Topptipset Tips Tisdag 9/8

Publicerad på 8 Aug 2022 - 17:17

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Aug 2022 - 17:17

Tisdagens Topptips domineras av kvalet mot Champions League där flera nagelbitare erbjuds kors och tvärs över kontinenten. Därefter tar Superettan vid med tre spännande bataljer. Som om inte det vore nog är kupongen dessutom laddad med 250.000 i extrapengar. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:591. Midtjylland - Benfica 1

Benfica gjorde processen kort med Midtjylland i det vändande mötet. Goncalo Ramos smällde in ett hattrick och med handen på hjärtat var danskarna aldrig nära att spelmässigt mäta sig med den portugisiska jätten. Siffrorna stannade till slut vid 4-1 till Benfica och att vända på underläget blir givetvis övermäktigt för “Vargarna”. Denna enskilda match ska dock värdarna kunna bjuda upp till dans i. Med tanke på att Benfica inte behöver vinna lockar den favoritbetonade tvåan föga. Gå istället den vågliga vägen och spela 1X till fin procent.

2. PSV Eindhoven - Monaco X

Monaco låg pyrt på det i den första akten mot PSV. Först med tio minuter kvar lyckades Disasi kvittera nederländarnas ledning och 1-1 är ett marigt resultat att ha i ryggsäcken inför trippen till Eindhoven. På egen mark är van Nistelrooys gäng erkänt starka och med en klasspelare som Gakpo i de främre leden får Monaco se upp. Gästerna ska med det sagt kunna straffa de rödvita via omställningar. Inte sällan går PSV fram med väldigt mycket folk och blottar de bakre leden, något som kan straffa sig även här. Alla tecken är att föredra i en match där vad som helst kan hända.

3. Rangers - Royale Union SG X

Rangers dominerade det mesta av bollinnehavet när de tog sig an Royale Union SG i Belgien. Skottarna blev dock duktigt synade via kontringar och 0-2 blir allt annat än enkelt att vända hemma på Ibrox. Van Bronckhorst behöver sätta sitt hopp till att spelare som Morelos och Kent har en bra dag, men värdarna får samtidigt se upp med spelare som Vanzeir och Adingra hos de tillresta. Duon skojade friskt med Rangers försvar i det vändande mötet och här motsvarar inte streckningen styrkeförhållandena lagen emellan. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

4. Sturm Graz - Dynamo Kiev 1

Dynamo Kiev satte sig i pole position efter 1-0 mot Sturm Graz i det första mötet. Skicklige Karavaev blev matchens enda målskytt och det är en spelare som österrikarna får se upp med när det vankas retur på Merkur Arena. Att ukrainarna inte behöver vinna denna tillställning är dock en faktor som inte ska glömmas bort i första taget. Sturm Graz kan absolut hålla jämna steg med Dynamo på egen mark och med tanke på att den största skopan motivation ligger hos de hemmahörande är 1X ett vettigt val.

5. Ferencváros - Qarabag 2

1-1 slutade det första mötet mellan Ferencváros och Qarabag där matchbilden var precis så jämn som både siffror och statistik vittnar om. Bägge aktörerna har mängder av rutin från dessa sammanhang i modern nutid och det skulle inte förvåna om vi får se ytterligare en tillknäppt tillställning i Ungern. Det är därför svårt att svälja ettans hårda streckning. Qarabag trivs med att ligga lågt och spela på omställningar och när allt spelvärde landar österut är det läge att blunda för den överstreckade ettan. X2 liras till smakligt värde.

6. Skövde AIK - Öster 2

Vi lämnar kvalet mot Champions League därhän och riktar istället fokus mot Superettan. Skövde har gjort det otroligt bra i egenskap av nykomlingar, men när Elfsborg kallat tillbaka Jack Cooper Love finns frågetecken för vem som ska göra värdarnas mål. Öster har i sin tur börjat röra på sig under hösten och smålänningarna är onekligen en utmanare till den sista direktplatsen till Allsvenskan. Skövde kommer dock inte att lägga sig lättvindigt hemma på Södermalms IP och känslan är att vi får se en vinnare på denna arena. Gubben (etta-tvåa) blir således valet.

7. Norrby - Brage 1

Vi riktar fokus mot Borås där streckningen hamnar skevt. Brage har så här långt stått för en kanonsäsong där den ramstarka defensiven – bara 16 insläppta mål är bäst i serien – lett till andraplatsen, men det blir svårt att behålla densamma säsongen ut. Norrby är inga duvungar och hemma på Borås Arenas konstgräsmatta förtjänar värdarna inte att värderas som klara underdogs. Ettan fullkomligen dryper av spelvärde och så länge den befinner sig under 45 procent är chansspiken otroligt lockande. Norrby singlas!

8. Utsikten - Trelleborg 1

Spännande akt mellan två herrskap som hoppas kunna lägga beslag på kvalplatsen mot Allsvenskan. Trelleborg blandar och ger och är det något som Kristian Haynes mannar normalt inte gillar är det spelet på resande tass i allmänhet och konstgräs i synnerhet. Utsikten lirar som bekant sina hemmamatcher på Bravida Arena vars underlag är en fördel för nykomlingarna. Bosko Orovic gäng har en högstanivå som inte går av för hackor och när ettan ser ut att erbjuda smygvärde är det bara att tacka och ta emot. Etta!

Kupongens kassaskåp

Utsikten

Utsikten har som väntat tappat mark i tabellen, men här ges nykomlingarna en lämplig uppgift att studsa tillbaka. TFF trivs inte på konstgräs och den lågt streckade ettan är en fin spik.

Varningens finger!

Qarabag

Dödläge råder inför denna retur och ett rutinerat Qarabag ska inte skojas bort på det sätt de görs av tipparna. Högersidan är av yppersta vikt i en förmodat tight historia.144 rader
1. Midtjylland - Benfica 1x
2. PSV Eindhoven - Monaco 1x2
3. Rangers - Royale Union SG 1x2
4. Sturm Graz - Dynamo Kiev 1x
5. Ferencváros - Qarabag x2
6. Skövde AIK - Öster 12
7. Norrby - Brage 1
8. Utsikten - Trelleborg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto