Topptipset Tips Torsdag 12/1

Publicerad på 12 Jan 2023 - 13:11

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jan 2023 - 13:11

Det finns gott om godbitar på torsdagens Topptips. Sverige ska spela sin andra match på januariturnén och vi bör få se en rejält roterad blågul startelva. Dessutom väntar ett derby mellan två lag från västra London i Premier League. Cupspel tar hand om resten av kupongen och bland annat ska Roma, Barcelona och Feyenoord upp i ringen. Vi kör igång!

Spelstopp: 18:44



1. Sverige - Island X
Sverige besegrade Finland med 2-0 tidigare i veckan och mest imponerade mittfältsduon Samuel Gustafson och Hugo Larsson. Den sistnämnda 18-åringen visade verkligen att det är en spelare för framtiden. Förmodligen får den duon nu stå till sidan för Carl Gustafsson och Bilal Hussein och det är ingen dålig duo det heller. I övrigt är det svårt att sia om en startelva då Janne lär vilja ge alla spelare chansen i denna samling. Island kommer samtidigt från en svag insats som gav 1-1 mot Estland, men det finns fina lirare hos vulkannationen. Eidur Gudjohnsens två söner Andri och Sveinn Aron, som båda lirar i Allsvenskan, finns med och det gör även Traustason och Pálsson. Spelare som ska kunna stå upp bra mot det svenska landslaget. Risken blir att tipparna blir lite hemmablinda och streckar med hjärtat. Då behöver alla tecken ta plats på neutral plan i Algarve.

2. Fulham - Chelsea 2
Fulham mår väldigt bra för tillfället. Tre raka segrar i ligan och en viktoria i FA-cupen efter uppehållet är starka papper och det gör att The Cottagers befinner sig före Chelsea i tabellen. Kurzawa och Solomon är tillbaka från skador, men här saknas Mitrovic då han är avstängd och utan serben är Fulham ett helt annat fotbollslag. Chelsea är aktiva på transfermarknaden och måste ha en ruggigt hög lönepost. En stor del av truppen återfinns i rehabrummet, men Graham Potter kan ändå starta med en elva där varje spelare hade klivit in i Fulhams dito. På pappret är Chelsea bättre och här tar de revansch för den pinsamma förlusten mot Manchester City. Tvåan singlas.

3. Real Betis - Barcelona 2
Den spanska supercupen går som bekant av stapeln i Saudiarabien och här ska vi titta till semifinalen mellan Real Betis och Barcelona. Betis kommer från en stabil 2-1-seger mot Rayo Vallecano och är med i kampen om Europaplatserna. Bakåt ser det stabilt ut, men anfallsspelet är lite trubbigt. Barcelona leder samtidigt La Liga efter sin seger över Atlético Madrid och med Lewandowski tillbaka i spel ser offensiven dödlig ut. Polacken får troligen sällskap av Fati och Dembélé med Pedri strax bakom och den uppställningen sänker Sevilla-klubben. Tvåan lämnas ensam.

4. Roma - Genoa 2
Roma visade stor moral när de hämtade in 0-2 till 2-2 borta mot Milan under matchens sista fem minuter. En poäng är dock inte vad Vargarna från huvudstaden behöver då de ligger först på en sjundeplats i Serie A. Mest kraft bör läggas på söndagens ligamatch mot Fiorentina och Mourinho kan mycket väl passa på att rotera här. Då är det inte omöjligt att unge svensken Tahirovic, som fått en del förtroende av portugisen mot slutet, finns med i startelvan. Genoa må befinna sig i Serie B, men de är ett av seriens bästa lag med spelare som Puscas och Gudmundsson att tillgå. I fjol spelade de 0-0 här i Serie A och i denna cupmatch vädras en skräll. Plocka med alla tecken och håll tummarna för att Genoa kan stå för en riktig knall.

5. Feyenoord - Zwolle 1
Över till den nederländska cupen där vi ska tilla till ett mycket intressant möte från Rotterdam. Feyenoord toppar Eredivisie före Ajax vilket säger det mesta om kvalitén i den truppen. Samtidigt kommer de rödvita från en lite sämre insats mot Utrecht, där en pinne bärgades i slutminuterna, och denna cupmatch kommer ganska olägligt. Rotation är ingen omöjlighet. Då finns det läge för Zwolle, som tveklöst är ett av andraligans bästa lag, att slå till. Gästerna är den seriens bästa bortalag med raden 7-0-1 och i Lennart Thy har de en riktig matchvinnare. Målrikt är ingen vågad gissning och då slopas krysset. Ett-två blir en bra lösning.

6. Heracles - Go Ahead Eagles 1
Heracles leder Eerste Divisie och är på väg rakt upp i det nederländska finrummet. Det kan klubben tacka en svensk duo för. Emil Hansson leder skytteligan med 13 mål och åtta assist medan Samuel Armenteros finns några snäpp ner med tio baljor. Den duon lär finnas med nu också och då går motståndarna inte säkra. Heracles har inte förlorat en enda hemmamatch på hela säsongen och lär knappast börja med det nu. Go Ahead Eagles är ett lag från divisionen ovanför, men får ändå slå ur underläge här. 1X ska vara tillräckligt.

7. Royale Union SG - Gent 1
Den belgiska cupen har nått fram till kvartsfinal och i Bryssel ska vi titta till ett intressant möte. Royale Union SG kommer närmast från en derbyseger mot Anderlecht efter en sen vändning och det var deras femte raka viktoria i alla tävlingar. Bredden är imponerande och här är viktiga Teddy Teuma tillbaka från botbänken. Något som gör hemmalaget än mer slagkraftigt. Gent fick stryk här med 0-2 i höstas och trots att Cuypers är en anfallare av klass får gästerna svårt att vinna denna match. 1X är helstängt.

8. Setúbal - Casa Pia 2
Vi avslutar kalaset med en match från den portugisiska cupen där sensationslaget från Primeira Liga, Casa Pia, reser till de södra delarna av landet för match mot tredjedivisionsgänget Setúbal. Casa Pia kommer från Lissabon och hjälpte sin granne Benfica i helgen genom att spela 0-0 mot Porto. Det vittnar om den kvalité som finns i truppen. Den enda farhågan är hur hårt de tar på uppgiften nu. Det finns trots allt en Europaplats inom räckhåll i ligaspelet. Setúbal får verkligen slå ur underläge, men en cupmatch på hemmaplan är en inspirerande uppgift och för att vara helt säker på grön bock får krysset hänga på tvåan.

Kupongens kassaskåp!
Barcelona
Barcelona har sett stabila ut under hela säsongen och har knappt några problem i sin trupp. Då ska Xavis mannar gälla som klara favoriter på neutral plan mot Real Betis.

Varningens finger!
Genoa
Genoa gör det bra i Serie B och har tillräckligt bra trupp för att ta steget upp till det italienska finrummet. Ett förmodat roterande Roma får se upp i denna cupmatch.



144 rader
1. Sverige - Island 1x2
2. Fulham - Chelsea 2
3. Real Betis - Barcelona 2
4. Roma - Genoa 1x2
5. Feyenoord - Zwolle 12
6. Heracles - Go Ahead Eagles 1x
7. Royale Union SG - Gent 1x
8. Setúbal - Casa Pia x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto