Topptipset Tips Torsdag 12/5

Publicerad på 11 Maj 2022 - 16:44

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Maj 2022 - 16:44

Spridda skurar råder på torsdagens Topptips som inleds av ett rykande hett North London Derby. En Champions League-plats står på spel när ärkerivalerna från norra London går i klinch. Via La Liga, Jupiler League och Superligaen går kupongen sedan i mål i Damallsvenskan!

Spelstopp: 18:59



1. Tottenham - Arsenal 1

Kupongens temperatur når kokpunkt redan i inledningen då ett stekhett North London Derby stundar på Tottenham Hotspur Stadium. Spurs imponerade i 1-1-matchen mot Liverpool, men när Arsenal samtidigt slog Leeds med 2-1 innebar det att Contes gäng har fyra poäng upp till de rödvita på fjärdeplatsen. Kane och company är således tokmotiverade denna afton, men de får se upp med kombattanternas offensiv. Arsenal slaktade Tottenham i det vändande mötet och kommer givetvis inte att ställa ut skorna trots det poängmässiga försprånget i tabellen. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.

2. Real Sociedad - Cádiz X

Real Sociedad var det bättre laget mot Levante, men baskernas ineffektiva offensiv grusade än en gång drömmen om tre poäng. Någon Champions League-plats kommer det inte att bli för Isak och dennes kompanjoner. Tvärtom ser La Real faktiskt ut att till och med kunna tappa en Europaplats under avslutningen. Cádiz fick med sig tre blytunga poäng från mötet med Elche (3-0) och ska inte räknas bort denna afton heller. Den gula ubåtens vår har varit urstark och till vänstervridna streck är det läge att syna hela handen redan på mindre system. Måla tvärs över!

3. Rayo Vallecano - Villarreal 2

Villarreal lyckades aldrig sätta spiken i kistan mot Sevilla (1-1) och har fortfarande tre poäng upp till Real Sociedad på den sista direktplatsen till Europa League. Unai Emerys manskap är tillräckligt skickliga för att passera baskerna under slutspurten, men Rayo Vallecano blir med det sagt ingen enkel nöt att knäcka på Vallecas. Här har nykomlingarna tagit lejonparten av sina poäng under säsongens gång och att avsluta snyggt framför de egna fansen är en morot som räcker långt. Det räcker emellertid inte till tre poäng, men Vallecano kan absolut få med sig ett oavgjort resultat. X2 är tillräckligt för grön bock.

4. Anderlecht - Royal Antwerp 1

Anderlecht inledde “Mästerskapsrundan” i Jupiler League med två raka utan seger, men senast körde Vincent Kompanys adepter över Royal Antwerp med 4-0. Amuzu, Zirkzee och Kouamé utmärkte sig alla med flertalet personliga poäng och trion ska återigen kunna riva upp stora sår i gästernas backlinje när bataljen äger rum på Lotto Park. Royal Antwerp torskade motsvarande ligamöte med 1-2 och får snällt finna sig i att slå ur underläge. 1X är att betrakta som en helgardering.

5. Midtjylland - Bröndby 1

Över till våra grannar i söder där Bröndby tycks ha checkat ut från säsongen. De gulblå knep förvisso en meriterande pinne i derbyt mot FC Köpenhamn senast, men dessförinnan hade gästerna sju raka förluster innanför västen. Vi tror att de studsar tillbaka på förlorande väg mot ett Midtjylland med vittring på ligatiteln. Bara en poäng skiljer upp till FC Köpenhamn på förstaplatsen och med lirare som Chilufya, Dreyer och Isaksen att förlita sig till i de främre leden är Vargarna erkänt svåra att tas med på MCH Arena. Ettan kan gott lämnas allena till fin procent.

6. Brommapojkarna - Hammarby X

Det vankas Stockholmsderby på Grimsta IP när Brommapojkarna och Hammarby drabbar samman. De förstnämnda har som väntat fått en tuff inledning på vistelsen i finrummet där bara ett mål på de fyra senaste är svaga siffror. Här kommer dock motivationen per automatik och kan de rödsvarta komma upp i samma nivå som mot Umeå (3-0) är mycket vunnet. Hammarby har varit en besvikelse så här långt med bara två segrar på sju försök där framför allt anfallsspelet sett trögt ut. Vi är inte beredda att lita på en hårt ansatt tvåa innan Bajen visar offensiv förbättring. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i derbyt.


7. Linköping - Piteå 1

Från botten till toppen av Damallsvenskan när tabellfyran Linköping tar emot trean Piteå. Aktörerna har en nästan identisk resultatrad – båda står noterade för 13 poäng – så här långt, men då vill vi snabbt påpeka att hemmaplan är av yppersta vikt i det blågula finrummet. Linköping är ännu obesegrade i egen borg och även om Piteå inlett starkt på resande tass lutar vi åt att detta blir en övermäktig uppgift. Håller sig ettan under 60 procent finns anledning att leta garderingar. Detta löser Linköping trots att Nilla Fischer saknas. Spik!

8. KIF Örebro - Häcken 2

Häcken bröt en trend på två raka utan seger när de nollade Linköping (2-0) hemma på Hisingen. Bara två poäng skiljer således upp till serieledarna Rosengård, men på resande tass har Getingarna hittills inte fått spelet att stämma fullt ut. Bara en seger på tre bortamatcher är ett kvitto på detta och Örebro är inga duvungar. Värdinnorna har gjort rent hus hemma i Närke (3-0-0) och har stått upp bra mot Häcken i modern nutid. Det tror vi att de kan göra även denna gång. Tvåan är en given utgång, krysset ackompanjerar på större system.

Kupongens kassaskåp

Midtjylland

Midtjylland har bara en poäng upp till FC Köpenhamn på förstaplatsen och ska ses med toppchans hemma mot Bröndby. Den sunt streckade ettan är en motiverad spik.

Varningens finger!

Cádiz

Cádiz fick med sig en moralhöjande trepoängare mot Elche och har sett klart förbättrade ut under våren. Chanslösa är inte gästerna i San Sebastián.



144 rader
1. Tottenham - Arsenal 12
2. Sociedad - Cádiz 1x2
3. Vallecano - Villarreal x2
4. Anderlecht - Antwerp 1x
5. Midtjylland - Bröndby 1
6. BP - Hammarby 1x2
7. Linköping - Piteå 1
8. KIF Örebro - Häcken x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto