaten visar. Här kommer gästerna att få föra matchbilden och med X2 sitter vi lugnt i båten.

6. Derby - Torquay United 1

Omspel från FA-cupens första runda där Torquay United på mirakulöst vis klarade oavgjort mot Derby. Den största anledningen till det var att The Rams fick en utvisning som gjorde att värdföreningen kunde hänga med i svängarna. Elva mot elva på Pride Park Stadium kommer det dock inte att vara något snack. Derby är minst en klass bättre på samtliga positioner och förr snarare än senare kommer de vitsvarta att ha kopplat ett grepp om returen. Ettan är lika klar som streck och odds antyder. Spik.

7. Hartlepool - Solihull Moors X

Om det föregående omspelet var en given bank råder andra bullar i Durham. Hartlepool är hemmahörandes i detta grevskap och även om värdarna tillhör League Two är det långt ifrån givet att Solihull Moors skickas ut ur turneringen utan bekymmer. De tillresta befinner sig nämligen i toppen av National League och har visat betydligt starkare form än tisdagens kombattanter under hösten. Det är inte otänkbart att de stämmer i bäcken även på Victoria Park. Alla tecken behövs.

8. Saudiarabien - Kroatien 2

Två nationer som snart ska ta sig an VM i Qatar träningsmatchar under tisdagen i Riyadh. Saudiarabien ska gynnas av detta men det råder samtidigt oro i värdarnas trupp. Al-Muwallad har blivit fälld för doping och målkungen kommer givetvis att saknas enormt både här och i VM. Kroatien har bättre spelare på samtliga positioner och det enda som eventuellt kommer hindra Dalic gäng från seger i denna kamp är deras egen inställning. Trolig tvåa, i sällskap av krysset har vi ett lås.

Kupongens kassaskåp

Derby

Derby var bättre i det vändande mötet men hölls tillbaka av en utvisning. I returen gör The Rams inga misstag. Helt given etta på Pride Park Stadium.

Varningens finger!

Norge

Norge jagar revansch efter den hemska smällen i EM. På neutral mark kan norskorna mycket väl få med sig något mot ett England som inte är ordinarie.

144 rader
1. England - Norge 1x2
2. Nederländerna - Danmark 1
3. Brasilien - Kanada x2
4. Spanien - Japan 1x
5. Nordirland - Italien x2
6. Derby - Torquay United 1
7. Hartlepool - Solihull Moors 1x2
8. Saudiarabien - Kroatien x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto