Topptipset Tips Tisdag 7/3

Publicerad på 6 Mar 2023 - 14:22

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Mar 2023 - 14:22

Champions League-slutspelet återupptas den här veckan. Under tisdagskvällen väntar returerna från Stamford Bridge och Estádio da Luz. En hel del go engelsk ligaboll (Championship & League One) finns även med på programmet. Analyserat och klart, mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 20:44

1. Chelsea - Dortmund 1
Det har varit en minst sagt jobbig tid för Graham Potter i London. Chelsea har som bekant haft enorma problem med målskyttet, dock var insatsen i bortamötet mot Dortmund riktigt bra, detta trots att tyskarna vann hemmamötet framför den gula väggen med 1-0. BVB har slaktat allt det här året men på Stamford Bridge slår ändå Edin Terzic gäng från underläge. Skador på Adeyemi, Malen, Moukoko och målvakten Kobel stör. Chelsea kommer i sin tur närmast från en moralhöjande seger mot Leeds och känslan är att The Blues förr eller senare måste börja få lite retroaktiv utdelning. Upp till 60-strecket gillas ettan.

2. Benfica - Club Brugge 1
Scott Parkers Club Brugge kom ut starkt i hemmamötet men efter 15-20 minuter spel växte Benfica in i matchen och därefter var det klasskillnad. Lissabon-klubben vann till slut med 2-0 på Jan Breydel Stadion och nu talar givetvis allt för att portugiserna kommer att avancera till kvartsfinalerna. Benfica har uppträtt stabilt hela säsongen och är också obesegrade hemma på Estádio da Luz sedan maj förra året. Dessutom ska man ha med sig belgarna blivit av med flera tongivande spelare under vintern. Trots att Benfica inte nödvändigtvis behöver vinna returen ska ettan ligga väldigt nära till hands, men när procenten skruvas upp rejält bör ändå åtminstone skrällkrysset övervägas.

3. Huddersfield - Bristol City X
Det ser fortsatt tungt ut för Huddersfield i Championship. Någon positiv effekt har inte klubben fått av Neil Warnocks comeback på tränarbänken. 0-4-torsken i helgen mot Viktor Gyökeres Coventry var en ny tung smäll för Hudds som nu är tabelljumbo. Dock bör ett desperat Hudds ha alla möjligheter att gneta till sig poäng då ett mediokert Bristol City kommer på besök. Nigel Pearsons krigare befinner sig i ett ingenmansland i tabellen och helgens insats borta mot Cardiff (0-2) lämnade en hel del i övrigt att önska. Det här känns vidöppet. Alla tecken rekommenderas.

4. Reading - Sheffield United 2
Reading gick på en rejäl mina i helgen. Hela 0-5 slutade bortamötet mot Middlesbrough på Riverside. The Royals har haft enorma bekymmer på resande tass hela säsongen men hemma på Madejski är Reading något helt annat. Här har Paul Ince trojka raden 10-3-3. På hemmabanan har inte Andy Carroll och company torskat sedan november månad. Topplaget Sheffield United går således knappast säkert i den här bortamatchen. The Blades har gått ner sig de senaste månaderna och är också vinstlösa på bortagräs i ligaspelet det här året. Utgångstvåan garderas tidigt, först och främst med den lågt streckade ettan.

5. West Bromwich - Wigan X
Läget börjar bli alltmer pressat hos West Bromwich som behöver steppa upp för att blanda sig i topp 6-striden. West Brom har ett fint grundspel, en slagkraftig trupp och överlag har även WBA gått riktigt bra under Carlos Corberáns styre. Blott en seger på de fem senaste omgångarna imponerar dock föga. Dessutom lider The Baggies av en sargad trupp. Skador på Philips, Diangana, Grant och Thomas-Asante stör. Med dessa underlag ska bottengänget Wigan absolut kunna störa på The Hawthorns. The Latics har spelat upp sig sedan tränarbytet och plockat poäng i fem av sina sex senaste matcher. I helgens kryss mot Birmingham ägde Wigan över 70 procent av bollinnehavet. Bra läge att måla brett och jobba skräll.

6. Barnsley - Portsmouth 1
Nere i League One stundar ett formstarkt möte på Oakwell Ground. Anrika Portsmouth har fått en lysande start under den nya tränaren John Mousinho. Pompey har skrapat ihop 13 av 15 poäng på sina fem senaste matcher och således fått lite doft på topp 6. Med det sagt slår ändå Mousinhos mannar ur underläge på Oakwell. Poya Asbaghis gamla Barnsley har knappt stått för en dålig insats efter uppehållet. Bakåt har det sett väldigt stabilt ut, framförallt framför hemmafansen där The Tykes vunnit åtta av sina nio senaste fajter. Börja med ettan.

7. Peterborough - Shrewsbury 1
Två playoff-aspiranter strålar samman på Weston Homes Stadium. Peterborough har en av ligans yngre trupper och möjligen kan detta vara en av förklaringarna till att The Posh haft svårt att hitta jämnheten i sina prestationer. Höjden i spelet finns definitivt för att ta klivet tillbaka upp till Championship. Bara för ett par veckor sedan slaktades serieledarna Plymouth i hemmaborgen med hela 5-2 där vasse Jonson Clarke-Harris föga förvånande gjorde två pytsar. Trots att Shrewsbury gått riktigt bra under 2023 finns det ändå inte riktigt samma kapacitet hos gästerna. Boro ska hållas högre i grunden och med tanke på det fina hemmafacit värdarna har gillas ettan till dessa streck. Spikad etta.

8. Plymouth - Derby 2
Ligatvåan Plymouth har sprungit otroligt bra hela säsongen. The Pilgrims har haft en förmåga att vinna jämna matcher. Tittar vi till lagets prestationer så uppträder däremot inte sydkust-gänget som ett topplag. Inte mindre än åtta lag har högre expected points, ett av dessa är Derby. Toppkonkurrenten Derby har ett spetsigare spelarmaterial. Erfarne David McGoldrick, som spelade i Premier League så sent som 2020/21, har öst in mål i de senaste matcherna och känslan är att 35-åringen mycket väl kan fälla avgörandet på Home Park. Den överstreckade ettan slopas helt.

Kupongens kassaskåp

Peterborough
Peterborough är ett av de lag med högst kapacitet i League One och hemma på Weston Homes Stadium har The Posh gått segrande från tio av 16 ligamatcher. Med skaplig procent på ettan är det en trevlig spik.

Varningens finger!

Wigan
Wigan har fått effekt av tränarbytet och plockat poäng i fem av sina sex senaste matcher. Mot ett pressat West Brom ska The Latics absolut inte vara uträknade. Både krysset och tvåan rensar kanon på The Hawthorns.

144 rader
1. Chelsea - Dortmund 1
2. Benfica - Club Brugge 1x
3. Huddersf. - Bristol C 1x2
4. Reading - Sheffield U 12
5. West Brom - Wigan 1x2
6. Barnsley - Portsmouth 1x
7. Peterbor. - Shrewsbury 1
8. Plymouth - Derby x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto