Topptipset Tips Torsdag 17/11

Publicerad på 16 Nov 2022 - 14:26

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Nov 2022 - 14:26

Vänskapslandskamperna fortsätter att dugga tätt över kontinenten. Sex stycken fighter ur denna kategori inleder torsdagens Topptips där bland annat Portugal - Nigeria blir en höjdare. För att ro kalaset i hamn vänder vi oss mot tulpanriket där Eerste Divisie står för resterande underhållning. Häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Portugal - Nigeria 1

Nigeria missade som bekant VM och har därför valt att ta ny sats under José Peseiros vingar. Iwobi, Bassey och Lookman är spelare som landslaget kommer att byggas kring men “Super Eagles” ska inte hoppas på för mycket i vänskapslandskampen mot Portugal. Hemma i Lissabon är värdarna urstarka och det råder inget annat än klasskillnad när respektive trupper ställs jämte varandra. Bestämmer sig Fernando Santos gäng för att lägga i fyrans växel har Nigeria inget att sätta emot i huvudstaden. Ettan streckas benhårt men vi anser att det finns bättre skrällägen på annat håll. Portugal singlas.

2. Irland - Norge X

Aviva Stadium i Dublin är skådeplatsen för nästa fight mellan Irland och Norge. Bortsett Stephen Kennys målvaktsuppsättning från Premier League hämtas nästan hela truppen uteslutande från The Championship. Inget fel finns i detta men när värdarna ska ta tag i taktpinnen levererar de ytterst sällan. Norge behärskar i sin tur flera olika typer av matchbilder där den dödliga duon Ödegaard/Haaland allt som oftast står i centrum. Lyckas Irland stänga ner ytorna för den förstnämnda (Haaland är inte med här) är mycket vunnet, men trots marginell överstreckning vågar vi inte lämna tvåan därhän. Helst hela spannet.

3. Nordmakedonien - Finland 1

Nordmakedonien avrundade Nations League med tre förluster på de fyra sista matcherna. Tappet av Goran Pandev påverkade offensiven mer än vad som befarades och innan värdnationen hittar en anfallare av rang blir de inte att räkna med i stora mästerskap. Det blir inte heller Finland. “Berguvarna” har av denna trupp att döma påbörjat en generationsväxling där bland andra Teemu Pukki saknas. Utan honom är anfallsspelet ytterst begränsat och i Skopje får de vitblå finna sig i att slå ur underläge. Ettan kan gott lämnas på egna ben.

4. Malta - Grekland 2

Ö-derby från Ta’Qali där Malta och Grekland ska mäta svärd. De sistnämnda imponerade stort i den senaste vändan av Nations League där Gustavo Poyet onekligen såg ut att ha fått ordning på sitt manskap. En stark defensiv utgör ryggraden i det grekiska landslaget men det finns även spets i de offensiva leden. Bakasetas, Masouras och Alexandropoulos är spelare som kan sänka Malta på egen hand. Värdarna har ett direkt beskedligt material och ska normalt inte ha mycket att sätta emot de övermäktiga besökarna. X2 är att betrakta som en helgardering.

5. Montenegro - Slovakien 1

Montenegro klarade sig med nöd och näppe kvar i Nations Leagues B-division. Bara målskillnad skiljde värdarna från degradering, men det viktigaste var trots allt att hänga kvar på respektabel nivå. Truppen till denna samling är stark där bland andra Savic, Jovetic och Mugosa är spelare som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite mot ett för dagen svagt Slovakien. Gästerna var sex poäng bakom Kazakstan i sin Nations League-grupp och får således hänga kvar i den mindre attraherande C-divisionen ett tag till. Löser slovakerna en pinne denna afton ska de vara nöjda. 1X liras i Podgorica.

6. Luxemburg - Ungern X

Kupongens kanske trevligaste skrälläge hittas i den allra sista vänskapslandskampen. Luxemburg har som bekant tagit enorma kliv i utvecklingen de senaste åren. Värdnationen håller numera jämna steg med på pappret övermäktiga lag och vi ser ingen anledning till varför Ungern ska komma till storhertigdömet och bara hämta hem en enkel triumf. När gästerna förväntas ta tag i taktpinnen trivs de inte särskilt bra och vi väljer omgående att syna den betrodda tvåan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Jong PSV Eindhoven - Jong Utrecht 1

Vidare till tulpanriket där inte mindre än fyra utvecklingslag ska synas i sömmarna. De två första går i klinch i Eindhoven där Jong PSV och Jong Utrecht drabbar samman. De sistnämnda kommer närmast från en meriterande 3-0-viktoria mot Maastricht där Rijks stod för en doppietta. Anfallaren behöver ha en bra afton om gästena ska stå upp mot Jong PSV. Värdarna från Eindhoven stod för en godkänd insats senast mot De Graafschap och är normalt inte lätta att tas med på egen mark. Vi lutar oss mot “gubben” (etta-tvåa).

8. Jong AZ Alkmaar - Jong Ajax 1

Förmodad målfest från Alkmaar där Jong Ajax sällan är sena att bidra i målorgier. Gästernas två senaste fighter har innehållit totalt 15 (!) mål och att det ska bli ett trendbrott i Jesper Karlssons hemtrakter känns långsökt. Heitingas gäng trampar alltid gasen i botten och Jong AZ Alkmaar kommer inte vara sena med att hänga med i tempot. Värdföreningen har två segrar på sina tre senaste och kommer inte att lägga sig lättvindigt framför egen publik. Ettan först, tvåan sedan.

Kupongens kassaskåp

Portugal

Portugal besitter en snuskigt stark trupp som är bättre än Nigeria på samtliga positioner. Bekväm hemmaseger att vänta i Lissabon.

Varningens finger!

Luxemburg

Luxemburg har tagit rejäla kliv de senaste åren och på eget gräs är värdarna numera kapabla att bjuda upp till dans mot ett lag som Ungern. Alla tecken ska med.

144 rader
1. Portugal - Nigeria 1
2. Irland - Norge 1x2
3. Nordmak. - Finland 1
4. Malta - Grekland x2
5. Montenegro - Slovakien 1x
6. Luxemburg - Ungern 1x2
7. Jong PSV - Jong Utrecht 12
8. Jong AZ - Jong Ajax 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto